In een toekomstige geautomatiseerde wereld moeten organisaties leren hoe ze cloud-strategieën ontwikkelen, beveiliging een vast onderdeel maken van applicatie-ontwikkeling en nieuwe ontwikkelingen omarmen om met de tijd mee te gaan. Als u dit toekomstbeeld herkent, is nu het moment om de eerste stappen te zetten.

De experts zijn het erover eens dat over vijf jaar een multi-cloud IT-architectuur dé plek voor innovatie is, waarbij organisaties nieuwe services kunnen aanbieden en geavanceerde technologie verder kunnen ontwikkelen. Een recent onderzoek getiteld The Future of the Multi-Cloud (FOMC) laat zien hoe de snelheid van digitale transformatie al vele bestaande business-modellen heeft ontwricht. Het toont aan hoe bedrijven gedwongen worden hun bestaande kennis, aanwezige infrastructuur en beheertools te heroverwegen.

Verschillende industrie-experts die meewerkten aan het rapport stellen dat bedrijven in actie moeten schieten om multi-cloud strategieën uit te stippelen en uit te voeren om te voorzien in de behoefte aan snelle, probleemloze services. Sommige experts voorspellen dat veel cloud-gebaseerde business-modellen de komende vijf jaar aanzienlijk aangepast moeten worden, of zelfs helemaal op hun kop moeten worden gezet op het gebied van strategische procedures, beleid, systemen en tools.

De stap naar multi-cloud is ook een aardige wake-up call voor de interne IT-afdeling. Bij de realisering van een high performance IT-organisatie blijkt vaak dat er nog een lange weg te gaan is. De meeste afdelingen zijn wat dat betreft ondermaats.

Status quo in security

Er is geen status quo in security en cybercrime. De mogelijkheden voor een aanval, in het Engels zo mooi de ‘attack surface’ genoemd, groeien door gateways services, application programming interfaces en IoT-ontwikkelingen. De gebruikelijke tegenmaatregelen zijn steeds minder effectief. Bovendien vereisen ze te veel tijd en handmatig werk. Dat is het argument voor automatisering om processen te stroomlijnen en menselijke fouten zo veel mogelijk te elimineren. IT-medewerkers worden hiermee ook vrijgemaakt om zich te richten op belangrijkere taken zoals analyse en probleemoplossing.

ArrayIT-afdelingen staan onder druk om de infrastructuur zo veilig mogelijk te maken terwijl het schaalbaar moet blijven om in te spelen op de markt. Hoewel de stap naar de cloud extra security-uitdagingen kan hebben, biedt het ook mogelijkheden processen beter te beschermen terwijl schaalbaarheid en innovatiekracht toeneemt. Wanneer bedrijven in staat zijn apps te verschuiven tussen publieke en private clouds zijn ze dynamischer terwijl ze services voor applicaties kunnen implementeren voor een betere bescherming tegen cybercrime.

Een ding is zeker: de toekomst is onzeker. Architecturen zonder servers stellen bedrijven in staat de time-to-market significant te reduceren en processen eenvoudiger te maken. Intelligente automatisering en machine learning maken de weg nu al vrij richting optimale multi-cloud toepassingen. Bedrijven moeten klaar zijn voor veranderingen en tegenslagen. Als u niet meegaat met de flexibiliteit, innovatiekracht en data-compliancy van multi-cloud, dan zullen klanten de keuze voor u maken en naar partijen gaan die hen wel op die manier bedienen.

Kennisbank onderwerpen:

U heeft een gratis lidmaatschap

Upgrade naar een PRO-abonnement voor € 4 per maand of € 30 per jaar en ontvang:

  • onbeperkt toegang tot alle artikelen.
  • geen commerciële emails en geen reclame op de site.
  • de keuze of u wel of geen nieuwsbrief wilt ontvangen
  • het E-book: Negotiating as emotion management t.w.v. €8.00
UPGRADE NAAR PRO-ABONNEMENT >>

Kennisbank onderwerpen:

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x