Het Kruidvat bedondert de boel!

Dat het Kruidvat in het bezit is van een Chinees bedrijf weten niet veel mensen. Maar met deze kennis op zak, kijk je op een andere manier naar de advertentie-uitingen en het huis aan huisblad van deze superdrogist. Chinezen hebben het imago om op een slinkse wijze zaken te doen. En let op dat doen ze ook in Nederland. Hier volgt mijn relaas en een tip!

Het Kruidvat trekt klanten aan en stoot ze van haar af!
Vorig jaar werd het Kruidvat al op de vingers getikt door cosmeticamerk Lancaster.
Lancaster verbood het Kruidvat om reclame te maken voor haar dure producten. Het Kruidvat had een kleine voorraad zonneproducten van Lancaster op de kop getikt. Met chocoladeletters maakte ze de blits met Lancaster producten. Consumenten renden naar het Kruidvat..maar je raadt het al. Die waren er niet. De hoeveelheid producten was zo miniem dat veel Kruidvatwinkels nooit en nimmer Lancaster producten hadden gekregen of zouden krijgen.

Videocamera voor 99 Euro
Ook ik stinkte er in. Het Kruidvat maakte reclame voor een goedkope digitale
videocamera. Ik ging naar de winkel. Een groot winkelbord voor de ingang schreeuwde mij toe.......” Kom naar binnen en koop de videocamera. Eenmaal bij de kassa aangekomen, vroeg ik naar de camera. “ Die hebben wij helemaal niet” , zei een winkelmedewerkster geïrriteerd. Waarschijnlijk had ze die dag al tientallen keren die vraag moeten beantwoorden. “Maar uhhh krijgt u ze nog of mag ik er een bestellen?” , vroeg ik voorzichtig. “ Nee” , was het kordate antwoord. Ik antwoordde daarop: “ maar heeft het dan wel zin om nog een reclamebord voor de deur te zetten?” En toen kwamen de verlossende woorden van de winkeldame: “ Nee, dat bord moet blijven want dat moet van het hoofdkantoor! “ Einde verhaal. Waarmee ik maar zeggen wil....storm nooit naar het Kruidvat voor een superaanbieding. Bel desnoods van te voren. En koop zeker geen andere artikelen dan je van plan was om te kopen. Want daar doen die Kruidvat boeven het om! Je bent gewaarschuwd!

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

w rennenberg
Weet u zeker dat het Kruitvat eigendom is van een Koreaans bedrijf.Volgens mijn gegevens is het Kruitvat eigendom van een Chinese fam. die in Indonesie fortuin heeft gemaakt en het hoofdkantoor in Hong Kong heeft.Ook het Ned. havenbedrijf E.C.T.
is eigendom van deze fam.
johannes
Slogan van Kruidvat is dan ook

STEEDS VERASSEND, ALTIJD VOORDELIG.

Volgens mij hebben de filialen geen telefoonnummer wat je kunt vinden in de telefoongids.
Jij hebt niets gekocht, voor jou was dat dan ook verassend voordelig.

volgens mij staat een gelijke camera te koop bij bonprix w w w . b o n p r i x . n l
een Aiptek voor onder de 90 Euro, zoek maar even op digitale camcorder. Het mooie is je hoeft er de deur niet voor uit. Dat is pas verassend.
Madeleine
Hi Robert, helaas is het niet altijd makkelijk om met filialen van bijvoorbeeld Kruidvat en Lidl te bellen. Ik kreeg deze week advertentie van Lidl onder ogen waar wat interessante dingen in stonden. Om nutteloos tripje te voorkomen probeerde ik te bellen of het nog te krijgen was in het filiaal waar ik heen wilde. Geen telefoonnummer te vinden. Bellen kan niet.
Bas
Hoi, Ik heb de camera wel gekocht.
Hij was namelijk bijna overal uitverkocht.
Ik had bij 5 kruidvat filialen gekeken en ook een waar ze ook niet zo aardig waren. Maar uiteindelijk heb ik hem toch!
Ilona
Hoi,

Ik heb de camera wel gekocht, maar nu heb ik een andere vraag!!
Wat voor een geheugenkaart moet er in, ik bedoel, hoeveel gb of mb?

Ilona
jolanda
Leuke actie die mobiele telefoons.Ik heb filiaal na filiaal gebeld waar ze in de winkel zijn,nergens dus.Deze streken heeft kruidvat wel vaker.Hoofdkantoor neemt ook geen telefoon op.Leuk bedrijf!
Ching
Ja, actie is hardstikke leuk kom ik daar wordt er gezegt dat ze of niet meer hebben of wat anders... en tja bij het bellen nemen ze lettelijk niet op nee.. hoe triest kan je dan zijn :S
Linds
Over die mobiele telefoons bij de Kruitvat.Ik heb geprobeert te bellen het ging over maar ze nemen maar niet op.. en dan ben ik nog eens langs vele filialen geweest en daar hadden ze het nergens nou wat een leuke aktie:S:S:S:S:S:S: beetje mensen bedonderen!!
Ching
Jij ook al :| zo... kruidvat is echt niet goed bezig hier... ze mogen heus wel even zeggen waar in welke filialen ze het nog hebben..? ja toch? Kruidvat daar kom ik dus ook echt niet meer binnen.... ook al kocht ik daar zoveel dingen... :S
Marianne
Nou mij krijg je het kruitvat ook niet meer binnen!!
Wat een stakkers zeg!!
Ben je vaste klant en koop je weekelijks voor 50 eurie aan baby produkten,
En hebben ze een NEOPET ACTIE leuk voor de kids niet waar?
Koop je een actie produkt krijg je die Neopet niet omdat het allen voor de dubbelverpakking geld, nou volgens mij de reclameprijs ook!!!
Telefoon met 15 eurie bel tegoed geweldig toch!! maar te verkrijgen bij DRIE Filialen in heel NEDERLAND zoek maar uit welke!!
Nou groetjes KRUITVAT WEER EEN GOEDE KLANT MINDER!!
Ik ga wel naar een ander haha
Mieke
Kruidvat is inderdaad niet goed bezig. Ik ben zelf filiaalmanager van een Kruidvat in Oost-Vlaanderen en het is voor ons ook niet meer leuk. Elke week een nieuw krantje of folder om uit te zetten. Je hebt gewoon geen tijd meer om te kijken wat nu juist in welke folder staat. Alles komt bij ons vrijdag toe en moet maandag erin zitten, de overvolle gangen als gevolg.
En inderdaad, de goede acties zoals de digitale camera krijgen we gewoon niet binnen of niet op tijd. En als we het al binnen krijgen is het 1 of 2 stuks. Die paar stuks zijn natuurlijk op dinsdagmorgen (eerste dag van de folder) 10.30u uitverkocht. Voor de duidelijkheid, wij (mijn filiaal) zullen trouwens nooit deze acties vroeger dan dinsdag verkopen. En dan is het nog heel de week of 2 weken mensen doorverwijzen naar andere filialen en 100 keer bellen naar de omliggende filialen.
Het ergste van al is dat wij even veel info krijgen als jullie. Ons hoofdkantoor neemt niet op of weet er gewoon niets van. Vaak zijn er wel genoeg artikelen zoals die camara's, maar zijn er in één filiaal 15 geleverd en in een ander 1 of 2. Als we geluk hebben, kunnen ze (de inkoop) na de eerste week zien of er nog ergens camara's in filialen zijn, als de stock klopt tenminste in de computer. Maar dan is er nog het probleem dat we niet mogen bellen naar inkoop, alleen via het hoofdkantoor kunnen we worden doorverbonden.
Er is echt een probleem in de communicatie. Er is nog veel werk aan de winkel om alles op punt te zetten vrees ik. Ik ben zelf al heel blij dat dit niet meer voor mij zal zijn, mijn laatste weekjes van mijn opzegtermijn zijn begonnen. Als Kruidvat zo door gaat, zullen er nog veel volgen vrees ik. Ze denken voor de eerste plaats alleen aan de omzet, de klanten en zelf hun eigen personeel komen pas later.
Robert Kroon
Mieke,
Goed verhaal....en ik heb er weer een verhaal van gemaakt. Jouw lef om de vuile was buiten te hangen waardeer ik zeer.....hoop dat ze wakker worden bij het Kruidvat.

Robert
Nikki
De chagerijnige medewerkers zijn te verklaren.

Klanten worden boos als producten er niet zijn wat logisch is.
en de medewekers zijn het slachtoffer die soms gewoon worden beledigd of erger.
Ik word hier zelf als medewerkerd ook zo chagerijnig van.
Klantvriendelijkheid is ver te zoeken
treesvandeberg
hier in ijsselmuiden waren woensdag morgen de trein kaartjes al uitverkocht dat vind ik geen stijl want wij krijgen woensdagavond pas de folders getekend tnvanden berg.hartogsweg 15 ijsselmuiden.
treesvandeberg
zo is het en niet anders punt
Me
best wel jammer dat jullie er zo over denken..
ik zelf ben een medewerkster bij het kruidvat en wij krijgen de informatie niet goed door
dus zo doende moeten wij onze klantenn teleurstellen
dit ten onkostenn van ons zelf want wij vinden dat absoluut niet leuk om te doen!
en wat krijg je hier van?? veel minder klanten omdat ze ontevreden zijn over het kruidvat..

maar vaak staat al in het krantje aangegeven met een * niet in alle filialen te verkrijgen dat betekend dat je het alleen kunt krijgen in een megastore!! enn daar bestaan er maar een aantal van in nederland!
Nelleke
Wat een winkel zeg:ga ik om folder aanbieding week 2  2008 in  DELFZIJL  te weten 2 flesjes natusan babyolie 1+ 1gratis 2 blikjes purol  1+1 gratis .Kom bij de kassa en moet 4 stuks betalen en waarom? De artikelen in krimpfolie verpakking waren op en deze losse werden niet voor de folderprijs verkocht.Ik vraag naar de bedrijfsleider blijkt dezelfde verkoopster te zijn.Dit zijn de regels en zo word het gespeeld.Wat een antwoord zeg de" KLANTVRIENDELIJKHEID"straalde eraf.Op deze manier jaag je de klanten de winkel uit!!!!
Tom
Kruidvat is een winkel om nooit meer binnen te lopen. Een maand voor kerst bestelde ik bij kruidvat het luisterboek Lord of the Rings via internet. Kreeg ik alleen cd 9 t/m 16 van kruidvat thuis gestuurd. Cd 1 t/m 8 (zitten in een aparte cd-hoes) misten. In eerste instantie dacht ik dat het gewoon een fout is gewoon door de kerstdrukte, maar nu, twee maanden later, heb ik het eerste gedeelte van het luisterboek nog steeds niet. 7x heb ik nu gebeld naar de servicelijn (0900-.....) waar je eerst minimaal 15 minuten in de wacht zit voordat je geholpen wordt. Vandaag heb ik voor de laatste keer gebeld en ik moet je zeggen, die medewerker loog dat ze barst. Het schijnt zo te zijn dat het entertainment gedeelte van Kruidvat alleen via e-mail te bereiken is. De voorlaatste keer dat ik belde verzekerde de service-medewerker mij dat je de mensen daar gewoon kan bellen, al wilde ze het telefoonnummer niet geven. Toen ik vandaag belde ontkende de medewerkster stellig dat er een telefoonaansluiting is in het entertainment gebouw. Ik moest maar weer een mailtje sturen en rustig wachten op reactie...
Na overleg met verschillende instanties is er besloten nog 2 weken te wachten het missende gedeelte, alvorens ik juridische stappen ga ondernemen tegen kruidvat. Dit is gewoon pure diefstal....
kevin
Het Kruidvat is als klant zijnde geen fijne winkel om naar binnen te lopen. ook als leverancier is Kruidvat waardeloos. Zo zijn er ideendagen waar je producten kan aanbieden vanuit jouw bedrijf. Hier krijg je 15 min voor. Daarna moet je echt weg en is de volgende aan de beurt. Klinkt fair zou je denken.

Nu is het echter zo. Jij draagt een idee aan aan een aantal inkopers die over jouw branche gaan. Ze geven je het idee interesse te hebben en vragen aan jou om het idee verder uit te werken. Je geeft informatie en prijzen. Nu komt de grap. Hierna blazen ze de boel af en gaan vervolgens zelf met dit product op stap ergens ver weg in het oosten van de wereld.

Mijn advies is dus om je producten gewoon elders proberen te verkopen want hier wordt je alleen gebruikt voor je idee en daarna wordt je benakdt voor de moeite en tijd.
Alfredo
Wat kruidvat betreft moet je goed uitkijken, zeker als het om audio visuele producten gaat. De winkelketen is inderdaad eigendom van een familie in Hong Kong. Mede daardoor word je overspoelt door prullaria "made in Hong Kong".

Bij audiovisuele producten; meestal zit er een adder onder het gras, maar die is niet altijd makkelijk te ontdekken.
Het is vaak een model met verouderde "opties".

laatst was er ook zoiets; bleek een partij te zijn die bestemd was voor Griekenland. O.a. geen nederl. handleiding; ook niet te downloaden.

Maar wat muziek CD's en DVD's betreft verkopen ze een giga aan bestanden voor heel weinig geld en van zeer hoog niveau.
Dat was echt een openbaring voor me.

