Channels

Uit onderzoek blijkt dat het niet benutten van je talenten een negatief effect heeft op je gelukbeleving. Nu zullen veel managers zeggen dat ze hun talenten juist benutten. Laten we de realiteit hiervan eens goed bekijken en onder de loep nemen of ze hun talenten wel voldoende benutten om ook daadwerkelijk de vruchten van geluk beleving te plukken.

Veel managers worden geleefd door hun agenda. Zij worden door hun leidinggevende (en nog verder omhoog in de boom) bijna continu voorzien van (nieuwe) prioriteiten. Daar komen de wensen van de klanten bij en als het even tegenzit ook hun klachten die het liefst gister opgelost moesten zijn. Dan zijn er nog de collega’s van dezelfde of andere afdelingen waar inhoudelijke verbanden mee zijn die gemanaged moeten worden en last but not least de medewerkers die hun aandacht vragen over de inhoud of meer personele aangelegenheden. Oh ja en dan de mail…

In deze situatie is het moeilijk om je talenten bewust in te zetten. Daardoor sneeuwen ze langzaam onder in de Waan van de Dag. De automatische piloot neemt het steeds verder over. Je doet wat je hebt te doen en waarvan je denkt dat het van je verwacht wordt.

Lees ook:

Burning platform voor talentontwikkeling

De maximale gelukbeleving is dan de ‘tevredenheid’, een gevoel dat optreedt omdat je binnen de omstandigheden het beste hebt gedaan. Dit gaat vaak gepaard met hard werken, lange dagen maken en veel brandjes bussen. Hierdoor heb je het gevoel dat je best effectief bezig bent, het zogenaamde ‘niet onbelangrijke werk’. Hierdoor ontstaat een gevoel van tevredenheid. Dieper van binnen weet je vaak wel dat je hiermee niet wezenlijk bezig bent met wat er echt toe doet. Tevredenheid blijft uiteindelijk een zeer magere versie van de echte geluk beleving.

De Waan van de Dag verstomt je geluksgevoel omdat je alleen maar naar buiten kijkt en daar naar handelt. Je richt je alleen op de actielijst die af moet en op dat wat anderen van je verwachten. Geen contact meer met je ‘binnenkant’ (met je gevoel) maakt dat je niet handelt vanuit ‘wat jij werkelijk te doen hebt en toe te voegen hebt’. De consequentie is dat je hierdoor niet meer voelt of iets je echt een gelukkig gevoel geeft of niet.

Hoe kom je er achter of je je talenten echt inzet? Kijk nu eens naar je werk: geeft het werk je een ja-gevoel of een nee-gevoel? Doe je genoeg dingen die je gemakkelijk kunt, die je energie geven en waar je blij van wordt? Doe je genoeg dingen die passen in de visie die jij hebt op je werk, op je bedrijf of de organisatie waar je voor werkt en wat jij belangrijk vindt in het leven?
Het kan zijn dat je niet eens heel goed weet wat je talenten zijn. Dan kunnen de bovenstaande vragen je helpen om dit eens te onderzoeken. Talenten (vermogen, natuurlijke aanleg, bekwaamheid) zijn die dingen die jij als natuurlijk beschouwt. Dat waarvan jij impliciet verwacht dat iedereen dat toch moet kunnen. Die dingen die je regelmatig terugkrijgt als compliment of als “iets dat nu typisch bij jou past”.

Let op: laat je verstand je niet voor de gek houden! Dat is gewend om aan het roer te staan en het meest ‘logische’ antwoord te geven. Laat je gevoel het antwoord geven dit keer! Geluk gaat immers over beleving en niet over mooie gedachten. Tip: gevoel manifesteert zich in je hart en als mooie gedachten in je hoofd.

Als je weet wat je talenten zijn, kun je nagaan waar je deze talenten benut in je werk. Waar zet je deze bewust of onbewust in en wat is het effect hiervan op jouw geluksbeleving? Waar gebruik je je talenten onvoldoende om dat te realiseren wat jij werkelijk belangrijk vindt?
Stel dat je merkt dat je zeer gestrest je medewerkers aanstuurt om alles af te krijgen. En één van je talenten is om rust te brengen. Het bewust inzetten van dit talent in de aansturing zal jouw geluk beleving in je werk enorm vergroten (en waarschijnlijk ook die van je medewerkers;-))

Kortom: Zorg dat je je talenten (h)erkent, zet ze bewust in en je wordt een gelukkiger manager!

