Investors in People mag zich in een brede belangstelling verheugen. Dat blijkt nu er op een aantal locaties in het land bijeenkomsten zijn georganiseerd rond IiP.

Investors in People is een nieuw keurmerk dat aantoont dat de organisatie die het keurmerk voert voldoet aan de voorwaarden voor de ontwikkeling van medewerkers op een systematische, coherente en effectieve wijze.

De methode staat er borg voor dat voortdurende ontwikkeling van de medewerkers op de prioriteitenlijst van het management blijft staan en niet door de dagelijkse hectiek wordt verdrongen.

Lees ook:

Teams zijn de bouwstenen van uw organisatie

Flexibiliteit, weerbaarheid en innoverend vermogen van de medewerkers staan er borg voor dat ook de organisatie flexibel, weerbaar en innoverend blijft.
Motiveren, boeien en binden zijn items die in deze tijd van krapte in de arbeidsmarkt kennelijk hot items zijn om te kiezen voor deze certificering.

Met de introductie van het keurmerk in Nederland ontstaan er ook wat kritische geluiden.
Belangrijke opmerkingen zijn dat de nieuwe ISO-certificering (9001:2001) naar verwachting ook al veel aandacht zal geven aan medewerkersontwikkeling en dat het lijkt of het IiP-keurmerk dit nog eens dik overdoet.

Verder zouden er al een aantal overlappende regelingen zijn bijvoorbeeld de ‘Erkenningsregeling leerbedrijven’. Oude wijn in nieuwe zakken, lijkt het wel.
Dat de introductie van een nieuw keurmerk voor een gedeeltelijke overlap zal zorgen lijkt voor de hand te liggen en de praktijk zal aangeven in hoeverre dit nieuwe keurmerk dan ook acceptatie zal vinden als innovatietool en kwaliteitscertificaat voor organisaties.

Een pré lijkt te zijn dat IiP voor veel bedrijven vooral ook als motivator lijkt te gaan functioneren om gestructureerd aandacht te schenken aan medewerkersontwikkeling. Eindelijk een certificering die ervoor zorgt dat ook de “softe” HRM-vraagstukken structureel en hard op de beleidsagenda komen en waarmee uiteindelijk allerlei zaken als binding, omgaan met veranderingen, verlaging ziekteverzuim en aandacht voor ontwikkelingsbehoeften worden gewaardeerd als tool om concurrentievoordeel te behalen.

Voor meer informatie over Investors in People kunt u doorlinken naar Investors In People

Managementconsult.nl werkt samen met Advancement Associates in het samenwerkingverband “Samenwerkende IiPNL-adviseurs Zuid Oost Nederland”.

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x