Channels

Als bedrijven meer oog zouden hebben voor de bijdrage die werknemers kunnen leveren, dan zouden bedrijven veel beter kunnen presteren. En dat veel werknemers (terecht?) twijfelen aan de capaciteiten van leidinggevende is bekend. Maar dat maar liefst 71% niet overtuigd is van het feit dat de leidinggevende meer capaciteiten heeft dan hijzelf is wel heel veel.

Het blijkt dat werknemers vinden dat hun bedrijf momenteel vooral oog heeft voor technologische en proces-innovatie. 40% van het talent in een bedrijf wordt niet ingezet. Als werknemers een top-3 maken van de onderwerpen waar hun baas volgens hen voorrang aan geeft, dan noemen zij:
ontwikkelen van nieuwe producten,
automatiseren van processen,
investeren in nieuwe machines.

Voor een deel vinden de werknemers deze aandacht terecht. Ook zij zien een groot belang in het ontwikkelen van nieuwe producten. In hun top-3 staat ook het ontwikkelen van nieuwe producten (met 42% op de tweede plaats), maar daarnaast maken zij fundamenteel andere keuzes. Bij hen staat bovenaan: het beter benutten van talenten van werknemers. Dat gebeurt nog onvoldoende, vindt bijna de helft van de werknemers (46%). Op de derde plaats staat de zorg voor een goede sfeer in het bedrijf (dit wordt door 30% genoemd).

Lees ook:

Big Data is noodzakelijk voor een Rapid Response organisatie

Werkgevers – vooral op sociaal gebied – laten kansen liggen om hun werknemers beter te laten presteren. Voor werknemers is voor het werkplezier vooral belangrijk:
het contact met collega’s,
een bijdrage kunnen leveren aan het eindresultaat,
zich kunnen ontwikkelen binnen het bedrijf.

Om hen beter te laten presteren, zouden werkgevers vooral moeten investeren in het uitwisselen van kennis binnen het bedrijf, talenten beter benutten, sfeer in het bedrijf verbeteren, opleidingen aanbieden. Als eerste zou u als HR managers moeten bedenken: wat kunnen de mensen in mijn organisatie eigenlijk nog meer dan wat ze doen? Hebben ze soms hobby’s of interesses of kwaliteiten die heel ergens anders liggen dan hun huidige werk? Is een persoon beter inzetbaar? Talenten benutten is van groot belang.

(bron: MANAGER NET)

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Uit ervaring als business unit manager en adviseur heb ik veel ervaring met het verbeteren van bedrijfsprestaties. Ik ben het helemaal eens met de stellingen in dit artikel. Kan u vele voorbeelden geven van gerealiseerde verbeteringen die gebaseerd zijn op het optimaal benutten van medewerkers en teamleden. Juist de mensen laten doen waar ze goed in zijn en ze bewust maken van hun meerwaarde maakt mensen resultaatgericht en heel veel efficienter. Met als uiteindelijke resultaat meer winst en zeer gemotiveerde medewerkers. Heeft u vragen ik help u graag verder, want het meehelpen om deze veranderingen te bereiken geeft mij veel energie en mijn kennis deel ik graag.

x
x