Nee, bij kruidvat ga ik niet meer zoeken naar audio visuele spullen.
Niet slim
Margreet
Hallo mensen,

Heel vaak komen klanten te laat voor een actie product, omdat ze pas woensdag avond de folder hebben gekregen.
Al vanaf zondag is de folder te zien op <a href="http://www.kruidvat.nl/" rel="nofollow">www.kruidvat.nl</a> , ik ga dan verschillende winkels de folder bekijken om zo niet de plank mis te slaan.
Laurian
Ik sluit me aan bij bovenstaande bericht. Ik word er niet goed van..ik krijg op dinsdagavond een blaadje en woensdag voor 09.30 heb ik al 3 fililalen in zoetermeer afgelopen en is het produkt &quot;uitverkocht&quot;....Let op, op maandagmiddag liggen de actieprodukten al in de winkel..!!! Heb naar het hoofdkantoor gebeld en heb inderdaad de tip gekregen om op zondagavond al op hun site te kijken.....Betreft de weekendtassen...heb er inmiddels over 2 jaar geen een weten te bemachtigen...
ik
Ik lees al jullie verhalen, ik zelf werkzaam bij kruidvat zou is willen vragen, toon is een beetje begrip vor de meiden en jongens in de winkels. Wij hebben het ook niet makkelijk, we worden vol gedouwd met rotzooi en moeten dat onder heel grote druk in de winkel zetten.&nbsp;Van sommige dingen krijg je gewoon heel bedroevend weinig binnen en vaak ook helemaal niets, wij kunnen er NIETS aan doen. start massaal een actie tegen het kruidvat hoofdkantoor ofzo
BVD
Joost
zo ik heb dit nu allemaal gelezen, heb zelf ook een probleem met het kruidvat,maar in al die verhalen enzo is er hier nog steeds geen adres gemeld waar je met je klachten tegen kruidvat heen kunt ?
misschien een idee om het adres hier weer te geven ???
Joost
zo ik heb dit nu allemaal gelezen, heb zelf ook een probleem met het kruidvat,maar in al die verhalen enzo is er hier nog steeds geen adres gemeld waar je met je klachten tegen kruidvat heen kunt ? misschien een idee om het adres hier weer te geven ???
Jopie
Voor alle duidelijkheid... De producten die in de folders en magazines vermeld staan worden centraal uitgeleverd, waardoor de winkels geen enkele invloed hebben op de hoeveelheid die ze ontvangen. Binnen het concern staat dit bekend als &quot;verdeling&quot;. Niet voor niets worden deze producten voorzien van de &quot;op-is-op&quot; noemer. Niemand kan voorspellen hoeveel exemplaren er worden verkocht en de interne opslagruimten van de filialen zijn beperkt. Vandaar dat er helaas geregeld &quot;nee&quot; verkocht moet worden. Een actie als die met de treinkaartjes is een bekend fenomeen. Het Kruidvat wil er b.w.v. spreken miljoenen van inkopen, maar de NS bepaalt hoeveel vouchers er gedrukt worden! Afgeven op het winkelpersoneel heeft echt totaal geen zin, daar deze geen invloed heeft op de ingekochte aantallen. Het bedrijf maakt keuzes en helaas zal de klant daardoor soms teleurgesteld worden. Inkopen voor ruim 750 filialen is per slot van rekening geen makkie... Daarnaast geldt voor een deel van de actie-artikelen, dat deze ook via de website www.internetvoordeel.nl besteld kunnen worden. Wellicht een schrale troost voor een ieder die teleurgesteld is in het &quot;naast de pot piesen&quot;... Goedlopende acties, zoals die met de NS-dagkaarten, zullen in de regel herhaald worden... Was geschreven, Een trotsche Kruidvatter
Robert Kroon
Trotse kruidvatter....je verdient een pluim. En jouw collega&#039;s ook. Mijn gerief tegen het Kruidvat is niet tegen het personeel maar meer richting het management. Deze managers zorgen er voor dat het onmogelijk is voor jullie om goede service te bieden. Dat de gangpaden overvol zijn met onuitgepakte dozen. Dat het soms een rommel in de winkels. Meer personeel, duidelijke reclame maken en meer oog en oor hebben voor het eigen personeel. Kortom, ik sta aan jouw kant.
Embie
Ook&nbsp;ik ben&nbsp;een zeer ontevreden werknemer. Niet voor niks zitten&nbsp;&nbsp;de vakbonden&nbsp;boven op de werkwijze van Kruidvat en terecht!! Gemotiveerd en betrokken personeel wordt alleen gewaardeerd zolang het niet te &quot;lastig&quot; is. Ook overtreedt Kruidvat regelmatig de wet, weet dat van zichzelf en geeft nog toe ook dat te weten. Voor klanten is Kruidvat niet best, maar voor zijn eigen personeel is het zo mogelijk nog slechter.&nbsp;Op dit moment ben ik absoluut niet trots om voor Kruidvat te werken.
Maar ja, ook ik wil graag eten en een onderdak voor mijn kinderen. Op de arbeidsmarkt heb je al een&nbsp;achterstand als je bij Kruidvat vandaan komt.
Bedankt voor al jullie steun (het lijkt g.v.d. wel een doodsvonnis er te moeten werken!!!)
Peter van Dijk
BESTEL GEEN FOTOALBUM BIJ KRUIDVAT

Onlang geprobeerd een fotoalbum online te bestellen. De verzending ging toen mis, terwijl de betaling via Ideal wel was gerealiseerd. Ondanks diverse telefoontjes en emails heb ik 2 1/2 maand later nog geen cent teruggestort gekregen, eigenlijk is dit een vorm van diefstal. Mijn advies: Bestel online geen fotoalbum bij Kruidvat, er zijn betere&nbsp; leveranciers van dit soort artikelen..
M
Nou, hier ook iemand die een foto-album gekocht heeft. 2 eigenlijk. Eentje heb ik 3 weken later gekregen, met een nette vermelding van de vertraging vooraf, maar de tweede is, inmiddels 5 weken later, nog steeds niet binnen. Ik ben ook benieuwd waar ik terecht kan met deze klacht, want ik heb er al meerdere mailtjes en 2 telefoontjes (met half uur wachttijd) aan besteed.
Het kruitvat is zo goed als niet te bereiken en de enige reactie die ik gekregen heb is, &#039;Ik geef het door&#039;.
Robert Kroon
Probeer eens een brief te sturen naar de directie van het Kruidvat. En wil je ons op de hoogte houden van de spannende ontwikkelingen m.b.t. jouw fotoboek?
Kim
He jongens kom op zeg, kunnen jullie niet beter dan het personeel de schuld te geven? Ga liever klagen tegen de de eikels die de regels verzinnen!!!

Ik zelf werk ook bij kruidvat en ik kan je vertellen, probeer eens een mooie opgeruimde winkel te behouden waarin je je klanten volop te woord kan staan, als je de hele dag maar met 2 man!!! op de vloer bent.
De klanten gunnen je nog geen koffiepauze van 15 minuten! Je winkel wordt leeggejat waar je bij staat.

Frustratie allom, maar dit ligt niet aan de jongens en meiden in de winkels!
Zo dat moest eens gezegd worden!!
Boogers
Wij krijgen helemaal geen folder in de bus, appartementencomplex met 50 woningen, ik heb dat al weken achter elkaar bij de het Kruitvat gemeld maar krijg niet eens een reactie laat staan een folder. Als ik hier de reacties lees zal het binnenkort wel zijn naam &ldquo;Kruitvat&rdquo; eer aan doen en met een grote klap ontploffen. Wij kopen er in ieder geval niet meer.
schol
Ik wacht ook al een maand op mijn zorgvuldig samengestelde foto-album. De lol is er nu af. Bij mijn status staat nog steeds dat &quot;het boek nog wordt verzondern naar de boekdrukker&quot;.&nbsp; Het probleem is dat ik hier al voor betaald heb, anders had ik het afgeblazen.
Jomaki
Ik werk zelf bij Kruidvat en het bovenstaande&nbsp;(eerste/start)&nbsp;bericht is inderdaad de werkelijkheid. Het komt&nbsp;wel eens&nbsp;voor dat we een geweldige aanbieding zouden hebben maar dan hebben we dat product niet eens toe gestuurd gekregen of het&nbsp;is een herhalingsactie&nbsp;(om de landelijke voorraad weg te werken)&nbsp;maar wel een poster die in het stoepbord moet.. Ja het kan af en toe heel klant onvriendelijk gaan bij Kruidvat en het nadeel is dat klanten tegen het personeel uit vallen..en verwijten gaan maken...WIJ kunnen er niets aan doen helaas.. We hebben daarvoor nette servicekaartjes voor de klant en dan kunnen ze zelf contact op nemen met de klantenservice...
Robert Kroon
En hoe handelt de afdeling klantenservice van het Kruidvat?
ellis
telefoonummers van de kruidvat staat op de kassabon deze overnemen en klaar is kees. Wanneer je het nodg hebt dan hoef je niet te googlen
Brigitte
<em>&#039;&#039;Wij krijgen helemaal geen folder in de bus, appartementencomplex met 50 woningen, ik heb dat al weken achter elkaar bij de het Kruitvat gemeld maar krijg niet eens een reactie laat staan een folder. Als ik hier de reacties lees zal het binnenkort wel zijn naam &ldquo;Kruitvat&rdquo; eer aan doen en met een grote klap ontploffen. Wij kopen er in ieder geval niet meer.&#039;&#039;

</em>Het personeel van kruidvat heeft er geen bijbaan bij om die folders uit te delen ...Daarvoor moet je bij Interlanden zijn ofzo...Telefoonnummer staan vaak op de folders (die je in de winkel altijd wel voordat de actie ingaat kunt krijgen)
petra
Ik werk niet bij kruidvat, maar in een vergelijkbare winkel. Het is zo herkenbaar, alles , de folderaanbiedingen die er niet zijn, 2 man op de werkvloer, geen koffiepauze die wel eigen tijd is en ga zo maar door. Werken in een winkel is leuk maar wordt steeds zwaarder. Tijd om een klant advies te geven is er niet, want er staat altijd wel een rij bij je kassa. Een koffiepauze heb je echt nodig na een paar uur, maar omdat je collegiaal bent schiet het er bijna altijd bij in.En ik merk dat niemand er eigenlijk iets van durft te zeggen, Op het hoofdkantoor zitten ze echt wel 2 x per dag een kwartier even niets te doen. Ik heb af en toe niet eens tijd om even naar de wc te gaan.
Harry
Treinkaart ellende : meteen nadat de folder op dinsdagavond in de bus valt, ga ik diezelfde avond nog naar het Kruidvat. Jullie raden het al : &quot;vanmorgen waren ze al uitverkocht!!&quot;. Op de e-mail naar het Kruidvat krijg&nbsp;ik een nietszeggend antwoord van medewerkster Evelien van de Pol van het service center van Kruidvat.&nbsp;Duidelijk is meteen dat deze&nbsp;zelfde tekst naar alle klagers wordt gestuurd. &nbsp;Als je het hoofdkantoor wilt bellen, staat de hele dag het bandje aan &quot;al onze medewerkers zijn in gesprek enz. enz. EEN HEEL GOED VOORBEELD VAN &quot;HOE JAAG IK MIJN KLANTEN WEG&quot;!!
sandra
Ik wil ook graag een verhaal kwijt. Ik heb jarenlang bij kruidvat gewerkt. Gewerkt alsof het mijn eigen zaak was. Door klanten en mijn suprieuren gebruikt als voetveeg. Met de tong op de schoenen kwam ik elke avond thuis. Jullie kunnen het je niet voorstellen maar voor een aktiefolder kreeg ik 25 pallets goederen binnen, daarnaast 14 pallets normale vracht. Dat zijn dus 40 pallets per week die allemaal in 2 dagen verwerkt moeten worden. Probeer aardig te blijven voor het personeel. Echt zij werken zich letterlijk kapot bij kruidvat. Graag willen ze vriendelijk en behulpzaam zijn voor de klant maar ze hebben hier gewoon geen tijd voor. Het management heeft bepaald dat goederen voor de klant gaan. Management komt met een puntenlijstje controleren en beoordelen hoe de winkel eruit ziet terwijl er veel te weinig personeel op de vloer is. Het is voor het personeel niet mogelijk om alles op orde te hebben zoveel wordt er van hen gevraagd. Heel veel stress, heel veel onredelijke klanten, zeer hoge werkdruk, altijd gezeik met superieuren, altijd met het hoofd in de rekken. Geloof me ik heb kruidvat nog geen minuut gemist en wens het kruidvat personeel heel veel sterkte toe en vraag de klanten om een beetje aardiger te zijn voor hen. Dat verdienen ze. Ze kunnen niet anders!!!!!!
gerda van Poecke
wie kan mij helpen aan het telefoonnummer van het hoofd kantoor van het kruitvat ik kan het nergens vinden. Groetjes gerda
Piet verdriet
Wat dacht je van dit:

Kruidvat is onderdeel van de A.S. Watson group. Dit is een multinational die ook andere bekende bedrijven heeft zoals ICI Paris&nbsp;XL&nbsp;en Trekpleister. Mochten jullie allemaal anti-Kruidvat zijn&nbsp;hebben jullie er een grote kluif aan om&nbsp;toch niet de&nbsp;bankrekeing te spekken van de&nbsp;aandeelhouders. Ik&nbsp;weet zeker dat je geen grootwinkelbedrijf meer kan binnenstappen. Mijn advies luidt dan als volgt:

Koop&nbsp; voor goede service en kwaliteit bij de speciaalzaak. Wil je voor een koopje uit zijn accepteer dan de dingen die horen bij een bedrijf als Kruidvat e.d.

Maar goed ik zal jullie helpen om al die klachten bij het hoofdkantoor neer&nbsp;te leggen:

A.S. Watson Group (health &amp; Beauty Continental Europe)
Nijborg 11
3927 DA Renswoude
P.O. Box 34 3927 ZL Renswoude
Nederland
T. 0318579287
www.euwatson.com

LET OP!!! Dit concern heeft maar liefst 55.000 medewerkers dus het kan wel even duren voordat je de juiste persoon hebt gesproken. Succes allemaal!
mw de Graaf
Ik heb nog een telefoonnummer van het Kruidvat mocht iemand dit willen bellen, je komt natuurlijk niet of nauwelijks doorheen maar goed als je een lange adem hebt: 0900-57843828
j.janzen
Goedemorgen ook ik stond om 9.20 in 1 van de kruidvat winkels, hoewel er in de winkel hooguit 2 mensen rondliepen waren alle hotelvouchers al uitverkocht. Ook in de straat waar het kruidvat zich bevind liepen bijna geen mensen. Waar alle vouchers gebleven zijn? of het kruidvat belazerd de kluit of het personeel koopt alles op.
Erna
Nou, ik kan vertellen dat om 9.20 echt alle vouchers op waren. Ik was in een vestiging&nbsp;al voor 9 uur en kan uit ervaring hier melden dat het binnen een kwartier uitverkocht was.het kruidvat belazerd dus niemand, laat dat duidelijk zijn.
domdom
Vanochtend als eerste in de Kruidvat te Hilversum.. de verkoopster meldde dat alle kaarten uitverkocht waren.. Hoe is dit mogelijk.. eigen personeel eerst of gewoon klanten lokken.. Consumentenbond/ombudsman doe iets tegen dit soort praktijken...
op de webstie van het kruidvat staat dat as. vrijdag een aantal filialen meer kaartjes krijgen... ik bedank vast...
Sally
Ik was vanochtend vroeg bij de kassa van de kruidvat, en ja hoor de hotelbonnen waren uitverkocht ik heb bijna alle filialen gebeld echt overal uitverkocht... wat een bullshit dus!!
MvH
Ik denk ook dat het personeel zelf de bonnen heeft &quot;gekocht&quot;. Ik was zowaar net in een van de winkels in Rotterdam en er waren er nog 5! Die dus net voor mijn neus werden verkocht aan een ander......helaas.....en die ene die ze over hebben steken ze maar ergens in!
Oplichters zijn ze!
Carmen
<strong>Jammer,
</strong>Ik ben zelf een medewerkster van het Kruidvat, en vind het jammer dat mensen zo gaan denken over ons bedrijf.
Wij (spreek over ons eigen filiaal) krijgen 200 vouchers geleverd voor ons filiaal, eind van de week wederom 200, hiermee moeten wij het doen.
Mensen staan sochtends voor 9 uur met minimaal 20 man voor de deur te wachten.
Hierdoor zijn ze inderdaad, 4 per man gerekend zo uitverkocht.
Het oordeel dat het personeel ze zelf koop is zeker niet waar, want wij voelen ons wel degelijk schuldig als ze uitverkocht zijn tegenover de klant.
Jammer dat veel mensen het ONS kwalijk nemen, wij doen ook alleen maar ons werk, wij kunnen helaas geen producten verkopen die we niet bezitten.
MvH
NIEUWSBERICHT: AMSTERDAM&nbsp;-&nbsp; <!-- google_ad_section_start() -->Veel Kruidvat-klanten zijn woedend over de stunt waarbij vandaag voor 9,95 euro hotelvouchers konden worden bemachtigd. De 100.000 kaarten waren binnen een uur op. Door een foutje in de folder gingen sommige mensen er met 20 kaarten tegelijk vandoor. De mensen die wel vouchers hadden, konden de hotels niet boeken. <!-- google_ad_section_end() --><strong>Foutje in de folder!!! Foutje van het personeel zal ik dan maar zeggen!</strong> En ja hoor de Vouchers staan al op Marktplaats te koop. BELACHELIJK voor woorden. De gewone mens die wel een weekendje of door de weeks eens lekker naar een hotelletje te willen, zijn weer de dupe door die AASGIEREN. Gelukkig vrijdag nog een 2e kans.......waarschijnlijk weer KANSLOOS.....
De ‘best gelezen’ Klanten en Marketing artikelen van GekOpKlanten.
[...] het Kruitvat bedondert de boel [...]
chris
Dit is de eigenaar van Kruidvat:

