Channels

Managers weten niet goed wie verantwoordelijk is voor training en ontwikkeling van medewerkers. Ze hebben onvoldoende aandacht voor de opvolging van zittende senior managers en qua communicatie vertrouwen ze teveel op de informele ‘tam-tam’. Ze hebben veel goede bedoelingen, maar er komt in de praktijk nog maar weinig van terecht.

Ontwikkeling
Zo wordt in meer dan de helft van de bedrijven onderkend dat professionele en persoonlijke ontwikkeling van levensbelang is om de prestaties van medewerkers te verbeteren. Maar in de praktijk weet niemand wie daar precies voor verantwoordelijk is. Volgens de helft van de directeuren zouden lijnmanagers er meer aandacht voor moeten hebben, maar tegelijkertijd vinden ze dat de HR-afdeling er niet teveel mee bezig moet zijn om de managers daarbij te helpen.

Opvolging
Bijna tweederde van de topmangers geeft toe dat er in de eigen organisatie te weinig wordt gedaan om de opvolging van het hoger management zeker te stellen. Maar slechts 22 procent probeert daar ‘enige’ verandering in te brengen en maar liefst 41 procent doet er helemaal niks aan.

Lees ook:

Een gezond leerklimaat voor gezonde professionals

Communicatie
Communicatie, nog zo’n onderwerp. Vrijwel unaniem geven de directeuren aan dat goede communcatie cruciaal is om gestelde doelen te bereiken. Maar een structuur opzetten om deze communicatie effectief te laten verlopen, zodat die ook terecht komt waar die hoort, vinden ze maar onzin. Ze gaan er vanuit dat de mensen in de organisatie het wel ‘via-via’ te horen krijgen.

HR-afdeling: strategisch of niet?
HR-taken vinden de directeuren niet al te belangrijk. De meesten besteden minder dan 10 procent van hun tijd door met de hoogste HR-manager om mensgerelateerde onderwerpen te bespreken. Meer dan helft van ziet de HR-afdeling als een administratieve afdeling. Behalve de HR directeuren dan, die vinden de HR-functie van strategisch belang voor de organisatie. Tussen die twee opvattingen gaapt nog een flink gat.

( bron: MANAGERS ONLINE)

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x