Channels

De belangrijkste eigenschap van een sales manager is daadkracht. Dat kan bereikt worden door te werken met concrete outputdoelen, zowel voor het team als voor het individu. De sales manager heeft daarbij vooral `een faciliterende rol`. Dat betoogt Paul Schmidt, directeur van 4Results, een bedrijf dat assisteert bij het inzetten van resultaatverplichting.

Volgens woordenboek Van Dale behelst daadkracht een `zakelijke, energieke aanpak`. Dat is met name van belang in goede tijden: als in slechte tijden de kaasschaafmethode wordt toegepast, dan betekent dat voorheen geld werd verspild. Lang wikken en wegen is niet goed, maar ondoordacht besluiten nemen kost eveneens tijd en geld.

Als u als manager blijft tobben, stel uzelf dan een deadline voor het nemen van een besluit. Als u te snel knopen doorhakt, zoek dan een collega die afwachtender is. Vind een goede balans tussen zelf beslissen of delegeren aan de verkopers.

Lees ook:

Een rem op wendbaarheid is een rem op groei

Er zijn twee managementstijlen: de control freak die volgzame verkopers krijgt en de output gerichte manager die soms het overzicht op de resultaten verliest. Daadkrachtige managers gebruiken beide stijlen, een combinatie van controle nemen en eigen verantwoordelijkheid geven.

Bron: MD WEEKLY

Kennisbank onderwerpen:

U heeft een gratis lidmaatschap

Upgrade naar een PRO-abonnement voor € 4 per maand of € 30 per jaar en ontvang:

  • onbeperkt toegang tot alle artikelen.
  • geen commerciële emails en geen reclame op de site.
  • de keuze of u wel of geen nieuwsbrief wilt ontvangen
  • het E-book: Negotiating as emotion management t.w.v. €8.00
UPGRADE NAAR PRO-ABONNEMENT >>

Kennisbank onderwerpen:

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Ik ruik hier toch een sterke kool en geitlucht.

x
x