Opleiding: Training Praktisch Leidinggeven

In het kort

Wanneer je bent doorgegroeid van medewerker naar leidinggevende op de werkvloer, worden er ineens andere zaken van je verwacht. Naast je eigen werk moet je nu ook medewerkers aan gaan sturen. Je collega's zijn je medewerkers geworden en je bent nu ineens 'tussenpersoon' van je 'oud-collega's' en de werkgever. Hoe ga je om met deze nieuwe verantwoordelijkheden? De Training Praktisch Leidinggeven geeft je inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen en biedt jou de juiste basis om effectief als leidinggevende op de werkvloer aan de slag te gaan. 

Doelgroep

Voor (beginnend) leidinggevenden van horecabedrijven, cateringbedrijven, (zorg)instellingen en bedrijfskantines die een team (gaan) aansturen op de werkvloer en zich hierin verder willen ontwikkelen. Voldoende beheersing van de Nederlandse taal is vereist.

Cursusonderwerpen

  • van medewerker naar leidinggevende
  • ontwikkelen van leidinggevende capaciteiten
  • omgaan met verantwoordelijkheid als leidinggevende
  • doelgericht en helder communiceren
  • aanspreken op gedrag en corrigeren van medewerkers
  • medewerkers motiveren en vertrouwen geven
  • gesprekken voeren en gesprekstechnieken ontwikkelen
  • feedback geven en ontvangen
  • omgaan met emoties bij conflicten

Cursusduur

De Training Praktisch Leidinggeven bestaat uit 2 trainingsdagen van 10.00 uur tot 17.00 uur. Tussen deze twee dagen maak je een aantal huiswerkopdrachten. Deze opdrachten nemen ongeveer 4 uur in beslag. 

Certificering

Wanneer je de training op beide dagen hebt gevolgd en alle huiswerkopdrachten succesvol hebt afgerond, ontvang je het Certificaat Praktisch Leidinggeven direct van je trainer op de tweede lesdag. 

Meer...
€765
ex. BTW
Aangeboden door
HOC.nl - Horeca Opleidingscentrum
Onderwerp
Praktisch leidinggeven
Niveau
MBO 3
Looptijd
2 dagen
Taal
nl
Type product
cursus
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 16
Tijdstip
Overdag