Leidinggevenden zijn te veel gericht op het in bedwang houden en controleren van hun personeel. Deze regelzucht maakt dat chefs wantrouwig zijn ten opzichte van werknemers, terwijl ze juist gericht moeten zijn op creativiteit en samenwerking.

Dit stelt FNV-voorzitter Agnes Jongerius tijdens een gezamenlijke bijeenkomst met het CNV over plezier in werk. Jongerius vindt dat er een ‘oranjegevoel’ op de werkvloer moet komen, zodat werknemers gaan ‘kicken op ‘het werk’. “Mensen hebben vaak ideeën over hoe ze hun werk beter kunnen doen. Ze moeten de ruimte krijgen deze vormen van innovatie door te voeren,” zegt Jongerius.

Ook CNV-voorzitter René Paas vindt dat werkgevers meer hun best moeten doen om het werknemers naar de zin te maken. Plezier in werk kan volgens Paas pas ontstaan als werkgevers investeren in werknemers en de inbreng van hun personeel weten te waarderen. Goede chefs moeten worden beloond en slechte chefs moeten worden aangepakt, vinden de bonden.

Lees ook:

Big Data is noodzakelijk voor een Rapid Response organisatie

Wie plezier in het werk heeft, zet sneller een stapje harder om het werk af te krijgen, en doet wat extra moeite om klanten tevreden te houden, voegt Paas van het CNV toe. “Dan hoef je je als werkgever je geen zorgen te maken over die paar procenten loonsverhoging. Dat verdient zich namelijk terug. Het omgekeerde geldt voor medewerkers die geen plezier in hun werk hebben.”

(bron: PZ signaal)

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x