De crisis slaat om ons heen en menig ondernemer voelt de gevolgen. De optimisten spreken al over licht herstel en dat we door het dal heen zijn. Laten we hopen dat ze gelijk hebben.
Wat doet u eigenlijk om bij herstel de kansen te kunnen pakken? Is uw personeel klaar om straks het werk aan te kunnen. Uit vorige recessies hebben we kunnen leren dat menig ondernemer verrast wordt door de groeiende orderportefeuille. De verrassing is nog groter als de nieuwe orders een andere aard hebben dan de oude en dat gebeurt maar al te vaak.

Voorbereiding is het halve werk. Door anticyclisch te investeren in de ontwikkeling van uw personeel is uw onderneming klaar voor het herstel. U neemt eerder stappen dan uw concurrent en u pakt een belangrijk deel van de markt. Sporters trainen toch ook voordat de wedstrijd begint. De cashstroom is nu kleiner, dus spendeer het geld op de juiste plaats. Bedenk daarom goed waarin en in wie u nu investeert. De grotere uitgaven volgen.

In 4 stappen bent u voorbereid:
1. Bepaal uw toekomststrategie
2. Bedenk welke nieuwe competenties en vaardigheden uw medewerkers moeten hebben
3. Meet wat u al in huis heeft
4. Stel vast wat de kloof is, bij wie en op welke thema’s
De vijfde stap, het daadwerkelijk opleiden, coachen of trainen, kunt u later nog doen, als het herstel in de recessie is duidelijker manifesteert.

Lees ook:

Big Data is noodzakelijk voor een Rapid Response organisatie

Kortom, maak nu de plannen die u kunt uitvoeren op het moment dat het nodig is. Wees zeker dat u niet te laat bent, wees goed voorbereid.

Guus de Mari

Guus de Mari heeft een eigen adviesbureau op HR development.(www.augustinconsulting.nl).

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x