Leestijd: 2 minuten

Balkenende: We hebben wat we wilden

Waarom vertrouwen we Europees beleid aan zo’n man toe?

7 Reacties

Ik heb mij erbij neergelegd dat Balkenende zo inconsequent en kleinburgerlijk bezig is… Want een meerderheid van de Nederlandse kiezers heeft met z’n volle verstand op het CDA gestemd… Wie is hier nu gek?

Ik heb deze week de reactie gehoord van de minister van Bu-zaken uit Belgie.
Volgens deze minister is de grondwettekst hetzelfde gebleven alleen is verstopt in een verdrag en protocollen.

Politiek gaat er vooral om te geloven wat een ander zegt en vooral niet zegt. Daar is Balkenende een meester in.
Dat de Nederlanders (media) dit slikken is toch erg triest.
Kijk er is al een Europese vlag (blauw met sterren), zelfs al een volkslied, dus waar hebben we het over. En maar eurofisch doen over wat Nederland allemaal heeft binnen gesleept.

Kijk Balkenende heeft geen charisma en respecteerd ook de mening van de Nederlandse burger niet. Vreemd is het dan toch dat de meerderheid van de Nederlanders (CDA-ers) als schapen achter Balkenende aan lopen.
En misschien ook niet, Balkenende de herder, en de rest zijn zijn schapen.
Slaap zacht.

De ideeen van deze columnschrijver zijn juist eng ! Het volk wil geen Europese eenwording, we willen alleen economische samenwerking en geen politieke of culturele eenheid. Wel een vrije markt, maar geen gezamenlijk politiek beleid. Balkenende staat tenminste open voor deze gevoelens en ideeen, Alleen een kleine, voornamelijk linkse en randstedelijke elite is voorstander van een sterker, federaal Europa.

U pleit voor een leider met visie die ons Europa door de strot douwt ? Dan wil ik u er even op wijzen dat er zo’n 70 jaar geleden een Duitser was die dat ook geprobeerd heeft, weliswaar in een wat andere context, en dat heeft ons toen miljoenen doden gekost.

En hoe durft u te beweren dat de Euro een succes is ? De Euro is een grote mislukking die nooit ingevoerd had moeten worden, het was veel beter geweest om onze Gulden te houden. Kijk maar eens naar Engeland waar ze nu blij zijn met de Britse Pond die het toch echt veel beter doet dan de Euro.

DE REACTIE VAN FOKKE BEN BEWIJST DAT HIJ VAN DE BOODSCHAP VAN G.R.van Tonningen HELEMAAL NIETS HEEFT BEGREPEN EN JAMMER GENOEG VOOR HET NEDERLANDSE VOLK DERGELIJKE NONSENS DOOR DE STROP DUWT

Alleen maar ellende dat veroorzaakt Balkenende van het CDA. Maar dat weet nederland al heel lang. Het CDA manipuleert al heel veel jaren door kortzichtigheid en door de waarheid te verdraaien en demagogie toe te passen. Dat Balkenende nu zelf gelooft iets binnen te halen wat de nederlandse burger maar moet slikken dat maakt hem tot een zielig mannetje. Ik geloof dat hij dat de vorige keer bij de presentatie van de Grondwet ook al riep. Dat dat het beste was voor Nederland. Balkenende zorg alleen maar voor ellende en dat dankszij de stemmers op het CDA en PVDA.
Bedankt daarvoor.

Het nadeel van vrijheid van meningsuiting en democratie is dat je zulke ontluisterende reacties krijgt als van P. Manders en Fokko Ben. Maar het is altijd nog veel beter dan dictatuur waar zulke scribenten wellicht in moeilijkheden zouden komen. Laten we hopen dat het denkend deel van de natie de meerderheid is en dat we een – zij het kritisch – maar volwaardig lid van een nog wat democratischer EU blijven

Wat maakt het eigenlijk uit, wat iemand zegt? Uiteindelijk moet ik zelf nadenken over de situatie en me niet laten leiden door wat een ander zegt.

Wat dat betreft zijn er in Europa teveel politici die vinden dat burgers hun moeten geloven op hun woord en niet moeten kijken naar hun gedrag.

Het wordt dus ook tijd dat we daar iets aan gaan doen. Een democratisch Europa heeft zelfstandige en onafhankelijke burgers nodig. Als de burgers schapen worden, dan is er geen sprake van een democratie, maar herdersdemocratie: één persoon zegt waar we naar toe gaan en de rest beaamt dit.

Dus de dag dat politici de daad bij het woord voegen, dus democratische principes op alle plaatsen in de maatschappij invoeren, zal er eindelijk sprake zijn van democratie. Tot die tijd is het wat we hier in Europa doen een veredelde dictatuur van de politiek.

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of