A.S. Watson Group (ASW) is ‘s werelds grootste health &amp; beauty en parfumerie &amp; cosmetics retailer. Met een <a href="http://www.gekopklanten.nl/ongerubriceerd/het-kruitvat-bedondert-de-boel/main.asp?pageid=30" rel="nofollow">geschiedenis</a> die terug gaat tot 1828 is de A.S. Watson Group <a href="http://www.aswatson.com/" rel="nofollow">www.aswatson.com</a> uitgegroeid tot een internationaal detailhandel- en productiebedrijf met bedrijfsactiviteiten in 36 markten over de hele wereld.
De Groep exploiteert met 19 retailmerken meer dan 7800 winkels, uiteenlopend van drogisterijketens tot luxueuze parfumerieën, etenswaren, elektronica, algemene merchandising en luchthavenshops. Als gevestigd speler op de drankenmarkt biedt ASW een scala van dranken, uiteenlopend van gebotteld water, vruchtensappen, limonades en theeproducten tot 's werelds beste wijnmerken via ASW's internationale wijngroothandel en distributeur.
ASW heeft meer dan 98.000 mensen in dienst en maakt onderdeel uit van het in Hongkong gevestigde concern Hutchison Whampoa Limited, dat grote belangen heeft in havens en gerelateerde diensten, telecommunicatie, vastgoed &amp; hotels, retail en energie, infrastructuur, investment en anderen met bedrijven in 55 landen.
brenda
Ja hoor, het is weer zover. Kruidvat heeft een leuke actie met vaatwastabletten van Calognit die in de aanbieding  zijn. Wat denk je?, ze zijn er niet meer en de verkoopster wist ook niet of ze nog binnen zouden komen. Ze maken overigens volop reclame via tv en ook het bord buiten kondigde de nog lopende actie aan.
Patrick
Gisteren en vandaag ben ik hard op weg geweest om een autoradio uit de folder te kopen bij diverse Kruidvat winkels in Utrecht en omstreken. Helaas na 9 winkels te bezoeken en nog eens zoveel te bellen heb ik nog steeds de radio niet.

Weer zo`n mooi voorbeeld van een foute actie van Kruidvat als je het mij vraagt.
Feo
@ MvH

Ik werk zelf ook bij het kruidvat, en inderdaad is het hoofdkantoor nooit te berijken. Een enkeling die misschien iemand te pakken krijgt daar. Ook ons filiaal is hier de dupe van. We kunnen gewoon niemand meer helpen omdat wij ook maar een heel klein beetje informatie door krijgen. Ze dumpen het op de stoep en verkopen maar. maar als wij een actie hebben van een camera voor 50 euro, het ene filiaal krijgt er 2 binnen en het andere 16. Wij hebben hier niks over te zeggen, we moeten het gewoon verkopen.
En over die Vouchers die wij hadden.  De folder drukken wij zelf niet. Ook wij waren verbaasd dat er gewoon onbeperkt verkocht werd.  Een fout in de folder kunnen wij niks aan doen. Wij krijgen de folder een week of 5 dagen van te voren binnen. En net als bij de camera en treinkaartjes, de een krijgt er 50 binnen en de ander 250.

Over dat de telefoon niet word beantwoord in Kruidvat filialen, het is meetsal gewoon stervens druk. Wij kunnen jammer genoeg ook niet alles tegelijk, <strong>konden we het maar!
</strong>Ik werk dan wel in de stad en ik weet dan ook niet hoe het in andere filialen is. Maar mensen, Wij doen gewoon ons werk, en <strong>meer kunnen we niet!</strong>
<em>-x- Feo</em>
Margreet
Ik heb de verschillende reacties gelezen en wil er graag op reageren.
Mensen die geen folder krijgen; dit gaat idd via een verspreidgroep. De aanbiedingen zijn zondag al op internet te lezen terwijl ze dinsdag pas ingaan.

Als u een actieproduct wilt kopen en die is in het betreffende filiaal uitverkocht zou u kunnen vragen of een medewerker/ster in de computer kan kijken welk filiaal het nog wel heeft. Let op; wel vriendelijk vragen, wij zijn ook maar mensen en kunnen niet alles...

Vaak worden er actie producten aangeboden in een duo verpakking, dan geld de actie ook alleen voor duo verpakkingen! Dit heeft o.a. te maken met de scancode en de balans tussen binnengekomen en verkochtte producten. Daar kan een filiaal dus niks aan veranderen.

De filialen kunnen (gelukkig) niet meer gebeld worden door klanten omdat wij daar gewoonweg geen tijd voor hebben. Wij zijn een winkel die je live kunt bezoeken!  Wilt u die moeite niet doen dan  moet u bij een internet winkel zijn.
Ik hoop zo een beetje meer duidelijkheid te hebben gegeven, en besef dat het kruidvat nog veel heeft te verbeteren.

Gr. Margreet
Kim
Als frequent klant wil ik ook graag een reactie geven. Het is voor iedereen te begrijpen dat medewerkers in een filiaal niks kunnen doen aan het beleid welke wordt doorgevoerd door de directie ECHTER als medewerker ben je het gezicht van een bedrijf en wordt je op mijns inziens op zijn minst geacht een klant op een vriendelijke manier te woord te staan. Zelfs al krijg je dagelijks 200 x dezelfde vraag. Dat is namelijk je werk en daar krijg je immers voor betaald.

Ik krijg werkelijk een punthoofd van de (meeste) medewerkers bij het Kruitvat. Het lijkt wel of alles ze teveel is! Terwijl zeker in deze tijd het zooo belangrijk is om 'vaste klanten' vast te houden en nieuwe klanten tevreden te stellen. Deze indruk wordt in de filialen waar ik dikwijls kom in ieder geval niet gegeven. Bovendien zijn de winkels vaak zo rommelig dat ik er zelf ook niet vrolijk van zou worden moest ik daar in werken!

Feit is echter dat er in bijna elke branche veel werkdruk heerst, dus misschien zouden de beste medewerkers die deze rubriek voorzien hebben van commentaar (en ook diegene die dat niet hebben gedaan)  zich dát eens kunnen realiseren zodat ze zich wat minder verschuilen achter hun 'slachtofferrol' dat is mijns inziens wel erg gemakkelijk.... Het zinnetje 'daar kan ik ook niets aan doen' kennen we inmiddels wel!
monique
En vandaag ook nergens Birkenstock slippers te vinden, die supergoedkoop op de voorkant van de folder stonden!
Myrcha
Vandaag waren de Birkenstock slippers voor             € 29,95 euro echt wel te vinden in het Kruitvat! In Arnhem stonden er al heel vroeg om 9.00 uur 30 man voor de deur.  Toen we naar binnen konden gaan, renden we allemaal naar de stapels dozen waar de slippers in zaten. Ze hadden een flinke voorraad neergezet en was het binnen 40 minuten uitverkocht!!
Joaobaptista
Het kruitvat is erg klant vriendelijk het klopt dat wat je moet hebben er nooit is ze krijgen maar enkele exenplaren of helemaal niets.Als je dan voor 32 € gekocht hebt aan artikelen moetje het in je binnenzak menemen want ze durven dan nog 15 cent te vragen voor een plastic tas.Nee je loopt de zaak vrolijk binnen maar mistroostig uit.Maar hun vekooptechnic is als elke Nedelander een keer in onze zaak bedonderd is zijn we ook binnen.
Oezerk
Hallo

ik heb alle reacties grondig doorgenomen. Maar dit wil ik heel even kwijt.
Ik ben zelf ook een Verkoper bij het Kruidvat. Nee inderdaad wij hebben het ook niet makkelijk daarzo in de winkel. volgedropt met dozen en manden. en dan ook nog eens klanten met kinderwagens. die er langs willen terwijl ze daar dozen op de grond zien liggen. Dan draai je automatish door. en ga je wel tekeer bij klanten. klanten die binnen rennen en meteen zoeken naar een personeel zonder te zoeken of even rond kijken. nee ze rennen meteen naar de kassa en wachten niet eens af tot de personeel klaar is met de betalende klant.  komen ze dolblij bij de kassa staan en als je zegt dat we die niet hebben of al uitverkocht zijn. krijgen we een roggel in onze gezicht. of lopen ze scheldend de winkel uit. Meeste klanten snappen dat de personeel verkoper niet de gene is van al dit soort problemen. wij werken alleen voor dat winkeltje. we willen u graag helpen. maar dan niet op zo een manier. bij mij is het zo dat als de klant tekeer gaat, ga ik zelf ook tekeer bij diegene. wij zijn niet degene die de folders maken of versturen. ookal maak ik vaak ruzie bij het kruidvat. toch ga ik daar niet weg voor deze miezerige problemen. ben blij met mijn werk. wie niet de kruidvat wil in inlopen doet dat maar niet. hou het lekker voor je zelf. je bent niet verplicht om binnen te stormen of wat dan ook.
dan hoor je ook nog s te horen van. soow DAN GA IK MAAR NAAR DE ETOS ! ja doei.

wilde dit even kwijt

MVG O.
Margreet
Hallo Oezerk,

Die houding van jou geeft nu juist de problemen, hoezo klantvriendelijk? Tekeer gaan tegen een klant?  Dank je wel voor je nhegatieve bijdrage aan de klachten, zo hebben klanten idd wat te klagen. Vind het erg jammer om dit te lezen!
Sta toch boven negatieve reacties van klanten en sta ze gewoon vriendelijk te woord.
achterlijke mensen
 Als ik hier de reacties lees zal het binnenkort wel zijn naam “Kruitvat” eer aan doen en met een grote klap ontploffen.
d. de jong
ìk had zojuist een woordenwisseling bij een kruidvat in amsterdam.
ik zocht en vond een produkt voor de was, alleen de prijs van de aanbiedingsaktie stond nog op de verpakking. de rest was aangepast. ik zeg dat deze dan voor die aktieprijs moet, maar daar ging de verkoopster tegen in, ze probeerde het prijsje eraf te halen , waarop ik haar maande er vanaf te blijven. ze ging gauw naar de kassa vertellen wat de prijs moest zijn. ik zeg dat dit zo de regels zijn, ook bij andere winkels. bij de kassa aangekomen probeerde de cassiere het prijsje te verwijderen, wat ik ook weer verbood. vervolgens schreef ze op de bon dat dit de prijs was van een ander artikel.
voor mij is dit nu principe geworden, wie er gelijk heeft. wie is van mening dat zon artikel verkocht moet worden voor de oude prijs, indien dit nog niet is verwijderd op het artikel zelf.
Amy
Goededag,
Zelf heb ik even alle reacties doorgenomen die hier op deze site staan over kruidvat. Zelf ben ik werknemer bij kruidvat, en het is idd heel vervelend voor de klanten als wij een product niet hebben, terwijl die wel in de folder staat aangeven. Helaas wij kunnen er niks aan doen, maar er moet wel een oplossing voor komen, om zo verdere irritaties te voorkomen.
Maar nou las ik ook net een bericht van Oezerk, en begrijp dat hij werkzaam is bij Kruidvat. Persoonlijk vind ik jou manier van omgaan met klanten niet respect vol. Ik vind dat wij als werknemers moeten begrijpen dat het voor klanten heel vervelend is als ze al 5 filialen zijn afgeweest voor 1 product en die dan nog niet hebben. Ik ben zelf van mening dat wij de klanten dan moeten helpen om te zorgen dat ze uiteindelijk het product toch hebben. Maar tegen klanten tekeer gaan  omdat zij dat andersom doen????? Dat is alles behalve KLANTVRIENDELIJK. Wij hebben in de winkel vaak genoeg  dat klanten lopen te stampvoeten, maar als wij als personeel rustig blijven tegen de klant, en met respect tegen ze praten. Zul je merken dat het meer resultaat opleverd dan waarneer je ze een grote mond geeft.

MVG.
blokhut
Ook ik was bij kruidvat; wanneer ik bovenstaande verhalen lees bekruipt mij een vreemd gevoel. Ik was om stipt 09.00 uur in de winkel en het product uit de folder was er geeneens. Teven de 3(!) andere filialen in dezelfde stad bezocht en mijn vriendin 2(!) filialen in een andere stad laten bezoeken ongeveer om dezelfde tijd. Geen product te bekennen...

Dit grapje moet gewoon over zijn; adverteren met artikelen die je niet (of zeer beperkt) hebt. Klanten ergeren zich en uiten zich tegenover het personeel. De druk bij het personeel neemt hierdoor toe.

Dit is de moderne, agressieve marketingtechniek (seats &amp; sofa's hanteert deze techniek ook, zij het in een ander jasje). Deze techniek werkt prima in landen als de USA of Japan maar ik denk dat de uitwerking op lange termijn (klantenbinding!) in Nederland averechts gaat werken. De bedoeling achter deze techniek is het genereren van zogenaamde extraverkopen; nu de klant eenmaal in de winkel is, neemt deze procentueel gezien x-stuks artikelen mee en genereert y-omzet.

Doe zoals albert heijn dit doet: aktie-artikel niet op voorraad? Je krijgt een eenmalige tegoedbon waarbij AH zich verplicht het artikel tegen de actieprijs te verkopen buiten de actieperiode.

