10 jaar ondernemerschap: valkuilen, tips, trucs

Afgelopen april was het 10 jaar geleden dat ik mij als zelfstandig ondernemer vestigde. In die 10 jaar heb ik veel mee mogen maken, hetgeen ook de bedoeling van mijn vrije vestiging was. Soms was het positief, soms negatief. Ik heb successen behaald, maar ook missers gemaakt. Ik ben met beide benen in diverse valkuilen gestapt, heb onverwachte klappers gemaakt maar ook mooie opdrachten gemist. Soms zelfs bewust. Ik speelde al langer om sommige van deze lotgevallen en lessen met u te delen. Of wellicht heeft u zelf vragen over ondernemerschap die u graag eens aan een ervaringsdeskundige wilt stellen. Enkele van de onderwerpen die in de rubriek zeker aan de orde zullen komen zijn: de rol van de acquisitie; netwerken; klantgerichtheid; focus op producten/diensten; samenwerkingsverbanden; rompslomp; financiële aspecten en boekhouding; fiscale aspecten; de marketing; innovatie; branding; omgaan met de pers; plezier in werk, et cetera. U kunt ook in uw reacties aangeven waarover u graag wilt dat ik ga schrijven.

Ik zal trachten bij alle onderwerpen de valkuilen, tips en trucs aan te geven die ik grotendeels zelf heb moeten ondervinden en ontdekken. kern van het verhaal is voor mij: hoe hou je ondernemen na 10 jaar nog minimaal net zo leuk als toen je begon? Hoe kan je groeien en leren van ervaringen en daardoor sterker in je schoenen staan. Hoe kan je voorkomen dat de stress te groot wordt (Betalen de klanten wel? Ben ik wel afdoende verzekerd?)

De artikelen zullen de komende maanden geplaatst worden.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

kees willemen
Geachte heer Vergouw,  Ik ben een startende ondernemen en als zodanig zeer benieuwd naar uw artikelen betreffende "10 jaar ondernemerschap"

Met vriendelijke groet,

Kees Willemen
R.T Leter
Lid sinds 2023
Ondernemerschap is het kind van de tijd . Uw informatie is welkom.

Rinlet
Annet van Prooijen
Nog 6 maanden en op 1 juni ben ik ook 10 jaar ondernemer.
Wat een feest. Gestart vanuit de bijstand en nooit meer bijstand aangeraakt.
Geeft een heel apart gevoel.