Channels

De salarissen van universitair geschoolde starters zijn in 2005 gestegen met gemiddeld 100 euro per maand, terwijl de salarissen van HBO starters nagenoeg gelijk zijn gebleven. Dit blijkt uit de cijfers van De Breed & Partners Beloningsonderzoek.

De stijging van het academisch startsalaris in combinatie met een stagnerend HBO startsalaris zorgt voor een toename in het verschil tussen HBO en academische startsalarissen. Dit is een trendbreuk ten opzichte van de afgelopen twee jaar. De laatste jaren bewogen startsalarissen van HBO en universitair geschoolde namelijk naar elkaar toe.

Het aanvangssalaris in 2005 (op basis van 40 uur per week, excl. toeslagen als.vakantiegeld en 13e maand) van de gemiddelde HBO’er is.1.988 euro tegen 1.985 euro in 2004. Een academisch geschoolde starter begon in 2005 met gemiddeld 2.250 euro tegen 2.155 euro in 2004.

Lees ook:

Big Data is noodzakelijk voor een Rapid Response organisatie

Nog altijd zijn er grote verschillen in startsalarissen tussen verschillende functiegebieden. Juridische starters staan zoals altijd boven aan de lijst, terwijl ingenieurs over het algemeen matig beloond worden. Voor commercieel geschoolden is de verkoop (account manager) financieel aantrekkelijker om te beginnen dan in een marketing functie.

Bron: Consultant De Breed & Partners

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x