HR-afdelingen binnen Nederlandse organisaties zijn onvoldoende toegerust om topmanagement optimaal te ondersteunen bij het realiseren van zijn doelstellingen. Dit blijkt uit een onderzoek van Accenture naar de volwassenheid van de HR-functie binnen Nederlandse organisaties.

Met name daar waar het de ontwikkeling van vaardigheden, talenten en kennisuitwisseling tussen medewerkers betreft, laat de kwaliteit van HR-systemen te wensen over.

Basale processen
Een ruime meerderheid van de bedrijven (66 procent) geeft aan dat basale HR-processen binnen de organisatie, zoals de salarisadministratie, inzicht in competenties en loonkosten op een minimale manier worden ondersteund door systemen. Bovendien wordt er nauwelijks gelet op de effectiviteit ervan.

Lees ook:

Leidinggevenden en medewerkers houden elkaar in de greep

Ontwikkelen van talent
Een flink deel van de onderzochte bedrijven (73 procent) blijkt ook problemen te hebben met het ontwikkelen van vaardigheden en talenten bij hun medewerkers. Drie van de tien bedrijven geeft zelfs aan onvoldoende in staat te zijn om talenten te ontwikkelen waardoor een groot verschil ontstaat tussen de competenties die benodigd zijn om te presteren en de competenties die aanwezig zijn.

(bron: Managersonline.nl)

U heeft een gratis lidmaatschap

Upgrade naar een PRO-abonnement voor € 4 per maand of € 30 per jaar en ontvang:

  • onbeperkt toegang tot alle artikelen.
  • geen commerciële emails en geen reclame op de site.
  • de keuze of u wel of geen nieuwsbrief wilt ontvangen
  • het E-book: Negotiating as emotion management t.w.v. €8.00
UPGRADE NAAR PRO-ABONNEMENT >>
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x