Waar zit het hem nu in? Je verplicht jezelf als onderneming wel om te zorgen dat je voldoende voorraad aanhoudt en NABESTELD. Wat je met actieartikelen kunt doen die de end-of-life cyclus (de uit-het-assortiment status) bereikt hebben is deze gewoon bij de ingang leggen en NIET in de folder plaatsen. Hoewel AH in de volksmond als "duur" klinkt heeft zij mede door de bovenstaande marktbenadering aan marktpercentage en belangrijker: klanttevredenheid en klantenbinding gewonnen.

Hiermee zorg je dat je alleen producten in de folder plaatst waarvan je weet dat je kunt garanderen dat je kunt leveren. Dit is geheel volgens de klassieke, niet aggressieve marketingmethodiek. Alleen zo bouw je weer aan het vertrouwen van de klant en breng je de rust op de werkvloer terug. Bovendien denk ik dat met deze methode de klanten wèl x-stuks artikelen meenemen en meer y-omzet gegeneerd kan worden.
agneta lagas
Ook ik heb tervergeefs het halve land afgezocht naar een actieartikel. 6 van de 7 gebelde filialen verklaarde het artikel niet eens op voorraad gekregen te hebben...echt knap waardeloos.

De telefoonnummers van de filialen heb ik allemaal echter heel eenvoudig kunnen vinden via Google.
Marjanne
Ik zit hier zo'n beetje die berichten te lezen.. en ben het niet overal mee eens..
Ikzelf werk bij het kruidvat en wat jullie willen/doen is voor kruidvatmedewerkers ontzettend irritant!
Als er in de folder bij het onderdeel op=op ruiming een product staan, en wij op woensdag zeggen dat we dit niet meer hebben worden mensen boos.. terwijl het helemaal niet raar is dat we dat niet meer hebben! de op=op is namelijk bedoeld om het magazijn 'leeg te maken'.. oftewel, oude actieartikelen komen terug in de winkel.. dus van die navigatiesystemen voor 50 euro hebben we er toevallig maar 2 over van toen.. nou! dan kunnen er ook maar 2 klanten blijgemaakt worden..
en dan zeggen mensen 'maar waarom zet je het dan in de folder' en dan denk ik, dat doe ik toch niet! dat maakt het hoofdkantoor, en die zullen er vast wel hun redenen voor hebben..
wat betreft het niet kunnen bellen van het kruidvat.. GELUKKIG KAN DAT NIET NEE!
anders zouden we wel een extra telefoniste per filiaal aan kunnen nemen (en nee, dat kan niet, want daar is het geld niet voor.. er moeten altijd zo min mogelijk uren worden gebruikt)
Maar vaak lukt het mensen toch om aan het nummer van een filiaal te komen en bellen ze op "zijn mijn foto's al binnen?" .. en dan denk ik vaak "kom zelf langs, ik heb wel meer te doen dan naar iedereen z'n foto's te zoeken omdat u zo lui bent om niet even zelf te kijken"..
En wat betreft posters of borden.. dat moet inderdaad van het hoofdkantoor.. ze zijn verplicht om 4 stoepbordposters in de stoepborden te hebben (en als dan één ding is uitverkocht dan kun je die poster niet weghalen omdat je dan nog maar 3 posters erin hebt zitten en dat mag niet want dan heb je er 1 te weinig) .. hetzelfde geld voor de etalage posters, er moeten altijd posters daar hangen.. en het moet van die week zijn.. niet van een vorige week..
Allemaal regeltjes, en de filialen kunnen zelf ook bijna geen kant uit.. je moet dat en dat en dat, en als je iets dan praktisch op wilt lossen, dan komt dat in conflict met de regeltjes.. dus dat gaat niet..


Maar goed, hetzelfde probleem is met de actie van nu, over dat eftelingboek..
Dan zijn er 6 verschillende boeken, en de reclame zegt 'spaar ze allemaal'.. nu worden er dan bij de filialen dozen geleverd met deze boeken.. en dan bestaat één zo'n doos uit: 4x boek 1, 2x boek 2, 4x boek 3, 4x boek 4, 4x boek 5, 2x boek 6..
Oftewel, ervanuitgaande dat alle boeken evenveel worden verkocht.. zijn boek 2 en 6 veel sneller uitverkocht.. DAAR GAAT HET BOEKEN SPAREN ALS JE ER NIET IN DE EERSTE 3 DAGEN VAN DE ACTIE BENT GEWEEST!:S


maar goed, ik ga maar eens werken..
jacky
Weer zo'n lokkertje van het Kruidvat: de Weber barbeque. het is nu dinsdagochtend 10:00 uur. Ik heb TWINTIG filialen gebeld, dat wil zeggen, degenen die opnamen en ik heb gesproken. Ik heb er meer gebeld dan twintig. NERGENS WAS DE BARBEQUE AANWEZIG.  Het bleek dat de barbeque tijdens een eerdere actie al overal uitverkocht was. Maar er staat vandaag ijskoud op het internet een lijst van winkels "waar de barbeque nog in voorrraad is". Dit zijn dus gewoon pertinente leugens. Misschien dat " Marjanne van het Kruidvat " gewoon niet goed beseft bij wat voor organisatie zij werkt. Mij zie je er niet meer. Ik wist dat er vaak weinig wordt geleverd, maar dat er gewoon echt wordt gelogen dat was mij onbekend. Ik ga zeker een aantal consumenten organisaties op de hoogte brengen. Jacky
Joke
Hoi Jacky,

Ben het helemaal met je eens. Ik heb ook vanmorgen gebeld met verschillende filialen maar geen barbeque te krijgen. Mijn man is nog naar verschillende filialen geweest in de omgeving maar zonder succes. Er klopt hier iets niet!! Ook ik ga Kassa, Radar, Consumentenbond aanschrijven over deze leugenaars.
Ik hoop dat deze oproep voor andere consumenten een reden is om dit ook te doen. Hoe meer klagers hoe beter.
Leo
En wederom gebeurt het een camera voor nog geen 30 euro, op internet uitverkocht (tuurlijk) "alleen nog in de winkels verkrijgbaar"  rennen dus !

Overigens vertoont de C1000 dezelfde fratsen laatst met die bierkrattenactie, dat was zo'n succes "dat de brouwerij het niet meer aan kon en daarom de actie vroegtijdig was beeindigd" tjonge wij zijn achterlijk hoor Schuitema !
m. tempelaars
Ja ongelofelijk Kruitvat is voor mij altijd een integer begrip en vertrouwde firma geweest, ben een oudere vrouw die na 42 jaar een andere autoverzekering wilde hebben en liet me verleiden door een gratis navigatiesysteem voor de auto, nou niks gratis! de verz. kwam meer dan 2 x zo duur uit! had 2 weken bedenktijd of ik de polis wel of niet wilde, ik besloot niet dus! maar na 2 maanden bellen mailen schrijven en tig euro's armer ben ik nog steeds niet van die verzekering af en willen ze geld van mijn rek. afboeken, wat een schande!!! Zo jammer dat het Kruitvat hun goede naam zo te grabbel gooit!!, is alles op het internet dan oplichterij? durf niets meer in te vullen.
robert
Kruidvat is een opportunistische organisatie....gewoon business draaien en zeurende klanten negeren/krititek afwimpellen/slecht omgaan met personeel.....het hoort gewoon bij het 'verdienmodel' van Kruidvat. En ik blijf zeggen ...de eigenaren van Kruidvat zijn Chinezen...u bent gewaarschuwd.
maria smits
Wij wonen in Schaijk een ernstige klacht over het kruidvat, daar werk een verkoopster wij vroegen of er gebidsborsteld te koop waren, ze snauwde (WIJ HEBBEN GEEN GEBIDSBORSTELS) er zijn veel klachten dat zij erg bot is, wij willen annomiem blijven, anders wordt het nog erger, zij is heel stug en onvriendelijk uit de hoogte, ze heet Femke Langehuizen, daar zijn veel klachten over haar onvriendelijke stugheid nu snauwd ze ook nog.
Zo lopen de klanten weg, wij horen vaak ook van andere mensen in Schaijk.
Ik schrijf dat dit zo niet langer kan, als dit zo door gaat, gaan wij juritische stappen ondernemen.
Judith
Een klacht over de prijs van de Gillette Fusion Scheermesjes: in de winkel hing bij de scheermesjes een reclamekaartje: '12 stuks, keuze uit Power of Manual : 35,95' (1 prijs dus). Ik nam 2 verpakkingen Power scheermesjes van de display, maar moest bij de kassa 39,95 p.st. betalen. Ik verwees naar het kaartje dat aan de display hing. De verkoopster zei dat alleen de Manual mesjes 35,95 kosten en verwees naar de folder waar in zou staan 'prijs- en/of zetfouten voorbehouden'. Ik verwees opnieuw naar het kaartje, waar geen onderscheid in prijs of type werd gemaakt, ik had met de folder niks te maken, daar kom je niet mee weg voor wat betreft de vermeldingen op de prijskaartjes in de winkel, maar de verkoopster was niet te vermurwen. Ik ook niet natuurlijk, dus geen scheermesjes gekocht. Thuis op internet nog eens naar Gillette scheermesjes gezocht en warempel: bij internetwinkel <a href="http://www.shavesavings.com" rel="nofollow">www.shavesavings.com</a> de mesjes voor nog eens 0,67 GOEDKOPER per mesje gevonden! En besteld natuurlijk. Ach, het is een kwestie van tijd (10 jaar schat ik) dan bestaat er geen Kruidvat meer en bestellen we alles via de goedkoopste sites op internet. Kijk nu al voor prijsvergelijkingen van diverse producten op <a href="http://www.kieskeurig.nl" rel="nofollow">www.kieskeurig.nl</a>. of voor voordelige toiletartikelen op <a href="http://www.lowbudgetdrogist.nl" rel="nofollow">www.lowbudgetdrogist.nl</a>. Scheelt een boel geloop, gebel en teleurstellingen en het wordt nog thuisbezorgd ook.
wat een ellende
Deze keer eens geen klacht over het winkel personeel. Maar over de o zo super fotoservice.

Foto's besteld, afgelopen maandag bevistiging gehad dat ze klaar waren. K ga ze vandaag ophalen geen foto's. Ik ontzettend balen, de foto's waren bedoeld voor mijn hoogbejaarde oma die ik maar 1x per jaar zie omdat ik ver weg van ze woon. (het waren foto's van haar 1e achterkleinkind)

Klacht ingediend bij de kruidvat krijg je de volgende reactie :

Wij hebben de status van de opdracht voor u nagekeken en deze zou inmiddels afgeleverd moeten zijn bij het filiaal. Als de opdracht niet in het filiaal ligt dan kan het zijn dat er tijdens de verzending of uitsortering helaas wat mis is gegaan waardoor de opdracht in een ander filiaal is afgeleverd. Uw opdracht zal dan in principe binnen een week weer terug zijn in het juiste filiaal. Is de opdracht binnen een week niet in het filiaal dan adviseren wij u om de bestelling opnieuw te plaatsen. Onze excuses voor het ongemak.

Met vriendelijke groet,

Kruidvat Fotoservice Service Center
 
Zo'n reactie maakt je pas echt pissed-off. Het is echt zo'n standaard mail, te belachelijk.

Maar complimenten voor de meiden in het filliaal. Ze boden zelfs nog hun excuses aan. Terwijl zij er totaal niks aan kunnen doen.

En nu....tsja helaas kan ik mijn oma dus niet de mooie foto's geven. Wat er teleurstellend is. Je weet immers maar nooit hoe lang ze nog bij ons zal zijn

Kruidvat bedankt! Erg verrassen en totaal niet voordelig
SAS
Kruidvat bedonderd ook eigen personeel.
Filiaalmanagers vooral, overig personeel is geen team en lijkt op groepvorming zoals bij tieners.
Niet vriendelijk, voor niemand, discriminerend !
Ikke
De bezorging van de folders heeft niks te maken met de winkelketen... Dat is gewoon een fout van de bezorgservice! Dus het is een beetje oneerlijk om het kruidvat daarop aan te spreken dat u te laat was voor een actie 'omdat u de folder pas op woensdagavond kreeg'....
Femke
Heb net eens alles zitten lezen ik werk nu al 10 jaar bij het Kruidvat en nog steeds met plezier. Het klopt dat er vaak de aanbiedingen niet zijn, zoals bij de op=op maar dat zijn dan rest artikeleln die al eerder in een folder hebben gestaan, en dus niet opnieuw geleverd worden kunnen wij dus niks aan doen. De folder mogen ze uitleveren tot Woensdagavond, en bij de meeste winkels zijn ze op Maandag al te verkrijgen in de winkel. Het personeel moet ook een steeds dikker huid krijgen want je krijgt tegenwoordig ook van alles naar je hoofd geslingerd. En wat betreft al die treinkaartjes en hotelbonnen aktie's kan ik kort zijn als ik bij ons filiaal kijk in Deurne daar staan de mensen ooit al om 7u voor de winkel voor die aktie's en om 9u staat het dan zwart van de mensen dus ja nogal logisch dat het dan uitverkocht is, en ze worden echt niet allemaal aan het personeel verkocht, bij ons tenminste niet. En waar dat wel gebeurd en het personeel gaat ze dan via via verkopen daar kan ik kort over zijn dat is gewoon belachelijk. En als er bij ons iets op is wat op een poster staat plakken wij er netjes een sticker op met "sorry uitverkocht" zodat de klanten het gelijk zien en niet worden teleurgesteld in de winkel.
S M
Ikzelf werk ook al paar jaar in Kruidvat in België. Ben het gewoon beu dat iedereen altijd op ons kap zit! Ten eerste werken wij er ook maar, indien iemand klachten heeft hebben wij het altijd gedaan. Ten tweede in de folder staat altijd zolang de voorraad strekt, je kunt niet verwachten dat wij van elk product 100 stuks binnenkrijgen,ons magazijn zou nogal propvol staan en dat de folder bij sommige pas 3 dagen later word gebracht daar kunnen wij ook niet aan doen. Klant is koning maar wij zijn keizer.
robert
Kruidvat medewerkers in Belgie kom in opstand tegen die rottige client. Ze vallen je lastig, klagen, willen ruilen, ze geven zelfs geld en kijk dat is ook weer lastig want dan vallen ze de kassadames lastig.
Enfin, Belgie barricadeer alle Kruidvatten en laat de client nimmer in de winkel....dat is wijs.
Carla
Een jaar of 10 geleden kwam ik vaak en graag bij het Kruidvat. Vooral voor de kinderen vond je er altijd wel iets leuks en drogisterijartikelen waren nergens goedkoper. Als ik er nu sporadisch nog kom, valt mij op dat de kwaliteit is teruggelopen. Speelgoed en interieurartikelen zijn lelijk en prullerig. Voor je zeep en tandpasta kun je vaak elders goedkoper terecht, je kunt er niet meer op vertrouwen dat je een koopje hebt. En dan natuurlijk het bekende euvel dat artikelen uit de folder steevast zijn uitverkocht. Fout geprijsde artikelen worden altijd ten koste van de klant hergeprijsd, en dat gaat niet op vriendelijke toon. Nee, de lol is er de laatste jaren wel af. Valt dit toevallig samen met de overname door de bovengenoemde Chinese keten?
Wat het personeel aangaat: ik benijd ze niet, zij zullen ook weinig plezier aan hun werk beleven zo. Maar wat ik niet begrijp is dat hun woedende reacties hier zich steeds maar weer tegen de klant richten. Makkelijk doelwit? Mensen, verenig je en maak het management duidelijk dat er zo niet te werken valt. Of zoek een andere baan. Ondanks de crisis is er in de retail nog steeds werk. Maar leef niet je frustraties uit op degene die uiteindelijk je boterham betaalt, anders mag je op termijn gaan solliciteren of je nu wilt of niet.
ANGELIQUE
nou het is niet alleen de kruidvat maar ook de trekpleister en gister had ik een aanvaring bij de iciparis laten dzeze 2 nou allemaal onder de watsongroup vallen.aanbiedingen zijn inderdaad vaak niet aanwezig ook niet als je als eerste aan de deur staat nee is niet binnengekomen heb ik al diverse malen vernomen.het personeel bij ons in de kruidvat is altijd wel vriendelijk.

