Channels

Het hr-werkveld verandert snel. Zo worden veel hr-activiteiten gecentraliseerd of uitbesteed en richt de hr-professional zich steeds meer op organisatieontwikkeling, organisatieverandering, coaching en leiderschapsontwikkeling.

Deze trends hebben belangrijke consequenties voor de carrierepaden van veel hr-managers. Het hr-veld zal drie nieuwe rollen van de hr-professional laten zien:

de hr-businesspartner,
de administratieve expert in de shared service organisaties,
strategische expert.

Lees ook:

Een gezond leerklimaat voor gezonde professionals

Om een organisatie goed te laten draaien heeft hij alledrie de rollen nodig. Het is dus belangrijk dat beginnende hr-functionarissen al deze rollen doorlopen. Niet alleen krijgt de organisatie dan beter inzetbare hr-functionarissen, zo ontstaan ook meer startfuncties.

Hr-managers zullen zich in de eerste tien jaar van hun carriere zo veel mogelijk van het hr-palet eigen moeten maken. Dat dit bij een en dezelfde werkgever zal geschieden, is hoogst onwaarschijnlijk. Niet alleen hebben sommige organisaties competenties nodigdie de meeste hr-managers niet hebben, een eng werkveld beperkt de carrieremogelijkheden.

De nieuwe generatie hr-professionals krijgt te maken met veel gebieden die zijn aandacht eisen: businesskennis, adviesvaardigheden, leidinggevende kwaliteit en proceskennis.

Bron: MD WEEKLY

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x