Nuance vasthouden in een snelle wereld: we zijn geen kippen zonder kop

Op deze weblog neem ik al 17 jaar tijd voor mijn verhalen. Ik vertik het om dingen die genuanceerd liggen, even snel af te tikken in een flitsend boodschapje, waarbij 80% verloren gaat, alleen maar omdat ik dan de aandacht vast houdt van een opgejaagd volkje dat zo nodig digitaal moet snacken. Dan maar een kleiner lezerspubliek (passeert nog altijd de 10 000 per maand).
Dit is een bewuste keuze in een wereld waarin TikTok, de sociale media en de splinternieuwe synthetische media onze spanningsboog steeds korter maken en ons IQ van de helling naar beneden duwen. Ik leerde ooit van Johan Cruijff dat de kwaliteit van dat wat je biedt even belangrijk is als het resultaat.
In het razendsnelle tumult van een steeds opgefokter wordende wereld, zal de behoefte aan rust, vriendelijkheid en genuanceerdheid ook bevredigd moeten worden. Vandaar dat ik het vertik om deze blog en de lengte van sommige artikelen op te geven. Liever bloggend uitdoven dan als een tiktokkende kip zonder kop achter iedere meme aan lopen.

En liever vanaf een rustig uitkijkpunt waarnemen wat er gebeurt, dan als een windhaan een richting in te worden geblazen. Dat is een voorbeeld dat ik als oudere man graag geef aan de jonge bazen die ik ken en niet ken. Laat je niet meezeulen door de gekte van dat wat om je heen gebeurt. Blijf je eigen plaats bepalen!

#jongebazen #mindful #nuance #digtalewaanzin #tiktok #synthetischemedia #artificialintelligence

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>