Channels

Thuiswerken en flexibele arbeidstijden komen volgens 70 procent van de managers de productiviteit en de kwaliteit van het werk ten goede. Dat deze werkvormen bijdragen aan het behouden van werknemers, vindt 76 procent van de leidinggevenden. Bedrijven die hun medewerkers thuis of op flexibele tijden laten werken, zijn zeer tevreden over de productiviteit, inzetbaarheid en motivatie van hun personeel.

Nederland
Nederlandse ondernemingen blijven achter met het bieden van flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken. Werkgevers en werknemers zijn nog onbekend met de mogelijkheden en voordelen van de combinatie werk en privé. Hierdoor verkiezen vrouwen opvoeding vaak boven werk. Nederland kent 670.000 huishoudens waarin de man vijf dagen per week werkt en de vrouw geen baan heeft.

Afspraken
Dankzij de hedendaagse communicatiemiddelen kunnen werknemers prima thuiswerken. Voorwaarde voor succes, is het maken van duidelijke afspraken, bijvoorbeeld over de resultaten binnen een bepaald tijdbestek. Hetzelfde geldt voor flexibele arbeidtijden. Uit het onderzoek blijkt dat er geen problemen ontstaan als een werknemer bijvoorbeeld van twaalf tot acht werkt.

Lees ook:

Flexibele arbeid

Combinatie
Met behulp van flexibele werktijden en de mogelijkheid van thuiswerken is de combinatie van opvoeding en werk prima mogelijk, zo komt uit het onderzoek naar voren. Een bijkomend voordeel voor de werknemer is dat deze verdeling allerlei kortingen, zoals belastingvoordelen, arbeids- en combinatiekortingen oplevert.

Bron: ZIBB

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x