Eigen kantoor

Veel managers beschouwen een eigen kantoor als een vanzelfsprekendheid. Hoe hoger in de organisatie, hoe meer ruimte voor jezelf. Nu doe ik een opdracht in een grote organisatie die al jaren aan de top staat in haar branche. Manager zitten dwars door de werkruimtes heen, de directeur zit aan een van de acht bureaus in een grote drukke kamer. En niet uit ruimtegebrek.

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg, is het onuitgesproken motto in dit bedrijf. Ik kom in organisaties waar je als manager niet meetelt als je geen eigen kantoor hebt. Een kamer is een statussymbool. Je kunt er lekker je eigen zooi in laten liggen (vaak enorme stapels papier), je kunt je deur dicht doen als je belangrijk werk doet of hem 'altijd open' zetten voor je medewerkers. Voor belangrijk intern of extern bezoek gaat ie natuurlijk weer dicht. In sommige organisaties is het een gotspe om te veronderstellen dat je even gebruik zou mogen maken van de kamer van een directielid die een week op vakantie is. Je kantoorgebruik zegt veel over jezelf en over de cultuur in een organisatie. Ik stel voor dat alle managers met een eigen kantoor morgen een bureau inrichten midden tussen hun medewerkers, en van hun kantoor een spreekkamer maken. Dat scheelt meteen weer een boel management by walking around. Ik ben benieuwd wie dat offer graag zou brengen?

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Brian Veldboom
Ik heb bij Orange gewerkt en mij is toen gevraagd om een herindeling van de kantoorruimte te maken in verband met een dreigend ruimte te kort door de toename van personeel. Ik heb in mijn voorstel toen het hoger management en de verkopers (accountmanagers) in kleinere kantoorruimte geplaatst met de reden dat deze toch het grootste deel van de dag niet aanwezig waren. En het personeel wat in grotere getallen aanwezig was en geacht was de gehele dag aanwezig te zijn heb ik in grotere ruimtes (kamers geschikt voor 8 tot 20 personen) geplaatst. Op deze manier was het volgens mijn schema mogelijk om nog eens 150 mensen extra volgens de arbo richtlijnen extra te plaatsen.
Maar ja, hoe kon ik het in mijn hoofd halen om de hoge pieten kleiner te behuizen. Dus wat doe je dan, dan huur je er gewoon een duur pand bij.
Fred
Ik heb vroeger bij CMG gewerkt (tegenwoordig LogicaCMG), die altijd al volgens dit principe werken. Iedereen in de kantoortuin, inclusief management, en aparte vergaderruimtes voor MT meetings, projectmeetings, sollicitatie- en beoordelingsgesprekken. Werkte prima!

Bij een ander bedrijf werd in het nieuwe kantoor gekozen voor kantoortuinen ipv 2-4 mensen per kamer. Uitzondering: elke manager die zijn eigen kamer kreeg. Een van de effecten: versterking van de wij tegen zij cultuur... Het aardige was dat de meeste managers wel vonden dat iedereen in de kantoortuin moest (inclusief collega managers), maar zichzelf toch als uitzondering zagen...
Marjan
Heel herkenbaar wat jullie beschrijven. Je zou toch van een manager verwachten dat hij/zij een voorbeeldrol vervult, ook in dit soort situaties, maar als puntje bij paaltje komt is het hemd toch nader dan de rok. Ik ben benieuwd of de managers/hoge pieten die jullie beschrijven nog een reden hebben gegeven waarom wat voor anderen kon gelden, niet voor hen gold?
Fred
De rationele reden: veel vertrouwelijke gesprekken. De niet uitgesproken emotionele reden: status van een 'eigen' kamer is belangrijk!!!
Harrie Oost
Lid sinds 2019
Het maakt mij niet uit waar ik mijn werk moet doen zolang ik maar een plek heb waar ik privacy gevoelige gegevens avn medewerkers op kan bergen. voor de rest mag iedereen zien wat ik doe, gebruik maken van mijn kantoor (was overgens ooit een inloop kast, dus zo groot is hij niet)
het is wel blangrijk dat er ruimtes zijn waar je een gesprek kunt voeren.
want hoe hard een medewerker ook schreeuwt "hij heeft een eigen kantoor en wij zitten hier met zijn allen" ook die medewerker wil graag een gesprek onder 4 ogen dan dat het in de koffiekamer besproken wordt.
mar verder is mijn kantoor een ruimte in het gebouw waar ik werk samen met nog zo,n 2500 andere mensen.
o,ja als iedereen maar van mijn stapel papier af blijft.