bij de ici ging ik voor de 25% aktie van parfums.heb 2 flessen gekocht twijfelde een beetje of ze goed bleven hangen was toch een bedrag samen van 106.00 euro niet even iets om dan maar in de kast te laten staan.ik heb een tester meegekregen en mochten ze niet naar mijn zin zijn dan kon ik ze ruilen en hield ik de korting.nou mooi niet paar dagen erna wil ik de 2 flessen voor 2 andere flessen ruilen voor geurtjes die wel goed bleven zitten maar mooi dat ik dan mijn 25% korting kwijt was.dat kon ze niet meer in de kassa invoeren.en het mooiste in had via mijn punten systeem een bon van 5 euro die ben ik ook mooi kwijt.je snapt al ik heb gezegd houd de geurtjes lekker er zijn meer parfummerie ketens en toen was het gaan we dreigen.en dan moet je je voorstellen dat ik uit een kringetje kom die gek zijn op parfums en veel daar kocht het jaar door en veel mensen doorstuurde naar hun.nu niet meer dus.en het klachtenformulier op een site werkt niet je krijgt je mail gewoon terug en geen telefoon nummer te vinden.hoe zo we hebben onze klanten hoog in het vaandel staan!!!!
R
Ik vind het jammer dat veel mensen zo denken over het kruidvat. Ik werk zelf al een aantal jaren bij het bedrijf. Aan actie producten die uitverkocht zijn kunnen wij niks doen. Deze worden verdeeld over de filialen. De grotere filialen zullen er meer krijgen dan de kleinere. In elke folder staat: ondanks zorgvuldige inkoop kan het zijn dat dit product is uitverkocht. Dit zal bij alle winkels zijn dus niet alleen bij het kruidvat. Dan het punt dat de folder pas op woensdag bij u in de bus komt. Folders die die week ingaan mogen uiterlijk op woensdag worden verspreid. U kunt voor klachten bellen met het verspreidingsbedrijf. Ook staat de folder op zondag avond online op kruidvat.nl. Zo weet u op tijd wat de actie van die week is. Het personeel is onvriendelijk. Ja niet iedereen is even klantvriendelijk. Als je op 1 dag 30x dezelfde vraagt krijgt dan word dat aan het eind iets minder vriendelijk beantwoord. Toon ook een klein beetje begrip voor het winkelpersoneel. Ik weet zeker dat als u 30x dezelfde vraag krijgt u ook niet meer vriendelijk bent op het laatst. Actie producten kunnen wij helaas ook niet na bestellen. Voor ons is het ook altijd een verassing hoeveel we van elk product krijgen. De dubbelverpakkingen hebben een speciale scancode. Als deze zijn uitverkocht kunnen we niet 2 losse producten uit het assortiment verkopen voor de actie prijs. Er staat dan ook niet voor niets op=op bij. Het betalen van 15 cent voor een draagtas: dit is ook bij uw supermarkt zo! Daar moet u ook 15 cent betalen voor een draagtas. We hebben de kleine zakjes die gratis zijn. Ja ze zijn van minder goeie kwaliteit en ze zijn niet groot. Maar als u uw spullen zo graag in een tasje wilt en geen 15 cent voor een grotere en sterkere tas wilt betalen doet u het dan toch gewoon in zo'n klein tasje. Dat de telefoonnummers van de filialen niet op het internet te vinden zijn is omdat anders iedereen naar het filiaal belt, en wij niet de winkel meer in de gaten kunnen houden waardoor er veel diefstal komt, en de klant langer in de rij moet staan bij de kassa. Ik hoop dat u een klein beetje respect kunt tonen aan het personeel. En als u toch echt zo'n hekel heeft aan het kruidvat, ga dan naar een andere winkel en hou uw mening dan voor u.
Cees
Mijn recente ervaring over Kruidvat:
Op zaterdag 2 januari zag ik bij Kruidvat een promotie van het Gillette Fusion scheerapparaat.
Bij aankoop van het apparaat ( 9,99) zou ik het bedrag via mijn bank terug ontvangen. Ik vroeg uitdrukkelijk om dit Fusion apparaat en de winkeldame keek naar het bedrag op de promotiefolder en ging zelf naar het reguliere schap met scheerapparaten. Deze actie is nota bene geldig tot 30 juni 2010.
Ik informeerde  online bij de zgn. klantenservice welke procedure ik moest volgen om mijn geld terug te ontvangen. Zij mailden mij dat ik een speciaal formulier moest hebben en dat de actie niet van toepassing was op het apparaat dat ik gekocht had.
Ik heb voorgesteld aan mevrouw Johanneke Francke ( klantenservice met een kleine k) alsnog gebruik te maken van deze promotie, bv. door een apparaat te kopen wat wel in aanmerking zou komen, maar kreeg nul op het verzoek.
Gezien de starre houding van Kruidvat heb ik besloten het bedrijf ( en ook het gelieerde Etos) voortaan links te laten liggen.  
R
Beste Cees.

Het gaat ook alleen om de actie verpakkingen. Die met de speciale wikkel. Je kunt als je de bon nog hebt en de verpakking nog niet open hebt gehad ook terug gaan naar het kruidvat en hem retour brengen. Je krijgt dan je geld terug. Als je dan gewoon voor 9,99 een apparaat koopt met de actie wikkel kun je je geld weer terug krijgen op je rekening.
Daannii
WAt een gezeik allemaal zeg..Zelf werk ik ook in een kruidvat filiaal en weet hoe vervelend het is dat aanbiedingen er vaak niet zijn en dat we er wel reclame voor hebben. maar het personeel in de winkels kan hier niks aan doen..het wordt allemaal veroorzaakt door het hoofdkantoor in renwoud edie heeft belachelijke regels bedacht. en mochten we wel een aanbieding binnen hebben gekregen krijgen we vaak maar 5 keer dat artikel.dus je moet ontzettend vaak nee verkopen wat voor het personeel ook echt niet leuk is..
winkel is op zich leuk maar het hoofdkantoor is dik bagger.!KUtbarrel..
Robert Kroon
Auteur
volgens mij heeft het Kruidvat geen fatsoenlijke directie......anders hadden ze allang gereageerd aan de stortbui van klachten van personeelsleden, klanten en andere betrokken instanties. Foei Kruitvat....wanneer explodeert de boel in Renswouden?
Joan
niet alleen Kruidvat heeft dit probleem, de Etos is geen haar beter. Of de C1000 daar zijn ook altijd de aanbiedingen op. "Mijn" Kruidvat (in Huizen) is overgens wel een prima winkel. Er is ook wel eens wat op maar het personeel doet zijn best om het zo goed mogelijk op te lossen
John-Paul
Helaas vind ik sommige van deze reacties een beetje teleurstellend. Ik zit zelf in de vulploeg van de kruidvat, en wij hebben helaas ook het probleem van overvolle gangen. Dit is overigens amper tegen te gaan, ondanks de vracht s`ochtends wordt geleverd, hebben wij een zeer beperkte opslag plaats in ons magazijn, hierdoor moeten ( omdat het niet anders kan ) sommige producten al klaar staan in de winkel. Als de winkel open is, zijn helaas deze vul mensen niet aanwezig, en zijn er te weinig mensen om de winkel schoon te houden en de kassa/kantoor werk te doen. Hierdoor wordt er s`avonds gevuld. Ik verwacht van mensen dat zij hier de volle respect voor hebben, en als u last heeft van wat ter plekke spullen die in de weg staan, zou geen een medewerker van de kruidvat u de rug terug keren om u te helpen. Dit gene geld ook hetzelfde voor als u vraagt of diegene nog even achter voor u wilt kijken voor de producten. Ik hoop dat jullie hier allen wat aan hebben, en het kan respecteren voor de mensen die zich inzetten en echt hun best doen, om de winkel op orde te houden. Mvg J.P
pieter
22-01-10. Deze week in de kruitvatfolder Axe-deo 3 voor 4.95. Kom je in de winkel blijkt de aan- bieding 2 voor 4.95. Het is de zoveelste keer dat een aanbieding niet klopt. Het is er niet, het is op, het is niet binnengekomen, er zijn maar een paar binnengekomen, de prijs is fout opgenomen in de folder, het is een drukfout, etc. etc. Voor zoveelste keer BOOS dan wil je je beklag doen, dan blijkt het kruitvat onvindbaar, het lijkt op een geheimzinnige sekte, alleen een mail adres verder niets. Na veel zoeken het adres: A.S. Watson (zowel kruitvat als trekpleister) Nijborg 17 3927 DA Renswoude TELEFOON 0318 579111   Waarom  doet het kruitvat steeds bewust aan consumenten bedrog.  Kijk eens naar Albert Heijn (met hoofdletters) de aktie artikelen zijn er nagenoeg altijd ruim aanwezig, zo niet dan een reclame-cheque. Ook worden problemen of  klachten (zelden) uitstekend verholpen. Het personeel is nagenoeg allemaal zeer vriendelijk. Daarnaast is Albert Heijn als organisatie zeer open en zeer goed bereikbaar. Waarom minacht  het kruitvat zijn klanten, is dit inherent aan de bedrijfscultuur. (denk aan China, watson is van Chinese eigenaren). Het is een oud consumenten gegeven: een compliment bereikt 3 personen een klacht 10 personen. Pieter
robert
Klachten over Kruitvat hier is het adres!

Pieter, wat een goede feedback....de consument is blij me jouw tip. En ja Kruitvat is Oost Indisch doof voor klachten. Dus schrijven dan maar...succes
Renee
Hallo ,

Ik heb een aantal weken geleden zo'n Gillette Fusion scheerapparaat gekocht voor mijn man, je zou het geld (€9,99) teruggestort krijgen op je bankrekening. Nu, een aantal weken later, nog steeds niks ontvangen. Ik wil graag informeren bij degene die deze actie verzorgt, maar heb de wikkel niet meer. Heeft iemand deze nog of weet iemand waar ik moet zijn? Bedankt!
Benzo
Ik hoorde van een vriend, die jaren geleden bedrijfsleider was  bij de Trekpleister; deze ook door diezelfde Chinees is overgenomen.
ex medewerker
Beste mensen,

Ik wil graag ook iets uitleggen;

Zelf heb ik 7 jaar bij het Kruidvat gewerkt als filiaalmanager.
Ja, actieartikelen worden niet uitgeleverd, of te weinig en zijn snel uitverkocht. Nee, het persooneel koopt ze niet zelf om vervolgens op marktplaats te zetten. Daarvoor verdienen ze niet genoeg.
Ja, foto opdrachten daar gaat weleens wat mis mee. Nee, daar kan het personeel niets aan doen. Zelfs het Kruidvat niet. Zij hebben een contract met Cewe Color. Een Duits fotolab. Overigens, daar zitten AH, Schlecker drogist en nog wat andere grote bedrijven ook bij aangesloten.
Ja, winkel staan niet meer in het telefoonboek. De telefoons stonden roodgloeiend en in de winkel was het vaak te druk om op te nemen.
Ja, veel winkels zijn best wel een rommeltje. Maar het personeel, wat chronisch met te weinig mensen rondloopt omdat kv daarop bespaard zodat consumenten daar goedkoper uit kan zijn, doet zijn stinkende best , geloof me. Maar we hebben maar 1 paar handen en daar mee moesten wij per week; Gemiddeld 15 actiepallets verwerken. Gemiddeld 25 pallets met reguliere vracht verwerken. Make up bakken bijhouden. De winkel voorzien van aktiekaarten, posters ed. Kassa's draaien. Datumbeheer. Vrachten naar binnenhalen met een pompwagen. Vrachten afstapelen. Aanvullen, aavullen, aanvullen.Klanten te woord staan.Retouren klaarzetten. Schoonmaken. Administratie. Nou, ik kan nog wel even doorgaan.
Mensen die nooit in ee winkel hebben gewerkt hebben geen idee wat er allemaal moet gebeuren.

Ondanks dat de grote boosdoener toch echt het Kruidvat zelf is (de bonden zitten er al jaren bovenop), kunt u zelf ook meewerken aan een beter winkelklimaat;
U loopt de winkel binnen, zet 1 teen over de drempel en vraagt gelijk; waar ligt de dit of dat? U kunt ook eerst even zelf zoeken. Speelgoed ligt vaak bij speelgoed, schoonmaakartikelen bij schoonmaakartikelen, kleding in manden, actieartikelen ook bijelkaar, drogisterijartikelen op kopstellingen of in een actievak bijelkaar. Als u nou zelf eerst even zoekt voordat u vraagt dan houdt het personeel weer tijd over voor andere dingen.
Nog een voorbeeld;
U wilt een huispak kopen, trekt het ding uit het plastic. Bekijkt het, gooit het terug in de mand en neemt een andere dichte verpakking met dezelfde maat mee naar de kassa. U zou ook degene meekunnen nemen die u net open heeft staan maken. Dat scheelt het personeel heel veel uitzoek werk.
U gaat stampij maken omdat een product verkeerd geprijsd is. Tegenwoordig is het al lang niet meer zo dat u het dan voor de goedkoopste prijs meekrijgt. Als kan worden AANGETOOND, bv dmv het reguliere prijsje, dat het product duurder is als geprijsd, dan heeft de winkel het recht om de reguliere prijs te rekenen. Vroeger was dat anders, klopt, maar dit is de regel nu. Accepteer het of niet, maar ga niet het personeel verbaal of lichamelijk te lijf.

