Channels

Intelligente managers zorgen ervoor dat ze een kritisch klankbord of een hofnar bij de hand hebben. Zonder tegenspraak kan de manager immers uiteindelijk een vertekend beeld van de werkelijkheid krijgen.

Managers zijn van nature narcisten en hebben sterk de neiging om steeds meer in het eigen succes te gaan geloven en dus altijd gelijk te hebben. Wanneer hij geen tegenspraak krijgt, dreigt hij een vertekend beeld van de werkelijkheid te krijgen.

Zonnekoninggedrag, een verschijnsel dat dodelijk is voor creativiteit en betrokkenheid. Tragedies zoals bij Enron, Ahold en Shell maken duidelijk waar een dergelijk gedrag kan toe leiden. Topmanagers moeten bijgestaan worden door hofnarren die hun meerdere met beide benen op de grond houden.

Lees ook:

Geef de werknemer zijn autonomie terug!

Slimme leidinggevenden organiseren dus feedbacksessies en nodigen hun medewerkers uit zich vrijelijk uit te spreken. Een belangrijke voorwaarde om een dergelijke cultuuromslag te bewerkstelligen is het demystificeren van leiderschap. Leiders zijn er voor de mensen en niet andersom.

Meer hierover op 1MINUTEMANAGER

(bron: EXPRESS)

U heeft een gratis lidmaatschap

Upgrade naar een PRO-abonnement voor € 4 per maand of € 30 per jaar en ontvang:

  • onbeperkt toegang tot alle artikelen.
  • geen commerciële emails en geen reclame op de site.
  • de keuze of u wel of geen nieuwsbrief wilt ontvangen
  • het E-book: Negotiating as emotion management t.w.v. €8.00
UPGRADE NAAR PRO-ABONNEMENT >>
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x