Een Amerikaans softwarebedrijf -SuccessFactors- voert expliciet beleid om geen eikels in dienst te nemen. Nu heeft iedereen wel min of meer een gevoel wat een eikel is; in de definitie van CEO Lars Dalgaard zijn eikels –vrij vertaald- mensen die collega”s beschadigen door ze te isoleren, pesten en/of te vernederen: mobbing. Wie zich daarmee bezighoudt vliegt er in dat bedrijf onmiddellijk uit.

Het lijkt me een mooi begin van een wereldcampagne: het onteikelen van organisaties. Of het nu om de speelplaats gaat, de middelbare school of om andere vormen van gestructureerde samenscholing zoals het bedrijfsleven of de overheid; wat zou het toch mooi zijn als alle deuren tegelijk opensprongen om eikels ruim baan te geven.
Stel je dan de werkwereld eens voor: samen werken, samen bereiken en geen eikels om over te struikelen.

Verbeter de wereld enzovoort. Mijn bestaan is inmiddels nagenoeg eikelvrij. Ik kan het iedereen aanbevelen!

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Héé’l goed plan. Beginnen op het Binnenhof. Laten we er een nationale TV show van maken: Onteikeling op het Malieveld. Voor vrouwelijke eikels (jaja, die bestáán ECHT) kun je denken aan “ontmutsen”. Kijkdichtheden van méér dan 100% gegarandeerd.

Groet,
Jos Steynebrugh
Marketing & Innovatoe Consulent
http://www.changeenhancement.nl

De wereld gaat er inderdaad heel anders uitzien als we mensen met meer ego dan inhoud uit zouden kunnen bannen. “Onteikelen” zou een hele verbetering zijn.
De vraag dient zich dan wel aan waar we al die eikels laten. Het zijn er volgens mij nogal wat. Ik ben het niet met Jos Steynebrugh eens om voor vrouwen de term “ontmutsen” te gebruiken. Een “muts” is voor mij een wat suffige vrouw en hoewel ik geen mutsenfan ben, zijn ze lang niet zo irritant als “eikels”. Ze zitten vooral zichzelf in de weg en zijn haast het tegengestelde van “eikels”.

Jos,

Super leuk antwoord…

Innovatoe m/z innovatie. Ik let op de lettertjes.

Ben benieuwd wie er allemaal op de knop “reply” indrukken, anders haal je die meer dan 100% kijkdichtheid nooit.

Zou wel super zijn zo’n attitude binnen het bedrijf. Maar ja, aan de buitenkant zie je niet wie een eikel is of een potentiele eikel kan worden, dus bij aanname is dat een gok. Of ondergaat zo’n kandidaat een soort eikel-test bij SuccessFactors?

Een beetje geinen met elkaar moet toch wel kunnen…. Pesten hoort daar natuurlijk niet bij.

Goed om eens ongezouten uit te spreken wat niet kan om daarna vol vaart weer op een plezierige manier te delen, elkaar te prikkelen e.d.

Zie ook: http://www.amazon.com/Asshole-Rule-Civilized-Workplace-Surviving/dp/0446526568

Het hele leven draait om balans tussen de tegengestelden, plussen en minnen, zwart en wirt, eikels en … tja hoe zou je de opposit noemen….. Het zijn in ieder geval mensen die respect tonen, successen gunnen aan anderen, etc…
Ik zou me niet zozeer met eikels bezig houden, zonde van de aandacht, energie en a waste of time. Trouwens als je alle eikels eruit gooit, waar zit dan de balans. Iemand is altijd de eikel. Lastig.

Ik ben het met Pierre eens. Ook van dat lastige. En toch is er altijd een keuze. Ook in dit geval. Eikels zijn van nut; zelfs in de kantoorjungle. Hoe zou ik die balans in takt kunnen laten en toch geen energie verspillen aan eikels of aan het buiten de deur houden van eikels?

Apen hadden we al, olifanten en haantjes.
Eikels worden gevoerd aan herten en andere hoef-achtigen.
…. Dat brengt mij op een term voor de ontmutsing …
oohhh het ligt op het puntje van mijn tong!

Toon alle 6 reacties
x
x