Channels
Leestijd: 2 minuten

Waarom zou de IJslandse president wel gelijk kunnen hebben?

Staan wij achter onze Koningin of niet?

3 Reacties

Jaap heeft qua strekking gelijk, maar zijn berekeningen zijn niet erg nauwkeurig, zie mijn betoog http://www.pluspost.nl/niet-zeuren-de-burger-betaalt-voor-fouten-bankiers/26714

Jaap heeft in mijn ogen gelijk. Deze actie kan in feite alleen wanneer het een staatsbank betreft waar die 16.000.000 dan ook allemaal eigenaar van zijn. De opbrengsten kunnen dan worden gebruikt voor die 16 miljoen. Nu handelt een bank en kan vervolgens uiteindelijk het risico afschuiven op de gewone belasting betaler. Ik vind dit scheef en daaraan moet in Europees verband iets worden gedaan. Ijslanders betaal vooral niet terug. Dan verandert dit misschien.

Een heel mooi verhaal! Een plezier om te lezen.

Sweder van Wijnbergen wees in het gesprek bij Nova (5-1-10, bij 25″) naar Wouter Bos als dappere redder van de Nederlandse spaarders door de bedragen te garanderen. Maar hij had toen al kunnen weten dat dat een onmogelijke opgave voor de IJslanders. Hij noemt het “evident onredelijk” om de rekening bij de IJslanders neer te leggen.

De rol van de redder Wouter Bos – die de staat verantwoordelijk maakte voor de dreigende tragedie bij de Nederlandse Icesave spaarders door in ieder geval 100.000 te garanderen – lijkt mij een belangrijke aanvulling.

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of