Channels

Mannen houden op de werkvloer steeds meer afstand tot hun vrouwelijke collega’s omdat ze bang zijn te worden beschuldigd van seksuele intimidatie. Uit angst voor een klacht over seksuele intimidatie durven mannen geen vriendschappelijk contact met hun vrouwelijke collega’s te onderhouden of grapjes tegen ze te maken.

Terughoudend
Van de mannen die meewerkten aan een onderzoek gaf driekwart aan bij het samenwerken met vrouwen steeds rekening te houden met de kans op een klacht. Tweederde van de vrouwen die deelnamen aan het onderzoek was het opgevallen dat mannen zich terughoudend opstelde bij het onderlinge contact.

Hinderpaal
Opvallend genoeg is de voorzichtigheid van het mannelijk personeel met name slecht voor de loopbaanmogelijkheden van de vrouwen. Angst voor seksuele intimidatie zorgt ervoor dat vrouwen in hun werk geen vertrouwelijke relatie met mannen kunnen opbouwen. Aangezien mannen doorgaans de macht hebben op het werk, is dit een hinderpaal voor de doorstroming van de vrouw.

Lees ook:

Facilitair management verduurzamen: zó doe je het!

Regels
De regels waarmee veel bedrijven romantische relaties op het werk willen voorkomen, ook niet bepaald bevorderend voor een vriendschappelijk contact tussen mannen en vrouwen op de werkvloer. Op JongeBazen staan zo’n 30 cases en artikelen over dit onderwerp.

(bron : Management Support)

Kennisbank onderwerpen:

U heeft een gratis lidmaatschap

Upgrade naar een PRO-abonnement voor € 4 per maand of € 30 per jaar en ontvang:

  • onbeperkt toegang tot alle artikelen.
  • geen commerciële emails en geen reclame op de site.
  • de keuze of u wel of geen nieuwsbrief wilt ontvangen
  • het E-book: Negotiating as emotion management t.w.v. €8.00
UPGRADE NAAR PRO-ABONNEMENT >>

Kennisbank onderwerpen:

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x