Callista Roelofs is auteur van het eBook ‘Breek uit de Waan van de Dag’, gratis aan te vragen op www.waanbrekers.nl.

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Carlista,
Ik vind je artikel zwak en zéér onvolledig, vooral dáár waar het de kern zou moeten raken: passie als vervoermiddel voor geluk. Veel mensen bevinden zich in de fuik van eerder gemaakte beslissingen. De keuze van je partner, je huis (hypotheek) en er zijn kinderen. Kortom: een situatie die zwaar gedomineerd wordt door verplichtingen.

Nu, een tijd later, kom je er achter dat je een grijs bestaan leidt. Na wat (al dan niet professioneel begeleid) navelstaren kom je er achter dat je véél liever violist, beeldhouwer of oorlogsjournalist zou willen zijn. Je pakt het gewetensvol aan en roept je gezin rond de ontbijttafel. Pappa is niet meer gelukkig. Pappa wil opnieuw beginnen. Maar dat gaat natuurlijk niet hetzelfde salaris opleveren. Of ze allemaal méé willen investeren om jóúw droom waar te kunnen maken. Nou, dat zal wel de nodige besluitmomentjes geven vermoed ik zo.

Waar het ECHT om gaat is dat de mogelijkheden beperkt zijn door keuzes die je jaren geleden hebt gemaakt en nu zie je de consequenties. Dan kun je wel trainen, gecoacht worden of weer naar school, maar of dat je dichter bij je passie (en dus je geluk) brengt is voor mij zéér de vraag.

Groet,
Jos Steynebrugh
Marketing en Innovatie Consulent

Dag Carla,

Misschien valt Jos over de eenvoud van de boodschap, dat maakt de boodschap echter niet zwakker of onvollediger, eerder andersom zou ik zeggen. Reflectie en jezelf kritisch bevragen op in dit geval je talenten en de inzet daarvan. Dat leidt mogelijk tot een grotere geluksbeleving. In ieder geval steunt het je proces van zelfverwerkelijking. Niets mis mee zou ik zeggen, graag zelfs!

Jos, ik kan me voorstellen dat als je partner, huis en kinderen als belemmerende, dominante verplichtingen ziet, zich dat bij ieder belangrijk keuzemoment laat gelden. Indien niet, dan geldt net zo goed dat je dergelijke levenskeuzes zorgvuldig over/weegt. Hoe belangrijk is het voor mij? Wat is de impact en zijn de effecten en wil/kan ik die accepteren en aanvaarden? Hoe wil ik dat vormgeven? Enz.

Geluks of tevredenheidsbeleving ligt in jezelf besloten, anderen en omgeving projecteren jouw innerlijke belevingswereld. Buiten geeft een signaal (gebrek aan passie) over wat er binnen aan de hand is, niet andersom. Als het voor jou klopt dat je violist of wat dan ook wil en echt moet worden dan ga er voor, hoe dramatisch dat er ook uitziet aan de oppervlakte. Het alternatief om de rest van je leven jezelf, je relatie, kinderen en zelfs je huis als een fuik of rem te zien en ervaren, maakt volgens mij geen van voorgenoemden gelukkig.

Vriendelijke groet,
Branko Lastdrager

Helemaal eens, Branko
Ik wil zeggen dat als je in de zelf opgezette fuik terecht komt, dure cursussen en trainingen de pijn slechts een beetje dragelijker maken, maar noem dat dan niet “geluk beleving”
Jos

Hoi Jos en Branko,

Ik merk in mijn praktijk dat invulling geven aan je talenten meestal niet zulke verstrekkende gevolgen hebben (wat niet wil zeggen dat dit voor iedereen zo is natuurlijk).

Ook als je violist wilt worden, wil je dat om uitdrukking te geven aan een talent dat bijvoorbeeld te maken heeft met ‘mensen beroeren’. Dit is iets wat je bijna in alle werksituaties kunt doen. Door op deze manier te kijken is het vaak met een paar hele eenvoudige stappen mogelijk om vele malen meer geluksbeleving te creëren. Ik vind het steeds weer bijzonder om te merken wat er bij mensen gebeurd als ze vanuit een dergelijk perspectief opnieuw kijken naar hun leven. Dat kan betekenen dat je voor zware keuzes komt te staan waar niet 1,2,3 een antwoord voor is. Bewust kiezen voor welke keuze dan ook leidt dan toch vaak tot een proces die achteraf bezien iets goeds betekent. En dat wens ik je toe Jos!

Callista

Toon alle 4 reacties
x
x