Behandel verkooppersoneel met wat meer respect. Ze lopen echt hun benen uit hun lijf (ooit heb ik een stappenteller om gehad en die telde na een dag van 10 uur ruim 8 km). Dagen van 7 tot 6 zijn heel normaal. Lage lonen, vervelende superioren, je doet nl nooit goed genoeg, hele hoge werkdruk, 100 acties die door elkaar lopen, en ja af  en toe kan je dan wel even snibbig naar een klant zijn. En mensen kunnen dan wel roepen; dan zoek je toch een andere baan, wat velen ook doen, maar toch ondanks alle shit die we dagelijks over ons heen kregen waren we een team.

En mensen, als u nog steeds zoveel klachten heeft over het kv, ga het dan niet masaal op een site zetten maar stuur het naar het hoofdkantoor of naar radar of weet ik veel wie. Dan wordt er misschien eens iets aan gedaan. En de volgende keer dat u in een kv bent let u dan maar eens op dat het personeel wat er staat keihard aan het werk is. Omdat ze zelf ook een mooi, gevulde winkel willen hebben zodat u lekker kunt winkelen.

Bedankt voor het lezen.
kelly
Goedenmiddag,

Ik werk zelf ook bij kruidvat en ik moet zeggen.. met veel plezier!
Dit in kruidvat te Berkel en Rodenrijs.
Ik zie hier vele reacties over het retourbrengen van artikelen.
Wij zijn als kruidvatzijnde verplicht ALLES retour te nemen. m.u.v. electra boven de €30-,
Betreft het electra boven de €30,- word er gekeken of het eigen merk is ja of te nee.
Zo ja word u door verwezen naar onzer klantenservice. Zij kunnen missende onderdelen toesturen, product repareren of toestemming geven om geld terug te krijgen in de winkel.
Betreft het ander merk. bij. Carmen, Philips e.d. gaat het via de fabrikant. Telefoonnummer zit altijd bij het product, maar is ook verkrijgbaar in de winkel. Deze merken handelen immers hetzelfde als kruidvat klantenservice.

Laat u in ieder geval nooit vertellen, dit kunnen wij niet retour nemen.. want is ouder dan x aantal dagen geleden gekocht.
Geen probleem, wij nemen het terug en u krijgt u geld terug, ook zonder bon!
Aagje de Vries
gisteren heb ik bij het Kruidvat in Bussum voor 10,35 € goederen gekocht, ik betaalde met een biljet van 20,00€. De medewerker vroeg of ik misschien 0,35 € had en ja ik was zo dom dit te geven. De medewerker pakt het aan, doet het in de geldla, klapt deze dicht en zegt prettige dag verder waarop ik reageer ik krijg nog 10,00 € terug. Zegt deze geldla is al dicht, kijken morgen wel of er 10,00€ teveel in de kas zit. Weigert ook toe te geven dat hij gevraagd heeft naaar 0,35 €. Vanochtend werd ik door het Kruidvat Bussum gebeld dat de kas in de min stond dus ik kreeg mijn 10,00€ niet terug! logisch een medewerken die binnen 1 minuut niet meer weet wat hij gevraagd heeft, behoorlijk laag niveau dus en zo zullen er wel meerdere fouten gemaakt worden. Dus worden kastekorten via de klant aangezuiverd. Ik ga bij de politie aangifte van diefstal doen want als je een rolletje drop bij wijze van spreken pikt wordt de politie er ook bij gehaald. Dus als je als klant door de winkelier wordt bestolen moeten er dezelfde regels gelden. Tevens krijgt  het hoofdkantoor ook een klacht over dit filiaal! Een tip voor klanten die in Bussum bij het Kruidvat betalen, help ze nooit met klein wisselgeld want het gaat jou geld kosten!
Aagje de Vries
Nog een aanvulling over het filiaal in Bussum. De reden dat ze het geld niet meteen teruggeven is dat er in het verleden ook kas tekorten waren ivm klachten van klanten dat het teruggeven bedrag niet klopte en lossen ze het op deze manier op! Heel makkelijk voor een medewerker die weigert toe te geven dat hij een fout heeft gemaakt en de rest van de dag gewoon aan de kassa werkt, het  erg gemakkelijk maakt om het bewuste bedrag (deze keer 10,00€) in eigen zak te steken. Misschien een tip om in het vervolg het gled pas in de la te doen wanneer alles afgehandeld is en dit niet met de dooddoener af te handelen van "Vergissen is menselijk"en vervolgens het geld in eigen zak/bedrijf te steken.
L
wat een gelul zeg, elk bedrijf heeft wel wat! Ben je niet tevreden jammer dan, pech hebben! Zoek een bedrijf waar je wel tevreden over bent, move on! Je kunt nou eenmaal niet iedereen tevreden stellen op deze aardbol......... elk bedrijf heeft zijn tevreden en ontevreden klanten. Ja, ook de AH is niet perfect!
Loo
Iedereen, de Kruidvat winkels zijn inderdaad een rotzooi. maar daar kunnen de werknemer niets aan doen. Er is totaal geen communicatie met het hoofdburo, en als dat er wel is komt het maar van 1 kant ( die van de winkel).
ikzelf ben weer opnieuw bij deze keten gaan werken, maar dat is echt alleen voor de centen en niet omdat ik dit zo graag wil doen.
en voor de mensen die zeggen dat ze aan de kant van de werknemers staan: denk daar ook eens aan als u weer met een chagrerijnig kop bij de kassa staat te blazen over iets waar u hierzelf van zegt dat u het volkomen snapt!!!!

dankje. dan zal ik ook een stuk aardiger zijn :)
Dusney
KAN IEMAND MIJ ZEGGEN WIE DE LEVERANCIER IS VAN DE KRUITVAT OOGDRUPPELS VOOR DROGE GEVOELIGE OGEN? IK WIL ZE ZO GRAAG BESTELLEN, WANT HET IS HET ENIGE MIDDEL DAT MIJN ZERE OGEN HELPT. VOOR ALLE ANDERE REEDS GEPROBEERDE DRUPPELS BLEEK IK ALLERGISCH TE ZIJN. OOK VOOR DIE VAN MIJN OOG EN HUISARTS. DE OOGDRUPPELS BESTAAN NIET MEER BIJ HET KRUITVAT EN HET DIENSTDOENDE HOOFDKANTOOR VAN HET KRUITVAT WIL NIET ZEGGEN WIE DE LEVERANCIER IS. HELP MIJ S.V.P.!!! GROETJES VAN EEN WANHOPIGE OOGPATIENT
Mo
Kruidvat is ook een kutwinkel.  Ik heb er ook gewerkt, maar ben snel weer weggegaan. Het personeel kan je niet de schuld geven, kijk naar alle spelfouten in de reacties, dan krijg je wat meer zicht op hun niveau. Dat niveau werkt ook mee in de teamsfeer (die er dus niet is, niemand gunt elkaar het licht in de ogen) en zo heeft dat dus ook zijn uitwerking in de communicatie naar de klant.

Verder mag er in het hoofdkantoor ook heel wat aangepast worden, maar dat is wel duidelijk
Kruidvat medewerkster
Goeie middag,

Ik zat hier eens alle reacties te lezen van boze klachten en ook van ontevreden personeels leden.
Ik was hier natuurlijk ook niet voor niets aan het rond kijken, ik zit zelf ook met het probleem dat als ik vragen stel bij iemand op het Hoofdkantoor dat je een heel wazig en vaag antwoord krijgt!

Maar ik wou even reageren op de vraag van Renee die gesteld is, dit ging over de Gillette Fusion actie van €9,99 maar waarop ik geen antwoord terug kon vinden 2 februari 2010, 6:58pm.

Hoi Renee, deze actie's zijn altijd erg leuk als je ze zo ziet hangen en overal aangeplakt ziet staan, maar een stukje uitleg hoe de actie werkt homaar!
Maar deze actie komt rechtstreeks van de Gillette Fabrikant zelf af. Maar wat veel mensen denken oh ik zoek even op gillettefusion.nl maar dan krijg je steeds de melding dat de pagina niet gevonden kan worden.
Ook dit klopt want gillette is officieel van een ander bedrijf wat de naam Procter&amp;Gamble draagd. Je kan even kijken op <a href="http://www.gillette.com" rel="nofollow">www.gillette.com</a> en je kan even kijken en je vraag stellen op <a href="http://www.pg.com" rel="nofollow">www.pg.com</a>. Ik hoop dat het een beetje gaat lukken zo, anders hebben we gewoon 1,5 maand voor jan met de korte achternaam voor l*l gelopen met hun reclame shirts.

En de vraag van Cees 6 januari 2010, 1:01pm.
Hoi Cees,
Dus bijdeze wou ik de vraag over de Gillette Fusion Scheersysteem actie van  €9,99 even beantwoorden.

De actie was inderdaad alleen de houder met de wikkel om de verpakking heen, ik vind het best een beetje sullig dat deze jonge dame de verkeerde mee heeft gegeven helemaal omdat we bijna 1,5 maand voor l*l hebben moeten lopen met een t-shirt waar groot opgedrukt stond wat de actie was. Maar als ik jou was zou ik alsnog even naar het desbetreffende kruidvat filiaal terug gaan om als nog een wikkel op te gaan halen. (dit lijkt me niet meer dan normaal dat ze u alsnog een wikkel verstrekken)
En een kleine moeite voor deze meiden.
Aangezien dat ons wel genoemde HOOFDKANTOOR altijd over de belangerijke regels van de daken schreeuwd, is dat alsnog een stukje klantvriendelijkheid! Dat willen de mannen op het hoofdkantoor maar al te graag zien.(al mag het volgens hun niet teveel tijd gaan kosten)
Want dan krijgen we weer de goude regel: Tijd kost geld!
En probeer het anders ook eens via 1 van de site's die ik hierboven al aangegeven heb!

Ik hoop dat het allemaal lukt, anders baal ik en mijn mede collega's ons echt helemaal groen en geel! 1,5maand voor l*l lopen met een actie die niet werkt!

Groetjes een medewerkster van een kruidvat filiaal, waar ook mega veel gezeur en gezeik is!
Maar aangezien ik al meedere dingen opgezocht heb op het internet met hulp van me vader, kom ik al een heel eind!
Alleen dan moet het nog ovekomen bij de Mannen In Renswoude! Maar dat laat ik wel aan een speciaal iemand over die dat even netjes kan gaan verwoorden voor mij!
Angelique
Wat een gel*l! Ik werk ook bij een drogist (gelukkig een andere keten) en wij verwerken ook wekelijks een heleboel vracht; regulier en actie. We moeten ook de winkel volhouden en ervoor zorgen dat de make-up bakken gevuld blijven en er netjes uitzien. Dit mag echter NOOIT ten koste gaan van de klant in de winkel. Verder pakken wij bij de kassa kadootjes WEL in,  kleine moeite, groot plezier. Het is tenslotte de service die het verschil maakt voor de klant.
Ga dus aub niet lopen zeuren over hoe hard je wel niet moet werken, dat moeten we allemaal.
Dusney
KAN IEMAND MIJ ZEGGEN WIE DE LEVERANCIER IS VAN DE KRUITVAT OOGDRUPPELS VOOR DROGE GEVOELIGE OGEN? IK WIL ZE ZO GRAAG BESTELLEN, WANT HET IS HET ENIGE MIDDEL DAT MIJN ZERE OGEN HELPT. VOOR ALLE ANDERE REEDS GEPROBEERDE DRUPPELS BLEEK IK ALLERGISCH TE ZIJN. OOK VOOR DIE VAN MIJN OOG EN HUISARTS. DE OOGDRUPPELS BESTAAN NIET MEER BIJ HET KRUITVAT EN HET DIENSTDOENDE HOOFDKANTOOR VAN HET KRUITVAT WIL NIET ZEGGEN WIE DE LEVERANCIER IS. HELP MIJ S.V.P.!!! GROETJES VAN EEN WANHOPIGE OOGPATIENT
 
André
Sorry hoor maar veel van de dingen die ik hier lees is onzin. Natuurlijk gaan er veel dingen mis en natuurlijk zijn er veel dingen al uitverkocht voordat het in de winkel is. Het is namelijk zo dat van bijvoorbeeld de camera's maar 2 of 3 per winkel uitgeleverd krijgen. Omdat ze deze nu eenmaal geen 100 per winkel kunnen krijgen. Dan koopt meestal bij hele goede akties het personeel voor hunzelf enof voor familie. Omdat wij nu eenmaal zelf ook klanten zijn.

Angelique, sorry hoor maar waarschijnelijk werk je voor een DA, Etos en/of een zelfstandige ondernemer. Maar je kan geen appels met peren vergelijken.

Sorry Pieter,
Maar we heten toch echt kruiDvat. En de aktie betreffende de axe was een drukfout. een menselijke fout. kan gebeuren toch ? zijn ergere dingen in het leven.

Maar als ik dit zo lees zijn heel veel mensen een beetje te rechtlijnig. Mensen we kunnen niet van elke product 5000 artikele op voorraad hebben in de winkel en als je dan de laaste dag van de aktie komt is het waarschijnelijk uitverkocht. De meeste filiaalen doen erg hun best om de mensen te helpen en ook het hoofdkantoor doet hun uiterste best om iedereen fatsoenlijk te helpen want je kan gewoon Alles maar dan ook alles terug brengen en dan de kruidvat eigen merk artikelen  gewoon zelfs zonder bon.

Owjah en even over de oogdruppels, serieus ga je bij de Hema ook vragen waar hun eigen merk worst vandaan komt of bij coca cola ga je dan ook vragen of je hun direct bij de fabrikant mag kopen ????

denk even na allemaal
KV Medewerkster
HET Kruidvat bestaat sowieso niet.
Ten eerste: je kunt in ieder filiaal naar het telefoonnummer vragen, niemand die het je niet zal geven. Ten tweede: acties als een telefoon of videocamera kun je ook via <a href="http://www.kruidvat.nl" rel="nofollow">www.kruidvat.nl</a> bestellen! Allemaal gezeur hier dus!
Daarbij kun je bij Kruidvat altijd alles ruilen, daar wordt niet moeilijk over gedaan.

Daarbij komt ook nog eens dat het personeel bij Kruidvat ook MENSEN zijn, geen honden!

Als laatste Kruidvat is een ECHTE drogist met ALTIJD gediplomeerd personeel aanwezig dat altijd bereid is om advies te geven. Een drogist blijft een drogist en is geen Supermarkt.

