Interview met jonge baas Rene Baks (Bloemenveiling Aalsmeer)

Jonge bazen en oude bazen: wat komen ze tegen in de praktijk? Wat vinden ze leuk en lastig? En hoe pakken ze de dingen aan? Dat willen we graag weten. Vandaar dat we nu en dan mini-interviews plaatsen op http://www.jongebazen.nl/ Het eerste interview dat we afnemen is met Rene Baks van de Aalsmeerse Bloemenveiling .

Interview met jonge baas Rene Baks (Bloemenveiling Aalsmeer)Rene Baks (31) is manager bij de Bloemenveiling in Aalsmeer. Hij zorgt er met zijn afdeling voor dat de door vrachtwagens aangevoerde planten handig worden opgesteld, om op tijd geveild te kunnen worden.
-Hoe lang ben je al manager?Nu ongeveer tweeeneenhalf jaar. Eerst anderhalf jaar in de dienstverlening; een kantooromgeving. Het laatste jaar zit ik in een logistieke productieomgeving.
-Hoe beschrijven je mensen je? Hoe beschrijft je baas je?Mijn medewerkers vinden me recht door zee, duidelijk en rustig. Sommigen vinden me iets te afstandelijk en lastig te peilen. Mijn baas vindt me ook rustig, recht door zee en duidelijk, maar vindt ook dat ik teveel denk en te eerlijk ben af en toe. 
-Wat vind je de belangrijkste kant van leiding geven?Ik vind het lastig om één kant van leidinggeven als belangrijkste aan te melden. Dat vind ik namelijk sterk afhankelijk van de situatie waarin je leiding geeft. De kunst is volgens mij om in een bepaalde situatie de juiste kanten belangrijk te maken. In mijn praktijk komen richting geven, communiceren, open en eerlijk zijn, vaak als belangrijk naar voren.
-Wat is leuk?  Wat is lastig?Ik hou ervan om in de complexe interactie tussen mensen zaken toch voor elkaar te krijgen. Oftewel met individuen iets gezamenlijk neerzetten. Moeilijker vind ik de omgang met mensen die altijd iets te zeuren hebben. 
 

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Bas Schenk
Rene, of Bert heeft het niet goed opgeschreven of je vertelt een heleboel dubbel! (trekje van leidinggevenden in het algemeen?) Nee, hoor, flauwe kul. Je bent zoals je bent! Je bent Rene! Blijf Rene, zou ik zeggen. Als mensen je (te) eerlijk vinden is dat alleen maar een groot compliment en zegt het meer van de mens die die opmerking maakt dan van jou. recht door zee is ook een goede en eerlijke eigenschap die je moet koesteren. Wellicht dat de combinatie: (te) eerlijk, recht door zee en rustig, de leider van de leider (zeer ten onrechte)ongeduldig maakt. De doorsnee leider heeft toch geen geduld? Alles moet toch direct, hier en nu? Zeker in de logistiek. Hoe was het ook alweer? O,ja: logistiek kent het woord "morgen" niet, alles moet toch nu, vandaag, niet over een uur, maar juist nu!
Rene, blijf toch maar Rene, geduldig, doordacht, eerlijk, recht door zee, kritisch... want dat maakt jou zo sterk!
Mark Braam
Lid sinds 2019
René,

Even een paar tips voor jou:

Als je zo rechtdoorzee bent, kan ik het me best voorstellen dat je moeite hebt om de confrontatie aan te gaan met mensen die zeuren.
Maar als je de confrontatie 1 x aangaat, weten ze precies dat ze niet tegen jou moeten gaan zeuren.

Geduld en reflectie leidt tot perfectie zeg ik altijd maar.

