Channels

De trend in het bedrijfsleven om oudere en dure werknemers te vervangen door ´jong´ en ´goedkoop´ doet zich niet voor in de hogere managementsfuncties. In deze functies is het gemiddelde salaris in 2004 met zes procent toegenomen. Dat blijkt uit een enquête onder 16.000 werknemers met een mbo-plusopleiding door beloningsadviesbureau De Breed & Partners.

Het aantal uitgekeerde bonussen is in 2004 ook gestegen. Steeds meer werknemers krijgen een prestatiebeloning en het gemiddeld ontvangen bedrag nam voor de meeste beroepen vorig jaar behoorlijk toe. Alleen werknemers in de ict en techniek zagen hun bonussen slinken.

Individuele salarissen stegen in 2004 harder dan gemiddelde salarissen. Veel ´dure´ werknemers stroomden uit en hun opvolgers zijn jonger, minder ervaren en dus goedkoper. “We zien ook dat werknemers wel doorstromen in functie, maar niet in salaris,” zegt consultant Bas van de Haterd van het adviesbureau.

Lees ook:

Teams zijn de bouwstenen van uw organisatie

De individuele salarisstijgingen die werknemers kregen, lagen in 2004 tussen de vier en zeven procent. De gemiddelde salarissen voor ict-functies en p&o-functies bleven daarentegen ongeveer gelijk en het vaste gemiddelde salaris voor financieel-economische beroepen en juristen daalde zelfs tussen de één en vier procent.

Bron: PWnet

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x