De competitie is weer begonnen en nu dus ook het (on)nodige mailverkeer.

Ik refereer nog even terug aan mijn eerdere bevindingen aangaande het reilen en zeilen rondom een amateurvoetbalteam, in dit geval de C-selectie ergens onder de rook van Rotterdam. Eigenlijk zou ik moeten schrijven teams, want de jongens zijn reeds diverse malen aan alle kanten gewogen, bekeken en beoordeeld. In hoeverre dit achter de schermen is overgedaan is niet bekend, maar gesuggereerd wordt in ieder geval dat zowel de voorlopige als straks de definitieve beoordeling voldoende houvast zou moeten bieden voor een ‘final besluit’. Ja, u leest het goed er is nog geen besluit genomen en er is weer een weekje bedenktijd conform het clubbeleid aan vast geplakt.

Het probleem is echter dat je bij beleid nooit weet hoe het uitpakt. Zeker niet als het door vrijwilligers wordt gedaan want simpelweg niet iedere vrijwilliger heeft ervaring met het uitvoeren van beleid technische zaken. Dit geldt in de regel ook met betrekking tot het communiceren. Op voetballen na dé meest belangrijke competentie binnen iedere club, maar helaas niet als zodanig ingevuld.

Ook hier blijkt dat niet iedere vrijwilliger over een dergelijke competentie beschikt. Uiteraard verder niets dan lof over vrijwilligers, maar we moeten ook niet overdrijven en altijd maar schermen met; ‘’het zijn wel vrijwilligers hoor’’. Dit is ongetwijfeld de meest gehoorde kreet van de voorzitter en of beleidsmaker bij iedere plaatselijke vv of fc. En anders sowieso een top drie one liner in iedere bestuurskamer.

Het kan toch niet zo zijn dat als ik ergens een ‘broodje’ bal bestel en deze snack is niet te nassen (eten, red.) en of erger nog, compleet bedorven is! Dan mag ik toch als klant en of supporter wel zeggen dat dit het geval is en hoef hem toch niet verplicht op te eten en vervolgens constant sprintjes naar het toilet moet trekken om daar de fc darmstad te legen. Omdat ik anders te kritisch zou zijn op ‘Tante Sjaan’ uit de keuken. Kom op zeg!

Waarom wordt er nou niet transparanter en uniformer binnen een team en of club gecommuniceerd? En als mensen zoals u en ik zaken opvallen, dan mag je daar toch naar vragen. Zeker als binnen de staf (ja, nog steeds een mannetje of 5) verschillend wordt gedacht én gecommuniceerd.

Misschien toch maar een kleinere staf of sommige beleidszaken toch maar aan echte professionals overlaten?

Of ben ik nou zo slim en zijn jullie zo ………….

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

M. Pot
Haantjesgedrag in optima forma.


Oproep aan deze vaders, meteen stoppen en aan echte trainers overlaten. Binnen een week is dan het plezier weer terug en de ergernis verdwenen. En eigen kinderen zijn onder het juk van pa uit. 


Succes!


  
Y. Jansen
Ik moet meteen aan van Gaal denken, die krijgt en duld ook geen tegenspraak en daarom gaat dit allemaal onverminderd door.
E de Bruin
Dat is ook de reden dat mijn zoontje stopte met voetballen.
Waar blijft het vervolg?


Groetjes,


Esther