Channels

Coaching van managers, politici, advocaten en topambtenaren is momenteel erg in. Het is tegenwoordig een modeverschijnsel om een personal coach te hebben. Vandaar dat ruim 80% van de Nederlandse consultants zich plotseling personal coach noemt.

Personal coaching bureaus schieten nu als paddestoelen uit de grond. Het is een manier om snel en gemakkelijk geld te verdienen. Personal coach is geen beschermd beroep en er is geen opleiding voor nodig en beschikbaar. Iedereen mag zich personal coach noemen. De aanpak bij de meeste coaching gesprekken omvat veelal wollig gepraat zonder enige structuur waarvoor de klant veelal 1500 euro per gesprek van twee uur moet betalen. Er wordt momenteel tientallen miljoenen euro’s per jaar door onder meer managers, politici, advocaten en topambtenaren aan deze gesprekken verspild zonder enige resultaat. Je telt tegenwoordig op topniveau niet meer mee indien je geen personal coach hebt.

In deze column staat personal coaching conform de Personal Balanced Scorecard methode van Rampersad centraal.

Lees ook:

Leidinggeven is aandachtsmanagement

Uitgangspunt hierbij is dat mensen zichzelf coachen en managen op basis van het ontwikkelen van zelfkennis en dat ze geen tijd meer gaan verknoeien aan charlatans die zichzelf personal coach noemen en op basis van een vaag verhaal veel geld verdienen. Het gaat hierbij om het helpen van mensen om op basis van zelfkennis inzicht in zichzelf te laten krijgen en zichzelf te laten ontdekken.

De nadruk ligt hierbij op mensen grenzen laten verleggen en hen uit zichzelf in beweging te laten komen. Personal coaching is aldus een innerlijk, spiritueel en ethisch leerproces. Het gaat hierbij om de balans tussen uw IQ, EQ (emotionele intelligentie) en SQ (spirituele intelligentie); een balans tussen linker en rechter hersenhelft. De methode is erop gericht uzelf effectief te managen en te coachen, met de kern van uw identiteit als vertrekpunt. Hiertoe hebt u alleen uzelf nodig en een vertrouwenspersoon in uw naaste omgeving die effectief naar u luistert en u eerlijke feedback geeft.

De essemtie is meer inzicht en vertrouwen in uzelf en in uw omgeving te verkrijgen waardoor u zelfverzekerd, zelfbewuster en op basis van zelfleren slimmer wordt. Het resulteert tot flow; het proces van totale betrokkenheid bij het leven, waarbij u zich gelukkig voelt bij een uitdagende activiteit en de hieraan gerelateerde nieuwe vaardigheden, waardoor u meer van uw werk gaat genieten en uw vrije tijd beter gaat besteden. Deze aanpak resulteert ook tot een gezonde situatie binnen het gezin van leidinggevenden en medewerkers. Immers, wie niet in staat is goed te functioneren in zijn of haar gezin, kan dat ook niet in zijn of haar werk zijn.
De volgende stap op weg naar duurzame ontwikkeling van uzelf is het in lijn brengen van de persoonlijke intenties met het persoonlijk gedrag. Het gaat hierbij om de wisselwerking tussen enerzijds uw aspiraties, intenties, bedoelingen, principes, normen en waarden (persoonlijke ambitie) en anderzijds de interpretaties van anderen.

De vragen die in dit bezinningsproces centraal staan zijn: Hoe passen mijn idealen, ambities, intenties, behoeften en diepste verlangens op mijn huidig handelen? Sluit mijn persoonlijke ambitie aan op mijn gedrag? Zijn er tegenstrijdigheden hierin? etc. Persoonlijke ambitie zonder energie om tot actie over te gaan is zinloos.

Kennisbank onderwerpen:

Kennisbank onderwerpen:

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x