Doe even lekker normaal allemaal..
KV Medewerkster
En het klopt dat AS Watson het bedrijf boven Kruidvat en Trekpleister is, maar hier horen nog meer winkels bij, bijvoorbeeld Ici Paris XL!
Tp medewerkster
Zo, daar was ik even zoet mee....ene kant heerlijk dat er meerdere mensen zijn die er net zo over denken, maar aan de andere kant zo teleurstellend dat het bedrijf waar we voor werken zich zo gemanifesteerd heeft. Dan kan je het de klanten ook niet kwalijk nemen dat ze af en toe uit hun slof schieten.Vind het ZO jammer dat er geen wederzijds begrip wordt getoond door klanten EN personeel. Voor de klanten onder ons: wij als personeel van Kruidvat en Trekpleister zijn ons bewust van het feit dat bepaalde producten in mindere getalen worden opgekocht waardoor we iedere week klanten helaas moeten teleurstellen. Zoals eerder gemeld...wij hebben geen functie bij de afdeling inkoop, wij werken voor de VERkoop. Wij zijn ook liever van het goede nieuws dan van het slechte nieuws, want let wel...ook wij zijn mensen. En ook wij komen in andere winkels waar dito-zaken zich voordoen.  Wanneer je de klanten laat merken dat jij het liever anders had willen zien, namelijk het product verkopen en een tevreden klant kunnen uitzwaaien, begrijpen ze dat je dit niet doet om ze te pesten. Dit jaar staat ook in het teken van de klant,  maarrrrr...hier zit een maar aan vast, al het hardwerkend personeel van Kruidvat en Trekpleister wordt hier dit jaar wel op afgerekend. Er gaan dermate veel ontslagen vallen doordat het management de loonskosten omlaag wilt halen, en hier goedkope krachten voor terug wilt zetten. Hier ontstaat een vicieuze cirkel, doordat deze jonge krachten opgeleid moet worden, ook betreffende de klantvriendelijkheid, wat niet ten goede komt aan de kwaliteit van advies, winkeluitstraling en management. Zou zo graag eens een boze, of eigenlijk iedere willekeurige klant willen uitnodigen om eens een dag mee te lopen met ons, er zijn zoveel dingen die je niet kunt zien maar wel gebeurd achter de schermen... Hogere hand doet er alles aan om de bonussen niet uit te keren, en filiaalmanagers "legaal" de laan uit te sturen. Ze zijn met een vies spelletjes bezig, kan ook niet anders want de big boss  Li Ka-Shing heeft zijn imperium ook niet alleen via werken opgebouwd (...) Voor alle medewerkers, klanten en filiaalmanagers die WEL goed worden behandeld...blijf zo doorgaan!Jullie zijn de spil van het bedrijf....vraag me alleen af wat voor een bedrijf als ze ons personeel niet eens als mensen zien....was getekend...
Tp medewerkster
Wat een gel*l! Ik werk ook bij een drogist (gelukkig een andere keten) en wij verwerken ook wekelijks een heleboel vracht; regulier en actie. We moeten ook de winkel volhouden en ervoor zorgen dat de make-up bakken gevuld blijven en er netjes uitzien. Dit mag echter NOOIT ten koste gaan van de klant in de winkel. Verder pakken wij bij de kassa kadootjes WEL in,  kleine moeite, groot plezier. Het is tenslotte de service die het verschil maakt voor de klant.
Ga dus aub niet lopen zeuren over hoe hard je wel niet moet werken, dat moeten we allemaal.

Angelique, zou graag willen weten bij welke drogist je werkt, en voordat je oordeel zo open en bloot weergeeft...weet waar je het over hebt, dan sta je sterker.Ooit van research gehoord?
janna
Foto's kun je beter online bestellen via <a href="http://www.webprint.nl" rel="nofollow">www.webprint.nl</a> het is ten eerste voordeliger, de kwaliteit is perfect en je hebt je foto's binnen ca 3 dagen in huis..

Verder werkt Kruidvat met lokkertjes.. waarvan ze maar enkele exemplaren hebben maar die mensen wel naar de winkel trekken en verleiden om er meer mee te nemen dan ze van plan waren. Dit doen echter meer winkels, dus wat dat betreft....

De  klantvriendelijkheid van het personeel is doorgaans ver te zoeken. Ik hoor er hier nu wel een paar roepen, maar de reacties zijn diep triest. Ik begrijp de werkdruk absoluut, maar vriendelijkheid en een lach kosten niet meer tijd!

Klagen bij het hoofdkantoor via de mail, tja het werkt wel, alleen krijg je altijd een nietszeggend antwoord zonder echte oplossing retour.. Kortom je schiet er niets mee op!
Ludo
Ging de dag na de reclamefolders naar Kruisvat Antwerpen, Kapellen, Wijnegem, Brasschaat, Ekeren en ten slotte naar het Nederlandse Putte voor de Joop van €20, maar ze hebben ze nergens binnen gekregen en verwachten het ook niet. Schandalig.
Kris
Degene die zo lopen te zeuren werken waarschijnlijk niet in een drukke winkel waar het best zwoegen is!! Zware pallets, van 8 tot 7 werken is bijna normaal, weinig personeel bezetting, veel acties die er elke week weer in moeten. Moeten wij allemaal nou echt constant SUPER vriendelijk zijn? Als jullie nou een wat RESPECT voor ons toonden en ook vriendelijker zijn dan zijn wij dat ook constant. Wat de klant naar ons uitstraalt stralen wij terug.. ook andersom natuurlijk maar het moet niet van 1 kant komen. Bv wij groeten altijd en zeggen gedag de helft van de keren zegt de klant niks terug.... Dat is ook niet leuk voor ons. Wij vinden het ook niet leuk  dat er acties niet zijn of er te weinig is binnen gekomen?  Aswatson koopt het in maar heeel vaak is het niet leverbaar door leveranciers en bepaalde merken. NIET ONZE SCHULD dus!! En die rare best wel pijnlijke reacties als wij een zelfzorg middel niet hebben 'Oh nou dan gaan wij wel naar de echte drogist!' PARDON?? Wij zijn de echte drogist elke medewerker heeft hard gewerkt voor de diploma's die wij daarvoor speciaal moesten halen zodat wij gecertificeerd zijn. Zodat wij jullie goed kunnen informeren. Oordeel niet te snel alleen als je niet weet wat er gaande is achter de schermen. En dat weten jullie dus blijkbaar niet. Vraag het eens aan ons dat gebeurt wel eens (jullie weten hoe iets dan kan en we zijn beiden blij)  Angelique jij werkt zeker voor een parfurmerie DA of Etos dat is geen drogist te noemen ze kunnen mij nooit wat uitleggen over geneesmiddelen. En ik weet van mijn collega die daar heef t gewerkt het lang niet zo zwaar is dan bij Kruidvat. Heb je daar geen ervaring mee oordeel dan niet zo over Kruidvat.   

 Oh en het hoofdkantoor is wel makkelijk te bereiken.... als je het goede nr maar hebt onze klanten zijn erg goed te spreken over  ons hoofdkantoor. En wat betreft de nr's van de kv filialen die zullen vast niet meer in de gidsen of op internet komen want dan mogen wij er een telefoniste erbij aanmenen.......

Nog een tip voor de klanten: vraag niet meteen bij binnenkomst waar ligt dit??!! Kijk eerst zelf, alles ligt keurig bij elkaar daarvoor is die verbouwing ook geweest. Scheelt weer tijd voor ons en jullie weten meteen waar de rest van de producten liggen. En goed de actie's lezen een veel voorkomend iets is:
2+1 gratis dat betekend 2+1=3 producten en geen 2 producten voor 1 prijs. Ik vind het wel grappig en niet ergelijk hoor. Maar dat is voor jullie zelf dan geen tegenvaller bij de kassa. Want meestal laten jullie het dan liggen.

 Ik vind het er leuk werken het is nooit rustig,  goeie doorgroei mogelijkheden, veel cursussen die je mag volgen en de collega's zijn super!!

Bedankt voor het lezen.
Frits
haha.
wat een aanstellerij. Alsof 't persoon er wat aan kan doen of de producten geleverd zijn of niet. En sowieso als je de folder woensdagavond pas krijgt, is dat de fout van de mensen die het bezorgen, aangezien die dat voor maandagavond bezorgt moeten hebben.
Als er bijvoorbeeld een camera van 100 euro in de folder staat. Die is uitverkocht, en er staat nog een camera van 200 euro in de winkel. Geld die actie daar natuurlijk ook niet voor. Het zijn hele andere producten.
Sowieso is het "filiaal" maar een boodschappenjongen. Die volgt gewoon de orders op die 't hoofdbureau stuurt. Zo simpel is dat.
En voor 't  adres, telefoon nummer etc. Kun je gewoon aan de kassa terecht. Die mensen hebben er een visite kaartje te liggen, die kun je zo meekrijgen. Gratis en voor niets. Zo simpel werkt 't.
sanne
wat een gezever allemaal.Mensen die zeuren dat ze nooooit meer bij Kruidvat komen.duhuhuh..Staan de volgende week gewoon weer op de stoep.Erg lullig als er producten niet zijn die wel in de folder staan,maar kan het personeel er iets aan doen??Jammer hoor.En die hebben dan al vast klanten gehad,die minder netjes zijn gewest tegen het personeel.Klant is koning ???Aan me hoela ja.Vroeger wel idd,toen klanten zich ook gewoon normaal gedroegen,en niet meteen bij binnenkomst in de winkel beginnen te roepen waar de shampoo staat...Voor u neus mevrouw,waar het de laatste bijna 30!! jaar al staat..Klant is bij ons wél koning,als hij zich ook zo gedraagt wel ja!
Pieter
Ik ben ook wel eens voor niks geweest, maar kreeg gisteren een gratis simkaart in de brievenbus (een paar dagen nadat ik met de aktie meegedaan had). De klantenservice heeft mij per e-mail altijd goed geholpen als ik een vraag/klacht had.
Miep
Eén van mijn collega's had ook altijd die oogdruppels voor gevoelige ogen. Ik weet dat zij die nu koopt bij de trekpleister. Misschien kan je het daar proberen. Succes!
Eleonora
ook ik baal als een stekker, er was een aktie met een gratis bidon bij 3 axe produkten, ik koop als voorraadje 6 deo's omdat ik dan voor beide zoons zo'n bidon heb. In de schappen  hangen duidelijk de aktiekaartjes aan het betreffende rek. ik reken af en raad eens wat........... bidons zijn OP. Ik vind dat de dame aan de kassa van te voren mij had moeten mee delen dat de bidons op zijn, tenslotte koopt men meestal geen 6 bussen axe tegelijk, dus ze wist dat ik dat deed voor de bidons, bovendien hadden de kaartjes weg gehaald moeten worden, het zijn verschrikkelijke luie v... daar bij het kruidvat. Ik was jammer genoeg zo dom de axe mee te nemen, had gewoon geld terug moeten vragen en aan de overkant bij de DA demonstratief een busje AXE moeten halen.
..
haha dit gaat echt te ver.  Wat een gezeur. Kruidvat medewerkers krijgen alles door van hoofdkantoor. Hoofdkantoor heeft niet altijd alles in voorraad. Ik zelf hang alle actie posters en kaartjes op op een Maandag avond, daar zijn we dan 3 uur mee bezig en 'sochtends gaan ze er mee verder meestal al vanaf een uur of 7! terwijl de winkel pas om 9uur open gaat! Als er dan iets op is moeten we volgens de klant GELIJK de kaartjes weg halen? Denken jullie dat de Kruidvat medewerkers niet genoeg te doen hebben en dat we niets te doen hebben?'s avonds worden de meeste kaartjes die we niet meer hebben weggehaald! je moest eens een dagje meelopen en dan kijken hoe klant vriendelijk je bent;)! dat gezeur over kruidvat.. En dan dat gezeur "het staat steeds voller hier" ..JA dat moet wel anders krijgen we weer gezeik dat we de acties niet in de winkel hebben staan!
Denk echt een keer na voordat je wat zegt! dat gezeur altijd! tis ook echt nooit goed met jullie!
sanne
lieve eleonora,
voordat je alle medewerkers luie v noemt,had je met je luie r ook even naar de kassa kunnen lopen om te vragen of er nog bidons waren..Is ook een idee??Soms is op=op,en kunnen ze aan de kassa niet ruiken als een collega de laaste heeft weggegeven...Of voor dat alles aangeslagen gaat worden???Veel winkel plezier bij de DA!:)
W
Wat een
gezeik om een tasje van 15 cent....vragen ze bij de supermarkt daar ook geen 15 cent voor??? TIP:  nog beter voor het mileu....neem zelf een grote draagtas mee!! 
folderverspreiding....daar kunnen wij als personeel niks aan doen..wij doen die folders niet bij u in de brievenbus dat doet de verspreiding, dat staat los van de KV!!!
en voor actieproducten geldt dat dingen soms snel op zijn dat vinden wij als personeel zelf ook erg vervelend. "Nee"moeten verkopen is ook iets wat wij niet graag doen. Maar ook wij als personeel kopen deze producten niet zelf in....wij krijgen het gewoon toegestuurd en dan is het gewoon OP=OP!!
Mensen moeten niet vergeten dat de kruidvatketenen nu eenmaal drukke winkels zijn en dat wij in een week een hoop klanten hebben....onmogelijk dus om actieproducten op voorraad te blijven hebben!!! Is dat niet overal zo??
Er zal indd kruidvatpersoneel rondlopen dat niet altijd even vriendelijk is....maar je kunt niet het hele kruidvat dan maar over een KAM SCHEREN!!

