Channels

Een hr-beleid moet consistent worden uitgedragen waarbij de instrumenten goed op elkaar afgestemd moeten zijn. Dit blijkt uit een casestudie in een aantal ziekenhuizen.

Binnen hr-systemen moeten hr-praktijken niet alleen op elkaar afgestemd zijn, bij elke strategische verandering moet die balans hervonden worden. Uit de studie naar de vier ziekenhuizen blijkt niet alleen het belang van een consistent beleid, maar ook van een consistente communicatie daarvan. Het blijkt immers dat de verschillende partijen de hr-praktijken verschillend percipieren.

Zo beschouwen lijnmanagers en personeelsmanagers – anders dan de medewerkers – de hr-praktijken als organisatiegeorienteerd. Dit betekent dat er voor een uitgedragen beleid niet per definitie draagvlak bestaat op de werkvloer. Bovendien hebben de beleidsdragers onderling niet altijd dezelfde visie op hrm, waardoor ze verschillende boodschappen naar de werkvloer communiceren. Omdat dit negatieve gevolgen voor een hr-beleid kan hebben, moeten beleidsdragers regelmatig met elkaar om de tafel gaan zitten.

Lees ook:

Personeelsmanager, wees creatief!

De studie toont ten slotte aan dat hr-praktijken effectiever zijn naarmate de werknemers meer kansen en mogelijkheden ervaren, naarmate het systeem flexibeler is en wanneer werknemers meer baanzekerheid ervaren.

(bron en meer op: RECRUITER)

U heeft een gratis lidmaatschap

Upgrade naar een PRO-abonnement voor € 4 per maand of € 30 per jaar en ontvang:

  • onbeperkt toegang tot alle artikelen.
  • geen commerciële emails en geen reclame op de site.
  • de keuze of u wel of geen nieuwsbrief wilt ontvangen
  • het E-book: Negotiating as emotion management t.w.v. €8.00
UPGRADE NAAR PRO-ABONNEMENT >>
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x