Channels

Bij bedrijven die een supersnelle groei doormaken zitten vaker dan gemiddeld vrouwen in het topmanagement. Niet zo gek dus, dat Nederland op de ranglijst met snelst groeiende bedrijven slecht scoort. Nederland heeft een zeer lage participatie van vrouwen in topfuncties.

Matig
Nederland scoort zeer matig op de lijst van landen met de meeste ‘supergroei-bedrijven’. Vergeleken met een wereldwijd gemiddelde van 15 procent, maakt in Nederland slechts zeven procent van de bedrijven een ‘supergroei’ door. De top vijf wordt gevormd door Zweden (24 procent), de VS (22 procent) en India (21 procent), het Verenigd Koninkrijk (20 procent) en Ierland (18 procent) volgen op de voet. Deze cijfers zijn afkomstig uit de International Business Owners Survey (IBOS) 2004 van adviesbedrijf en accountant Arenthals Grant Thornton. Onder supergroeibedrijven verstaan de onderzoekers bedrijven die behoren tot de 15 procent snelst groeiende bedrijven ter wereld, zowel in omzet als in personeelsomvang.

Japan scoort laag
In Japan, Mexico en Turkije is het aantal ‘supergroei-bedrijven’ het laagst. Slechts 2 procent van alle bedrijven in deze landen wordt als zodanig geclassificeerd. Landen die rond het gemiddelde scoren, zijn Hong Kong, Italië en Zuid-Afrika (elk 12 procent). De grootste EU-economieën, Duitsland en Frankrijk, bevinden zich onder het gemiddelde; in deze landen maakt slechts 8 procent van alle bedrijven een ‘supergroei’ door.

Lees ook:

Teams zijn de bouwstenen van uw organisatie

Vrouwen in de top
Uit het IBOS blijkt bij bijna de helft (46 procent) van de ‘supergroei-bedrijven’ twee of meer vrouwen een positie bekleden in het hoogste management, terwijl dit aantal voor alle bedrijven bij elkaar slechts een derde (34 procent) is. Een ander verschil tussen ‘supergroei’ bedrijven en gewone bedrijven is dat er meer wordt uitgegeven aan marketing en technologisch innovatie. en investeringen op technologisch gebied. Ook incasseren ‘supergroei bedrijven sneller hun rekeningen.

(bron: Managersonline.nl)

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x