Bert woest: Overheid verkwanselt geld

Ik ben woest. En waarom? ‘De rijksoverheid’ staat vandaag in NRC Next ‘heeft het afgelopen jaar ambtenaren met vroegpensioen gestuurd met uitkeringen die oplopen tot bijna tien jaarsalarissen’. 47 ambtenaren ontvangen een ton. De hoogste uitkering bedraagt iets meer dan een half miljoen. 48 mensen eisen op die manier meer dan 5 miljoen euro op. En de belastingdienst maar arrogant doen!   

 

Ik ben woest. En waarom? ‘De rijksoverheid’ staat vandaag in NRC Next ‘heeft het afgelopen jaar ambtenaren met vroegpensioen gestuurd met uitkeringen die oplopen tot bijna tien jaarsalarissen’. 47 ambtenaren ontvangen een ton. De hoogste uitkering bedraagt iets meer dan een half miljoen. 48 mensen eisen op die manier meer dan 5 miljoen euro op.
Ik ben niet vaak woest, maar dit, ik zag het vanochtend in de spiegel, laat scharlaken pluimen rook uit mijn oren komen. Schandalig dat Remkes dit zonder kleurende wangen van schaamte aan de Tweede Kamer mee deelt. En ondertussen groeit de armoede. Er worden voedselzakken uitgereikt, verdorie! 

Ik moet denken aan een reclame. Die van de belastingen, weet u wel? Die haarloze griezel die op teevee komt melden dat de belastingdienst nu ook de kleintjes eens onder de loep komt nemen. Ik ben zo’n kleintje. Ik werk me een slag in de rondte om klanten te krijgen in tijden dat grote ondernemingen met gelikte brochures en behendige marketeers de markt afromen. Gelukkig lukt me dat. 
Ik rotzooi niet, ik doe niet aan frauderen of witwassen, ik dwing de samenleving een bete broods af en geef de helft daarvan aan de fiscus. En die betaalt daar het vroegpensioen van zijn senior-adviseurs en andere nodeloze arbeidskrachten van! Geen wonder dat de verkoeling uitblijft. We zijn met zijn allen zo witheet dat de temperatuur in het land simpelweg niet omlaag kán! Zijn ze nu helemaal gek geworden!?

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

weef
Wordt dan ook profiteur; ambtenaren hebben geen last van oververhitting. Die hebben gewoon veel meer vakantie en een veel lagere werkdruk dan de normaal werkende mens. Misschien moeten we allemaal maar ambtenaar worden. Maar ja, dan valt er weinig te klagen... De mensheid wordt al vele eeuwen benadeeld door de eigen ambtenaren. Wie staat er op? De werkgevers hebben al een aardige voorzet gegeven.