De marathon: lessen voor managers en lopers

Kom in beweging Marathonlessen voor droomprestaties

De marathon als metafoor om met meer energie, motivatie en succes in actie te komen. Veranderingen te starten. Te experimenteren. En anderen daarin te inspireren om mee te bewegen. Kortom, droomprestaties realiseren.

Aldus de achterflap van het nieuwe boek van mijn oud-collega Cris Zomerdijk, bekend van zijn in 2012 samen met Frank Kwakman gepubliceerde 'De ondernemende professional'. In 42, niet toevallig qua aantal maar vlot vormgegeven, pagina's rent Zomerdijk langs enkele kernthema's die van belang zijn voor marathonlopers.

Tegelijkertijd stipt Zomerdijk de kern van verandermanagement op een toegankelijke en frisse manier aan. Je zou willen dat meer auteurs zich over dit onderwerp  op deze wijze zouden uiten. Kom in beweging spreekt denk ik een jong en gedreven publiek meer aan dan vuistdikke verhandelingen of complex veranderjargon. Ik word enthousiast als ik lees over 'het fietsenmakersprobleem', 'het onwaarschijnlijkheidsprincipe', 'olifantenpaadjes' en 'guerilla gardening'. Praktisch en to the point. Het lezen van Kom in beweging kost je een uur, oftewel een halve marathon. Wie weet lukt het je na lezing wél om die marathon uit te lopen.

Met Kom in beweging heeft Zomerdijk een toegankelijk en geloofwaardig veranderverhaal geschreven, herkenbaar voor hardlopers en aansprekend voor managers.

Kom in beweging

Marathonlessen voor droomprestaties

Auteur: Cris Zomerdijk

Pagina's: 42, Full Colour

Prijs: 9,50

Verkrijgbaar via: www.komsameninbeweging.nl

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Henk Wijnands
Als je de halve marathon in een uur loopt heb je het wereldrecord bij de dames dik verbetert. De lat hoog leggen is prima maar dit is wel erg ambitieus :-)
Marius de With
Lid sinds 2019
"Het lezen van Kom in beweging kost je een uur, oftewel een halve marathon." Dan ben je wel een heeeel snelle loper...
Gert Teusink
Lid sinds 2008
De bovenstaande verwarring kan worden veroorzaakt door het feit dat ik de halve marathon op de fiets doe☺