Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Goede korte heldere bijdrage.
Kan je aan het denken zetten, maar vooral als je daar ontvankelijk voor bent, maw als je je eigenlijk de vragen al aan het stellen bent, in deze of een andere vorm.
Doeners doen dat niet zo en hebben onbewust, intuitief hun succes / geluk voor ogen. Juist voor hen zou het goed zijn om hun gevoel expliciet te hebben.

Ik ben het eens met het feit dat doeners vaak te weinig tijd voor bezinning nemen om hun gevoel expliciet te maken. Ze starten met van alles, maar weten vaak niet welke (langere termijn) richting op. Ik noem dat de kip zonder kop strategie. Denkers daarentegen lopen het risico te lang in het denken en plannen maken te blijven hangen, waardoor ze maar niet in beweging komen. Een kop van een kip zonder poten komt ook niet erg ver.

Je zegt ook dat doeners vaak onbewust en intuitief wel een bepaalde richting volgen. En dat is precies waar denken en doen samenkomen, in een (meestal onbewust) innerlijk weten (noem het intuitie). Wat ik zie is dat weinig mensen echt in contact staan met dit innerlijk weten. Dit kan zijn omdat ze er de tijd niet voor nemen om ermee in contact te komen of omdat ze uberhaupt niet weten hoe dat te doen. De oefeningen in de column proberen hierbij een hulpmiddel te zijn.

http://www.uwpersoonlijkecoach.nl

Voor mij is succes:
“Doen wat ik leuk vind, met mensen van wie ik hou in een omgeving waarin ik iets kan bijdragen”.

Met een glimlach,
Bart van den Belt
http://www.bartvandenbelt.nl

x
x