Twitteren met Goeroes

Goeroegetwitter

Onlangs verscheen ' Goeroegetwitter, de beste ideeën van 49 managementgoeroes in 637 tweets' van Bert Overbeek. Een intrigerend boek, dat met verve inspeelt op de laatste hype, twitteren. En daar ook uitstekend mee weg komt.

Consultant en dichter Bert Overbeek kroop in de huid van 49 bekende managementgoeroes en twittert in zijn nieuwe boek ‘Goeroegetwitter’ over hun beste ideeën en hun dagelijks leven. In steeds 140 tekens is te lezen hoe managementgoeroe Stephen Covey na het zwemmen moppert tegen mensen die de regie van hun leven uit handen geven door zich te veel bezig te houden met ad-hocdingetjes. Manfred Kets de Vries vertelt in lekentaal waar het volgens hem om draait in het bedrijfsleven: fun, love and meaning.

Vraag is natuurlijk, zit de markt op een boek als ' Goeroegetwitter'  te wachten? Het antwoord op die vraag ligt op mijn koffietafel. Daar is Goeroegetwitter nu enkele weken te vinden en steevast wordt het boek door gasten opgepikt en gelezen. Goeroegetwitter is in dit opzichte een MBA in een dagdeel en speelt krachtig in op de trend dat alles korter en krachtiger moet zijn. Daar is helemaal niets mis mee, want Overbeek slaagt met verve in zijn opdracht om de kernboodschap over te brengen.

De selectie van goeroes is daarbij breed genoeg gekozen en is niets meer of minder dan een ontzettend leuke manier om kennis te maken de krachtigste ideeën van types als Gladwell, Kotter, Goldratt, Mintzberg, maar ook van Dilbert en Cruyff . In dat laatste zit de handtekening van auteur Overbeek, die met zijn weblog JongeBazen ook niet schuwt tegen de grenzen van het vak aan te schurken. Een prima boek voor in het vliegtuig, de trein of gewoon op een terrasje in de zon. Wedden dat u reacties krijgt als u goeroegetwitter in handen krijgt?

Goeroegetwitter

De beste ideeën van 49 managementgoeroes in 637 tweets

Auteur: Bert Overbeek

Uitgever: Haystack

ISBN: 9789077881774

Prijs: 14,95

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Robert Haringsma
Lid sinds 2011
Leuk boek inderdaad. Ik pakte er ook 1 op toen hij bij iemand op de salontafel lag en nu ligt hij daar bij mij ook :-) Grappig om te lezen dat meer mensen die ervaring hebben.