Oranje traint op strafschoppen!

U kunt rustig gaan slapen. Oranje oefent eindelijk gericht en structureel op strafschoppen, namelijk al vanaf de voorbereiding. Gelukkig maar, want volgens De Telegraaf-site van vandaag kreeg pinch-hitter Jan Vennegoor of Hesselink zelfs na vier pogingen de bal niet in het doel.
Bondscoach Marco van Basten liet volgens het bericht alle 21 veldspelers aanleggen vanaf de penaltystip. Wie mistte moest een rondje om het veld lopen en vervolgens nog een keer schieten. Met de conditie van Vennegoor of Hesselink zal dus weinig mis zijn tijdens het EK, want na drie missers en twee extra rondjes geloofde de bondscoach het verder wel. Vennegoor niet, die schoot nog een vierde keer, en …….mis!

Onrustbarender is dat ook Ruud van Nistelrooy, Ryan Babel, Mario Melchiot en Klaas-Jan Huntelaar de eerste strafschop misten. In tweede instantie faalde alleen nog Vennegoor.

1minutemanager beschouwt het als een enorme overwinning dat na 8 jaar van berichtgeving over De Strafschop en veel weerstand bij de oude garde van trainers en spelers, de bondscoaches en spelers nu blijkbaar om zijn. Er dient vanaf de eerste training op penalty’s geoefend te worden. Of dit momenteel op de juiste wijze plaatsvindt, weet De Strafschop niet. Het is natuurlijk mogelijk dat wel geoefend wordt, maar niet op de juiste manier. Daarom blijf ik de ontwikkelingen rondom Oranje en de strafschop op de voet volgen. En ja, voordat het op penalty’s aankomt moet Oranje natuurlijk wel de tweede ronde halen van het EK. Maar feit is dat coach en spelers er nu eindelijk van overtuigd zijn dat op de pingel te trainen is. Een troost voor De Strafschop, er zijn nog genoeg andere elementen in het spel van Oranje die verbetering behoeven. Wat dacht u bijvoorbeeld van de corners?

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>