Eén van de vermeende internetsuccessen lijkt onder vuur te liggen. Zowel werkgevers als werknemers zijn slecht te spreken over vacaturesites. Dat blijkt uit een onderzoek van DotWise, een onderzoeksbureau op het gebied van internetstrategie. Vooral het (te) grote aanbod van zowel cv’s als vacatures en de gebrekkige mogelijkheden om goede selecties aan te brengen zijn een bron van ergernis.

Veel reacties
Terwijl het aantal vacatures een aantal jaren geleden enorm was, zijn het nu de werkzoekenden die zich massaal aanmelden. Dit levert lang niet altijd een luxe situatie voor de werkgever op. Het aantal reacties op een on line vacature is vaak schrikbarend hoog, waardoor werkgevers veel moeite zeggen te hebben met het selecteren van goede kandidaten. Vaak melden zich veel ongekwalificeerde sollicitanten.

Standaard CV
Voor werkzoekenden vergt ook het invoeren van een CV veel tijd. Veel respondenten geven aan niet goed overweg te kunnen met een standaard-CV en geven de voorkeur aan hun zelf gemaakte CV. Helaas is het lang niet altijd mogelijk om hiervan gebruik te maken. Een andere ergernis betreft het aantal vacatures dat al vervuld blijkt. Hier komt men pas achter nadat men heeft gereageerd. Verder werkt zoeken op regio zelden goed.

(bron: Managersonline.nl)

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x