Wat zou je doen met 500 miljard voor een duurzame wereld?

Op donderdag 22 november strijden Gerd Leers, burgemeester van Maastricht en Wiebe Draijer, managing director McKinsey in Rotterdam met elkaar over het beste idee voor een duurzame wereld. Waar iedereen bij klimaatverandering denkt aan doemscenario's, zien beide mannen kansen voor Nederland. Hun ideeën presenteren zij tijdens de debatreeks Meeting the Minds.

In de debatreeks strijden iedere keer twee prominente Nederlandse denkers tegen elkaar over het beste plan voor een duurzame wereld. Bezoekers aan het debat kunnen hun mening hierop geven. De toegang is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.meetingtheminds.nl.

Investeren in hooggelegen gebieden

Burgemeester Gerd Leers ziet kansen in de opwarming van de aarde. Het stijgen van de zeespiegel vergt volgens hem andere beleidskeuzes van het Rijk. Nu Nederland als gevolg van klimaatverandering langzaam dreigt onder te lopen, vindt hij dat er meer in hooggelegen gebieden moet worden geïnvesteerd, zoals zijn ‘geliefde' Limburg. Leers is voorstander van energievoorzieningen als gasexpansie, warmtewisseling, zonnecollectoren en waterkracht.

Nederland: ideeënland

Ook McKinsey-directeur Wiebe Draijer denkt dat er kansen liggen op het  gebied van energie. Hij ziet Nederland als ideeënland met een enorm potentieel. Omdat in ons land vooraanstaande wetenschappers en instellingen hecht samenwerken met het bedrijfsleven. Hij is ervan overtuigd dat Nederland op het gebied van energie en duurzaamheid het voortouw kan nemen. Of Leers en Draijer het met elkaar eens kunnen worden, komen we te weten op donderdag 22 november.

Wat te doen met 500 miljard euro?

Het debat tussen Leers en Draijer is onderdeel van de debattenreeks Meeting the Minds, waarin de vraag centraal staat ‘Hoe besteedt u de komende vijf jaar 500 miljard euro om de wereld duurzamer te maken?'. ABN AMRO organiseert de debatten in samenwerking met FD Intelligence.

Praktische informatie

De bijeenkomsten vinden plaats op het schip ‘Ocean Diva', Wilhelminakade Rotterdam (ter hoogte van de Cruise Terminal, Wilhelminakade 699). Het debat begint om 19.45 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur) en duurt tot 22.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan via de site van Meeting the Minds.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Wat zou je doen met 500 miljard voor een duurzame wereld? | innovatielog.nl
[...] (more…) [...]