Willem was bij ANOUK en constateert dat entertainmentindustrie meer toekomst heeft dan kenniseconomie.

http://www.youtube.com/watch?v=15_5OKmWvqE

Wachtend op een puntzak friet (zonder zout ;-)), vraagt een man met duidelijk Amerikaans accent me 'Where can I get these plastic "Munten"?'. Nadat ik hem de weg wijs naar de kassa realiseer ik me dat er op de parkeerplaats van het Gelredome inderdaad veel auto's staan voorzien van een Belgisch en Duits kenteken en zelfs enkele met een Frans, Brits & zelfs Deens ex. ANOUK treedt 2x op in Arnhem én ANOUK is hot!

& Nadat vorige week societycelebrity Perez Hilton in zijn over-populaire blog aandacht besteedde aan "SUPER talented Dutch Singer ANOUK", is het niet onmogelijk dat zelfs fans vanuit de VS overvliegen naar Arnhem. OK de kans is groot dat de man is afgereisd vanuit onze hoofdstad, maar toch. ANOUK staat zo synoniem voor het succes dat de NL entertainmentindustrie momenteel wereldwijd behaalt.

Het internationale succes van ANOUK & the likes staat in schril contrast met de oproep, deze zelfde zondag, van ASML baas Peter Mennink om nu toch écht, maar dan toch ook héél écht IETS te gaan doen aan de NL kenniseconomie....

Mennink is voorlopig de laatste in een lange, lange rij ondernemers, onderzoekers, bestuurders, economen & vele, vele anderen die al decannialang aan 'Den Haag' vragen om de kenniseconomie van ons land nu toch écht eens een schwung te geven; helaas. Het is niets meer met de kenniseconomie van ons land & het zal voorlopig ook niets meer worden. Zo lang als we hier doen over het nemen van een besluit, zo snel deed dat het Chinese Volkscongres vorige week: al op de 1e dag van hun samenzijn werd er $ 5 miljard gereserveerd voor kennisontwikkeling...... Binnen de BRICS is China geen uitzondering.

Nee dan de entertainmentindustrie van ons land, die draait als nooit te voren. Natuurlijk zijn de internationale successen bekend van topondernemers John de Mol sr. (nb; maar jr. komt er ook aan....) en, nu al 50 jaar lang, Joop van den Ende. Hun programma's laten zien dat NL beschikt over een schat aan entertainment talent (nb; misschien zelfs nog wel meer dan 'kennistalent'.....)

In het kielzog van John & Joop volgen internationale muzikale toppers als(!) ANDRE RIEU, WITHIN TEMPTATION, DJ ARMIN van BUREN, DJ AFROJACK, CARO EMERALD. Gerelateerd aan de entertainmentindustrie komen we internationaal ook tegen de modellen DOUTZEN KROES en LARA STONE. Internationaal bekende acteurs CARICE van HOUTEN en YORICK van WAGENINGEN worden nu al opgevolgd door een actrice als LOTTE VERBEEK (nb; ken je haar nog niet, ze speelt in de HBO serie The BORGIAS die momenteel wordt uitgezonden; een aanrader). De vele talenten die ik hier niet noem doe ik ernstig tekort, ik weet 't maar dit overzicht dient 'slechts' als onderbouwing van het belang dat de entertainmentindustrie zo langzamerhand krijgt voor onze economie....

Dan nog even terug naar ANOUK gisteravond: zoals ik ook al eerder constateerde is ANOUK in meerdere opzichten f e n o m e n a a l, zijn nog steeds haar vrouwelijke fans veruit in de meerderheid & heb je de indruk dat de meeste mannen mee 'moeten' naar dit concert. Zo zaten voor ons 6 (jonge) vrouwen en 2 mannen, allen type gezin: vader, moeder & 2 dochters. De moeders & de dochters gingen volledig los, de beide mannen lieten het vocale & muzikale geweld gelaten over zich heenkomen.

Opmerkelijk is wel dat sommige van de aanwezige vrouwelijke fans het powerwomen gedrag van ANOUK ook proberen te kopiëren. Het is zoiets als mannen die de TT Assen bezoeken & vervolgens na afloop van die motorwedstrijd 1 voor 1 door de lokale Hermandad voor met hun motor gepleegde snelheidsovertredingen op de bon worden geslingerd. Zo maakten wij gisteren in de 'horecadome' (ook) kennis met een 4-tal 'dames' die bereid waren met andere gasten op de vuist te gaan zodat zij 'hun' bartafel voor zichzelf bezet konden houden....

Inderdaad, een opkomende industrie kent altijd z'n mooie én z'n minder mooie kanten. :-o

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>