Groet,

Mark
Bas Schenk
Mark, een wat trage reactie, maar toch een reactie. Ik vind het een leuke compositie wat tot perfectie zal leiden. Geduld en reflectie zijn volgens mij wel tegenstanders van elkaar; immers reflectie doe je meteen, direct, zonder nadenken! denk maar eens aan je reflectie als je je vinger tegen een te hete kachel houdt. En geduld heeft iets van "gelatenheid" in zich.
Dat die twee nou juist voor perfectie moeten/kunnen zorgen......Als het maar niet te laat is.
Neemt niet weg dat ik het met je eens ben over datgene wat je ervoor schreef.
Rene kennende, is hij ook zo.
Mark Braam
Lid sinds 2019
Bas,

Reflectie hoeft nooit op het moment zelf, het kan ook achteraf.
Ik denk juist niet dat geduld en reflectie 2 tegenstanders van elkaar zijn, ik denk dat geduld je juist kan helpen met het goed reflecteren van iets. Jij zegt dat geduld gelatenheid is, maar misschien is geduld ook wel iets om even tot 10 te tellen en echt goed na te denken met waar je eigenlijk wel niet mee bezig bent. En kun je mij die trage reactie even uitleggen?
Bas Schenk
Ja, kan. Daar kan ik ewigenlijk niks tegen inbrengen, want ik ben ook zo'n figuur die eerst tot 10 telt. Nu begrijp ik je wel, alleen roept reflectie bij mij een andere associatie op. Maar goed, je uitleg is goed vind ik.
De trage reactie komt omdat tussen 1 augustus 2006 en 12 juni 2007 bijna een heel jaar ligt. Daarom Mark!
Bert Overbeek
Bas heeft natuurlijk gelijk, Mark. Je was er lang niet. Maar we heten je hartelijk welkom. En Bas natuurlijk ook. Maar die weet wel dat we een warm hart voor hem hebben.
Mark Braam
Lid sinds 2019
Ja, dat klopt. Ik had er gewoon simpelweg geen tijd meer voor. Maar ik ga weer proberen om tijd vrij te maken.
En dank jullie wel voor het hartelijke welkom!
Mark Braam
Lid sinds 2019
En Bas, het is geen reflectie als jij je vingers ergens aan brand. Dat is een reactie. Ik heb het over het reflecteren van iets of iemand, misschien wel van jezelf. Dat je zelf weet welke punten jij goed in bent, of juist minder goed. Een erg handige eigenschap voor een manager, lijkt me.
Bas Schenk
Volgens mij gaf ik je gelijk (12 juni 19:57). Ik val niet over woorden denk ik; ik weet wat reactie is en ik weet ook wat reflectie is. Ik verstond "reflectie" in de zin van bijvoorbeeld: "In een reflex reageerde hij op die uitspraak". En dan heeft reflex niks te maken met : "eerst tot 10 tellen".
Maar nogmaals, je hebt gelijk. Misschien is een van mijn zwakke kanten dat ik te snel reageer! (in een reflex?)

Bedankt Bert! En welkom, ook van mijn kant, Mark.
Mark Braam
Lid sinds 2019
Maar Bert,

Ik weet ook wel dat jullie een warm hart voor me hebben hoor;)!
Bert Overbeek
Auteur
Mits je je gedraagt, Mark... (-:
Roger Schelvis
Goedenavond,

Goedenavond dus.. voor mij althans. Zoekende naar iets specifieks kwam ik op deze site terecht en ik moet zeggen dat het een aangename verassing wás en is!

Ik ben van mening dat -voor zover ik dat kan beoordelen uiteraard- Rene vrij goed aanvoeld hoe er vanuit diverse perspectieven naar hem word gekeken. Persoonlijk ben ik wel benieuwd in hoeverre hij dit uit feedback van medewerkers, collegae en managers heeft gehaald of 'simpelweg' heeft aangevoeld. Gewoon nieuwsgierigheid hoor, zonder enig waardeoordeel.

Hmm, niet geheel netjes van me om over een oud collega te spreken alsof hij slechts het onderwerp is en geen participant.

Rene.. juist je rust heeft mij, incombinatie met het eerder beschreven gevoel van afstandelijkheid dat je voor sommigen inderdaad op kunt roepen, weleens geïrriteerd. Het kon op mij overkomen als 'niet hard en snel genoeg wíllen'. Echter, als ik nu terugkijk, kom ik tot de conclusie dat de afstandelijkheid die ik voelde puur werd veroorzaakt door de wijze waarop ik zelf met situaties omging, mezelf gaf en die houding en werkwijze ook van anderen verwachtte... en dat was niet geheel terecht of zelfs maar wenselijk.

Nee, als ik terugkijk realiseer ik me dat jouw handelen op de langere termijn vermoedelijk meer en grotere vruchten afwerpt dan mijn oneindig door willen stomen ten koste van.. tsja.. wat dan ook?!

