Channels

Prof. dr. ir. Bart Bossink demystificeert innovatie, maakt het behapbaar en stelt de haalbaarheid van innovatiedoelen centraal, zonder voorbij te gaan aan de complexiteit ervan.

Zijn uitgangspunt is dat innovatie bestuurbaar, organiseerbaar en realiseerbaar is.Vernieuwing is geen toeval en kan door iedereen en in elke organisatie gerealiseerd worden. Over de manieren waarop innovatiesucces kan worden bereikt, gaat de Tjipcast. Bart gebruikt hierbij het beeld van een regisseerbaar speelveld, waarin zes posities centraal staan en waarbij de opstelling van deze posities het innovatiesucces bepaalt.

Juist bij innovatieprojecten is het de uitdaging om doelen zo concreet mogelijk te verwoorden en vast te leggen. De doelen moeten aansluiten bij de innovatiestrategie van de onderneming die als richtinggever voor het innovatieproject fungeert. Innovatieteams moeten leren nieuwe, innovatieve ideeën kritisch op realiteitszin te screenen.Dit betekent dat je ideeën moet kunnen zeven, moet kunnen laten vallen en je moet kunnen concentreren op het waarmaken van de ideeën met de meeste potentie. Een positieve, daadkrachtige aanpak staat daarbij centraal:Succesvolle innovatieteams leren door vallen en opstaan.

Lees ook:

Wendbaarheid met een agile strategie: Rolling Strategy

Een succesvol innovatieteam bestaat uit specialisten en professionals met verschillende achtergronden. Alleen samen zijn zij in staat tot het creëren van het nieuwe, en daarom is het belangrijk dat iedereen zich veilig kan voelen om bij te dragen aan het succes van de organisatie door te innoveren, heel concreet en tastbaar, heel down-to-earth.

Deze Tjipcast behandelt instrumenten en aanpakken aan die hun waarde in de praktijk hebben bewezen en waarmee je je kunt ontwikkelen tot regisseur van het innovatiespeelveld en daadwerkelijk de Regie over innovatie kunt nemen.

Dit artikel is toegankelijk voor Pro-abonnees

Voor € 4 per maand of € 30 per jaar ontvangt u:

  • onbeperkt toegang tot alle artikelen.
  • geen commerciële emails en geen reclame op de site.
  • de keuze of u wel of geen nieuwsbrief wilt ontvangen
  • het E-book: Negotiating as emotion management t.w.v. €8.00
Upgrade naar Pro-abonnement
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x