Ondernemingsplan

Hebben jullie als jonge ondernemende bazen (starters)nog goede ideen of voorbeelden van een goed ondernemingsplan? Het lieft iets in de toeristische sector.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Fred
kijk eens op www.higherlevel.nl Heel veel informatie over ondernemen, etc.
Henk
Lui studentje? Leer eerst foutloos schrijven en ga daarna zelf maar eens lekker denken.
Mark Braam
Lid sinds 2019
Henk,

Je bent een arrogante kwal.
Een nietsnut die niks anders doet dan mensen afzeiken.
Probeer het positieve eruit te halen. Ik hou niet van negatieve mensen, dus ook niet van jou reactie. Ik zou je als baas niet willen hebben. Waarom zou je het moeilijk doen als het makkelijk kan?
En ik wil gewoon informatie hebben, om te gebruiken als bron.
Try is positive!
Tsjakkaaaa!!!
Mark Braam
Lid sinds 2019
Henk,

Iedereen leert. Jij dus ook. Iedere dag wel weer wat.
Dat blijf je je hele leven doen. Dus doe nou maar niet zo arrogant, want je bent en blijft zelf ook onderdeel van een leerproces. En zeg niet dat het niet zo is, want het is wel zo.
Fred
Mark,


Hoewel Henks reactie nogal ongenuanceerd is, kan ik me er wel iets bij voorstellen. Eens googlen op ondernemingsplan plus toerisme plus nog wat combinaties kan je vlot verder helpen. Waarom klim je zo vlot op de kast? Je kunt Henk ook gewoon Henk laten. Toch?
Jos Immers
Beste Fred,

Je vindt de reactie van Henk ongnuanceerd en je zegt dat je er ook iets bij kan voorstellen. Je versterkt de negatieve reactie van Henk.
Daarna geef je Mark een goeie tip.
Je spreekt Mark aan op zijn gedrag en vraagt Henk, Henk te laten.

Ik ben benieuwd naar een reactie van Mark wat zo'n antwoord met hem doet.

Mark vraagt om een ondernemingsplan. Er hoeft niet gereageerd te worden.
Een voorbeeld waarvan geleerd kan worden.

Vragen staat vrij.
Geef antwoord als je er een ander mee kan voeden.
Mark Braam
Lid sinds 2019
idd, een VOORBEELD waarvan geleerd kan worden. Sommige studenten bekijken het anders. Die zien dit als een site om hun plan te kopieren of iets dergelijks. Mijn reactie op die van Henk was logisch. Als je niks boeiend hebt te zeggen, zeg dan niks. Reageer dan gewoon niet. Tuurlijk kan ik Henk Henk laten. Maar kan Henk ook mij het respect geven wat eenieder als mens verdient? Hij kent me niet eens en begint op me te zeuren. Daarop maak ik uit dat Henk sowieso een negatief persoon is, en daar heb ik moeite mee. Misschien was mijn reactie wel té, maar ik wou Henk alleen maar duidelijk maken dat wat Henk bij mij probeerde te flikken, niet door de beugel kan.

MvG
Mark
Fred
Jos, ik begrijp niet wat je met je reactie bedoelt. Wat verwacht je dat ik doe met zo'n reactie (if anything)?

Mark, iemand (Henk in dit geval) bestempelen tot een negatief persoon is wel makkelijk. De vraag is of Henk echt zo negatief is. En waarom je je daar zo door laat raken. Je oorspronkelijke vraag blonk voor mij ook niet uit door duidelijkheid. Als je meer info had gegeven, had je wellicht meer en doeltreffender antwoorden gekregen.
Mark Braam
Lid sinds 2019
Fred,

Tuurlijk is dat makkelijk. Maar voor Henk is het nog makkelijker om mij te bekritiseren. Ik heb geen zin in een welles-nietus spelletje, zo kinderachtig ben ik niet. Waarom ik mij zo laat raken? Omdat ik een groot zelfrespect heb. Deze jongen buigt voor niemand. Dus ook niet voor Henk met zn kutopmerking. Ik vind het leuk met mensen te discussieren, alleen niet met mensen die proberen mij de grond in te boren. Dan houdt het voor mij namelijk op.
Mark Braam
Lid sinds 2019
Henk,
Je kan beter kijken op de andere post van mij:
Omgaan met onvoldoende respect.
MarkV
Dag Mark,

Jelmder de jong van Qurium heeft op higherlevel een marketing/ondernemingsplan geplaatst. Ik denk dat dit plan een IT richting kent.

Waar wil je het plan voor gebruiken?
Mark, Voys
Mark Braam
Lid sinds 2019
Ik moet zelf een ondernemingsplan schrijven als afstudeer opdracht voor mijn opleiding.
Daarom vroeg ik om voorbeelden die ik misschien als bron zou kunnen gebruiken in mijn marketing/ondernemingsplan.
vrouw
Mark....Loslaten is ook een kunst. Een vaardigheid die in het ondernemen dagelijks aan de orde komt. Met het vastbijten en vasthouden, hoe eerzaam ook bedoeld (onrechtvaardigheid, etc), is het enige dat je ermee bereikt, dat je jezelf klem zet in de situatie en t.o.v. Henk, maar daarnaast onevenwichtig op buitenstaanders overkomt.
Jij hebt immers Henk goedkeuring niet nodig dus laat het gaan. Je hebt je mening op zijn reactie gegeven, laat het daarna gaan. Henk doet er verder niet toe, jíj weet zélf waarom je een ondernemingsplan nodig hebt...het leven is een leerproces
Mark Braam
Lid sinds 2019
Kijk, dat is nou echt een vrouwenantwoord waar ik iets aan heb. Ik had het zelf niet kunnen bedenken.
Bedankt!
Mark
Bert Overbeek
Pro-lid
Voordat we al te akelig gaan worden het advies van een geslaagde ondernemer: laat het hier maar bij. Het is niet de bedoeling respectloos te worden.