Managers zijn ondanks de komst van alle nieuwe technologieën nog steeds terughoudend bij het organiseren van mobiele en thuiswerkmogelijkheden voor werknemers. Belangrijkste reden hiervoor is het gebrek aan vertrouwen in medewerkers.

De belangrijkste uitkomst is dat bijna de helft (42%) van de ondervraagde managers aangaf dat zij telewerken niet gebruiken, omdat ze dan niet kunnen zien of een medewerker wel of niet aan het werk is. Uit het onderzoek kwam naar voren dat 29% van de ondervraagde managers er geen gebruik van maakt omdat ze denken dat personeel dat op afstand werkt, kortere dagen maakt.

Bovendien denkt 14% van de managers dat telewerkers minder hard werken. Ambitieuze telewerkers lijken ook aan het kortste eind te trekken. Van de ondervraagde managers gaf 30% aan dat zij minder geneigd zijn telewerkers in functie te promoveren dan collega’s die fysiek op kantoor aanwezig zijn.

Lees ook:

Big Data is noodzakelijk voor een Rapid Response organisatie

Slechts een kwart (26%) van de kleine bedrijven biedt de mogelijkheid voor telewerken. Bij bedrijven van meer dan 100 werknemers ligt dit percentage op maar liefst 70%. Van de 4,3 miljoen bedrijven in het Verenigd Koninkrijk valt meer dan 90% onder de noemer kleine bedrijven. De meerderheid van de Engelse medewerkers krijgt dus niet de kans om buiten de muren van het kantoor te werken.

Bij bedrijven die wel telewerken aanbieden, geeft 27% aan de behoefte van werknemers als belangrijkste reden te zien voor het regelen van een flexibele werkomgeving. Andere belangrijke factoren waren de wens om de klantenservice te verbeteren (28%) en de mogelijkheid om meer te halen uit bestaande technologie-investeringen (27%).

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x