Het mooiste en meest waardevolle van het aangaan van nieuwe zakelijke uitdagingen is in mijn ogen het feit dat je, indien je niet bang bent je eigen handelen en opstelling kritisch te evalueren, je 'fouten' achter je kunt laten en de positieve kant van je functioneren verder kunt verdiepen ten einde jezelf steeds verder te ontwikkelen.

Rene, ik wens je alle succes van de wereld toe (ik weet inmiddels dat je een afslag hebt genomen op je carierepad) en voor wat het waard is.. je hebt mij ook iets bijgebracht.

Saluut,
Roger.
FitnessPro
[youtube][/youtube]
endornecy
Hi !
I made this account to spam on your forum.
Please, delete my account and this topic, and I delete your forum by my spam-base.

With best regards...

------------------ * * * ------------------

Доброго всем времени суток...
Я собираю базу немодерируемых форумов. Я уважаю труд администраторов и модераторов, тем более, сам являюсь модератором форума.
И потому прошу: Удалить этот топик. Или даже этот мой аккаунт. После этого я удалю ваш ресурс из своей базы. И более никогда не побеспокою вас.

С большим уважением!
creditfue
Posted May 3, 2011, 9:00 am This is not entirely true. I am markedly different when it comes to material things. Being the youngest offspring of a dictator, especially one with forty years of wealth-hording rule behind him, has its
Ratamumeldned
Сайт о здоровом образе жизни. Раздел: Диеты для похудания.
Скажите, пожалуйста, какой диеты нужно придерживаться? Спасибо! От аллергии на тополиный пух спасет диета Аллергологи советуют в период распространения
Конечно, перед диетой неплохо было бы рационализировать свое питание, Знаете ли вы, что удержать вес после окончания диеты удается лишь 10% похудевших
Диеты для похудения. Список самых эффективных и популярных диет для похудения и снижения веса на портале medicina.ua.
Не все диеты одинаково полезны! Нет диетам, или Простой путь к снижению веса · Низкокалорийная диета (считаем калории) · Низкоуглеводная диета
mydayKash
just gonna reveal hello...
kowalstwoartystyczne
Kowalstwo artystyczne: Balustrady Ogrodzenia Bramy Furtki Meble
Oferujemy : Balustrady wewnętrzne i zewnętrzne Bramy wjazdowe, skrzydłowe i przesuwane z pełną automatyką Ogrodzenia, furtki , kraty i inne Wyroby ogrodowe: lampy, kwietniki, studnie i mostki, karnisze, akcesoria kominkowe, żyrandole, kinkiety, świeczniki, lustra. Meble z metalu, konstrukcje stalowe na życzenie klienta. Oferta obejmuje pełną gamę kolorów (według uznania klienta) oraz montaż. Wyroby mojej firmy są zabezpieczone antykorozyjnie (malowanie,ocynk).
<a href="http://www.kuplicki.com" rel="nofollow">Balustrady </a>
Kowalstwo artystyczne zainteresowało mnie w wieku 8 lat, gdy patrzyłem na pracę wykonywaną przez ojca. Moje pierwsze,artystyczne kute wyroby powstały już 2 lata później. W kuźni spędzałem każdą wolną chwilę i tak jest po dziś dzień, z tymże zamiłowanie do kowalstwa przeistoczyło się w pracę codzienną. Moja wyobraźnia pozwala tworzyć mi niepowtarzalne wzory. Do każdego z wyrobów dodaję nutę prywaty, co sprawia, że są one oryginalne i mają niepowtarzalne wzory.Kowalstwo artystyczne jest naszą pasją, pracą i hobby.
Kowalstwo artystyczne historia
Już od 1786 roku moja rodzina uprawia kowalstwo artystyczne, na co istnieją dowody prac wykonanych przez moich przodków. Ja jestem juz siódmym pokoleniem tradycji rodziny Kuplickich. Całą wiedzę i umiejętność tworzenia zawdzięczam ojcu, który zaszczepił we mnie kowalstwo. Ze szczególnym zamiłowaniem wykonuję prace w metalu, miedzi i mosiądzu według projektów własnych oraz powierzonych. Wszystkie wyroby kute są ręcznie, co nadaje im unikatowy wygląd i kształt.