Voor Eleonora....wat een gezeur zeg om een bidon...deze deo's waren al in de actie en ik kan je vertellen dat je al een vette korting hebt gehad op deze producten....je kan mij niet wijsmaken dat je deze producten eigenlijk niet nodig had...maar ze alleen kocht voor de bidon ( die bidon is extra en mooi meegenomen als ze hem nog hadden gehad)
Dus ga lekker winkelen bij de DA!!! 
A.Driessen
<strong>Het enige wat kruidvat heeft is onbeschoft personeel,Wij kochten van 83,00€ spullen zeiden ze doodleuk we mogen geen 1oo,00€ aannemen van de bank ,opdat moment haaden wij niets anders en kregen als antwoord dan mot je het maar ergens anders kopen.Wij gaan nu naar D.A of ETOS daar worden de klanten nog Netjes geholpen en niet afgesnauwd.</strong>
sanne
Ook gevraagd waarom er geen 100 euro mag worden aangenomen????Laatste tijd wel eens de krant gelezen???Een en al GEWAPENDE overvallen.Ga dus idd maar lekker met je 100 euries bij de etos  staan zwaaien!
trudie
mensen, mensen, waar hebben we het met z'n allen over. laten we eerst naar ons zelf kijken voordat we naar een ander gaan wijzen of schelden. als klant wenst u vriendelijk geholpen te worden maar wij als personeel vinden het ook fijn om vriendelijk aangesproken te worden. ik heb tijdens vele trainingen geleerd "actie geeft reactie".  misschien eens gaan nadenken over hoe ga ik het als klant vragen gewoon menselijk en vriendelijk of gelijk nors . wij doen kei hard ons best met z'n allen. ik heb het prima naar mijn zin in mijn filiaal alhoewel daar soms ook geen tijd is voor 15 min. koffie omdat iemand de luiers niet kan vinden( 1 gangpad vol 8 mtr lang?) en ja er is werkdruk en ja er zijn artikelen snel op of niet aanwezig maar laten we niet vergeten dat we nog steeds mensen zijn met allemaal een hart en gevoel in het lichaam. en over die 100 euro ?! ik snap de reactie maar het staat bij de ingang en bij de kassa aangegeven dus misschien eens beter om u heen kijken voordat u gaat mopperen. want onze veiligheid gaat voor uw gemak..... en geef deze klachten dan door aan de gevestigde consumentenbond/ kassa of radar.  voor al het personeel dat werkt op de winkelvloer bij kruidvat en trekpleister: kop op mensen / achter de wolken schijnt de zon/hou de eer aan jezelf en wees trots op wat je wel hebt gedaan die dag .                                een medewerkster van kruidvat type 4 p.s. DE KLANT IS KONING MAAR TOT ZO VER .....EN NIET VERDER
f. v. woerdten
-klant is koning bij kruidvat,haha!?-welnee,hoor,bij een zaak in rotterdam-alexanderpolder echter niet,hoor!...-werd er steevast aan de kassa voor dief uitgemaakt,-nadat desbetreffende KV-medewerkster mij echter gedurende mijn gehele rondgang door de winkel assisterend  op de voet was gevolgd,-en dus wel degelijk had gezien dat ik NIETS gestolen had!!!-zelfs nadat de politie was gebeld,-en nadat deze mij ook nog-als een ware topcrimineel-achterin de winkel had gefouilleerd,-met als resultaat de vaststelling dat ik inderdaad niets van hun heilige chinesische flut-prullaria had gejat,-zelfs toen kon er ook nog steeds geen excuus over de lippen van die arme,oh-zo gestresste kruidvat-medewerksters aldaar!!!-MOOI ONBESCHOFTTE MANIER,OM JE OP JE KLANTEN AF TE REAGEREN!!!-HIERVOOR EIS IK SCHADEVERGOEDING EN SMARTEGELD!-foei kruidvat!!!!!!!!!!
buskruit
Ach, f.v.woerdten, in Zeist kunnen ze er ook wat van. Mijn dochter werd de toegang tot het filiaal aan de Slotlaan ontzegd maar toen ze naar de reden vroeg werd die niet gegeven. Wij, haar ouders dus, hebben e.e.a. enkele dagen later gecheckt en ja hoor, opnieuw werd ze na enkele minuten door een verkoopstertje gemaand de winkel te verlaten, met de mededeling dat hierover niet gediscussieerd werd. Inmiddels waren wij naderbij gekomen en natuurlijk openden wij de discussie. Na veel wringen en persen kwam er dan de volgende nietszeggende mededeling: op videobeelden waren bewegingen te zien die een verdenking konden oproepen. Op onze vraag om die bewegingen nader te omschrijven, of beter nog even voor te doen, werd met een weigering gereageerd. In ieder geval was geen diefstal geconstateerd.
Inmiddels heb ik op de servicedesk van het MKB nuttige informatie gevonden, nl. de voorwaarden waaraan een winkelontzegging minimaal moet voldoen. Belangrijkste voorwaarde: er moet een strafbaar feit zijn gepleegd. Ook moet bij de ingang van de winkel kenbaar zijn gemaakt dat men gebruik maakt van winkelontzegging.
Ik vraag mij af en ben dat nu aan het uitzoeken of er aangifte tegen het Kruidvat kan worden gedaan.
Heeft iemand nuttige tips?
buskruit
Vandaag hebben wij een gesprekje gehad met de filiaalchef van Kruidvat aan de Slotlaan te Zeist.
Onthullend en onthutsend.
De man houdt er zo zijn eigen regels op na. Aan de voorwaarden zoals die door het MKB zijn verwoord heeft hij geen boodschap. Het komt er op neer dat hij regels hanteert om mensen de toegang te ontzeggen, die niet bij de ingang kenbaar zijn gemaakt, zodat niemand van tevoren weet wat men al dan niet tolereert. Toen ik hem daarop wees was zijn zwakke verweer dat je dan wel een hele waslijst kon gaan ophangen. Overigens, het verhaal over die videobeelden bleek toch weer anders te zijn. Vreemd dat ze dat één dag eerder niet ook even hadden gemeld. Mijn dochter had enkele malen haar winkelmandje gevuld met diverse artikelen en die uiteindelijk weer teruggezet en zonder iets te kopen de winkel verlaten. Dat vindt men bij het Kruidvat Zeist verdacht en dus een reden om mensen de toegang voortaan te weigeren. Maar ze waren nooit op het idee te komen om haar daar op aan te spreken. Enfin, de boodschap is duidelijk, het Kruidvat kan je maar beter mijden.
E J vd Bogaard
Die super aanbiedingen bij Kruitvat, die er dan niet meer zijn,  zit ik niet mee, meer winkels doen dat Halforts bv. ook dit zijn gewone lokkers, en het is mijn pijn niet, het geld staat dan nog op de bank bij mij, en ik ben meteen weer uit de winkel,  Ik heb nu een video cameraatje van Aiptek bij Blokker gekocht, voor maar 49 euro (C100) goed ding, 1280x720 pixels, met zelfs hdmi kabel.
btw. check met merk en type nr.  op youtube, om test filmpjes van andere kopers te kunnen zien.
Sissi
Hallo allemaal
Ik zit erover na te denken om bij Kruitvat te gaan werken zijn er ook mensen die positief zijn over Kruitvat??? Voordat ik een verkeerde keus maak en een redelijke baan opzeg.
mo
Ik werk al 19,5 jaar met veel plezier bij het kruidvat waarvan 15 jaar bij de trekpleister.kruidvat is een leuk bedrijf ook om veel te leren.tuurlijk zijn er veel regels in het bedrijf maar dat maakt het voor ons veel makkelijker. Het is altijd weer een uitdaging(dus geen probleem) om alle akties  weer mooi te kunnen presenteren.Bij ons idd op maandag is het iets rommeliger maar  onze vaste klanten begrijpen dit ook .Klantvriendelijkheid staat  bij ons zeer hoog en we krijgen regelmatig van klanten daarover te horen dat we heel vriendelijk zijn.Tuurlijk heb je niet altijd een goeie dag maar daar heeft de klant niets mee te maken.Ik zeg altijd maar zo vind je het werk niets had je maar een ander vak moeten leren!!!! Ik hoop dat dit verhaal voor vele wel een reden is om bij kruidvat te werken .                                                                         groetjes van een gezellige kruidvatmedewerkster
 
 
 
duintjes
hoi allemaal,

ik maak het ook keer op keer mee, baal er verschrikkelijk van . ik ben wel eens van maandag tot vrijdag elke morgen geweest ook na het lossen van de vracht, woon nl 1 min van t kruitvat vandaan , maar dus nee op t rekest. dan maar via internet vergelijk googelen
Bianca
De allerbeste beslissing die ik ooit heb genomen was ontslag nemen bij deze achterlijke chinese fabriek. Als je bij het Puinvat hebt gewerkt weet je dat je niet meer klantvriendelijk kunt doen. Er wordt door klanten tegen je gezeken over zaken waar je geen vat op hebt. Van boven wordt er lekker naar beneden getrapt. Er moet zoveel mogelijk gedaan worden met zo min mogelijk mensen. De hele dag tussen die stinkende chinese rotzooi staan buffelen voor een hongerloontje. Ga er maar aan staan. Ik kan me niet voorstellen dat er dan nog iemand met een vrolijke tandpasta lach verteld dat aanbieding X er niet is.Ik werk er gelukkig al 4 jaar niet meer en als klant kom ik er ook niet. Een tip is, geef een beetje meer uit, laat de aanbiedingen aan je voorbij gaan en loop er met een grote boog omheen!
sanne
ik werk al bijna 12,5 bij kruidvat,En heb het er PRIMA naar mijn zin.
Bij ons is klant koning...als hij zich ook zo gedraagd!!
Over elke winkel valt wel iets te zeuren.Maar soms slaan mensen door.klanten willen gewoon dat ze metéén worden geholpen,dat alle akties er na twee drukke dagen nog zijn,en als ze geen gelijk hebben het toch willen krijgen...
Wij lachen hier juist om,want die mensen die het hardst roepen dat ze er NOOOOOIt meer komen....zien we als eerste terug.Zo niet,jammer er zijn meer dan 400 filialen,dus we zullen toch wel iets goed doen haha!!
anna
Hallo mensen,

Ook ik was bij het kruidvat voor een bepaald artikel.
Dit artikel heb ik bij meerdere filialen niet kunnen krijgen.
Ik besloot om het centrale nummer te bellen met de vraag waar het wel te koop zou zijn en die vertelde mij dat dat <strong><em>waarschijnlijk</em></strong> bij de megastores te koop is.
Ze kon mij daar niet correct op antwoorden, waarop ik naar het telefoonnummer vroeg van dat filiaal en dat kon ze mij niet geven (?)
Het gesprek met die dame verliep vrij stroef, vriendelijkheid een cijfer 3
Ik heb uiteindelijk het nummer gekregen van mijn buurvrouw en toen ik belde naar die winkel stond die dame van dat filiaal mij heel vriendelijk te woord.
Ik ben het met veel mensen eens dat veel personeel onvriendelijk of kortaf is, alleen vind ik dat niet zo heel gek, klanten zijn vaak ook onvriendelijk.
Het beleid van de kruidvat keur ik beslist niet goed eerder waardeloos te noemen, alleen is het personeel vaak met handen en voeten gebonden.
Laten we allen wat vriendelijker tegen elkaar zijn, dan is de <strong>klant en het personeel</strong> beter af lijkt mij.
Het personeel werkt ook voor een slavenloon en dat is elders niet anders.
<em><strong>De vriendelijkheid is tegenwoordig ver te zoeken en wij alleen kunnen er met zijn allen wat aan doen.</strong></em><strong><em>
<em>Verbeter de wereld........
</em>
</em></strong>Oh ja, ik woon in Enschede en het filiaal op de Wesselerbrink.....vriendelijk personeel… prima hoor.
Ook al hebben jullie niet alles in voorraad (bepaald hogerhand)

Nog iets om over na te denken.... Multinationals (globalisten) willen personeel wat zo jong mogelijk is, omdat die als vergoeding voor hun inzet een hongerloontje krijgen.....dat riekt toch naar uitbuiting(kinderarbeid)???


met vriendelijke groeten, Anna uit Enschede
G
of niemand anders fouten maakt!!!! kunnen de medewerkers toch ook niks aan doen. wees gezond en doe ff normaal allemaal. wees vriendelijk tegen die mensen of hun al niet genoeg balen!!!! als je een andere winkel op gaat zoeken kun je precies het zelfde vinden. maar dat weten de meesten niet.. erg jammer 
bas Schenk
Nou, nou, zeg, wat een negativiteit en ergernis!! Ik ben halverwege maar gestopt met lezen. Is er iemand wel eens op het idee gekomen om deze golf van reacties, kritiek en zelfs naar een vrouwelijk lichaamsdeel genoemde reacties uit te printen en een gesprek aan te gaan met de directie van Kruidvat? Nee, niet neerleggen in een kantoor in Renswoude, maar er echt naar toe gaan en de directie te spreken vragen. Denk niet : "dat gaat toch niet" daar geloof ik niet in.
Alleenmaar schelden en schoppen, terecht of onterecht, lost niets op en creeert alleen maar negatieve energie.
Oh, ja, als je dat doet, schrap dan wel even wat filiaalnamen door en andere voor Kruidvat herkenbare personen......ze (de directie-het management) zijn immers niet te vertrouwen....
Groet, boze mensen...denk ook eens aan iets leukers.
Bas Schenk
G
ik ben met je eens dat ze mega negatief zijn. net wat ik er voor al zei.. of andere winkels niet eens wat fout doen!! maar daar hoor je ze nie over. zelf kun je ook nie helemaal perfect zijn/alles goed doen.. als dat zo is zou ik dat wel willen weten!!
bas Schenk
Beste G, dan weet je het en dan?? Ook dat lost niets op!
Wat wel waar is, is dat je in iedergeval positief bent in het benaderen van problemen als deze. Goed hoor!
Ik blijf bij mijn uitdaging aan de bovenstaande kritici.
groet,
bas
Yvette
ik werk nu zelf bij kruidvat en ik vind dat sommige reacties van jullie echt niet te geloven zijn.
je kunt niet het personeel de schuld geven als ze iets niet hebben uitverkocht is uitverkocht.
ook klopt het niet dat we zelf alles opkopen wij mogen dit pas na sluitingstijd doen en we kopen heus niet de hele vooraad. sommige dingen kopen we mischien weinig in maar dat is in alle grote winkels wel zo bij een grote actie daarom is het ook altijd OP=OP.
waar jullie ook op moeten letten is dat in de kleinere filialen niet alles te vinden is .
dit was wat ik wou zeggen
heb respect voor het personeel en ze zullen jou ook respecteren
Oezerk
Jullie lijken wel op een stelletje snotneuzen van 4/5 jaar die janken om aandacht. Een paar, meer dan de helft trekt wel zijn bek open over de fout getypte Krui<strong>T</strong>vat! (KRUIDVAT) Als het je daarzo niet bevalt om fatsoenlijk te winkelen, hoef je je hier niet als een gekke idioot te gedragen en de Kruidvat zwart te maken. Elke winkel heeft wel nadelen. Waarom heb ik het gevoel, dat de mensen hier zeggen van ik ga nooit meer de Kruidvat in, wel de Kruidvat inlopen. Nou ik weet het zeker !
lin
Maak je toch allemaal niet zo druk joh...
Er zijn ergere dingen op de wereld!
henk den Hartog
was van plan een fotoboek teplaatsen bij het kruitvat,na dat ik dit allemaal gelezen had,doe ik het toch maar niet.
groetjes henk
Sylvia
Jammer, jammer, jammer.....van die € 20,00 die we weggegooid hebben door een Hotelovernachting voucher aan te schaffen bij Kruidvat. Er zijn namelijk geen hotelkamers meer te boeken in het weekend. Hadden we geweten dat  er zo weinig kamers in de weekenden beschikbaar zijn dan haden we geen vouchers gekocht. Eerlijk gezegd voelen we ons behoorlijk opgelicht, ook al gaat het maar om € 20,00. Het stinkt zullen we maar zeggen....voor ons geen Fletcher hotel meer... met of zonder voucher!
Gert Bouwmeester
"bij deze wil ik een klacht voor legen wat bij jullie heel vaak voorkomt,en dat is mis grijpen van een art. of het is weer niet binnen gekomen vooral om het laatste gebeurt bij jullie steeds vaker bij welke kruidvat je ook binnen komt krijg je te horen sorry het is niet binnen gekomen.
ook nu grijp ik weer mis bij jullie het ging over een kliederschort uit de keuze dora, ernie of prinses  wat kreeg ik weer tehoren hij is niet binnen gekomen dat gebeurt niet alleen in zeewolde wand in harderwijk zijn ze er ook niet dan mij dochter bellen in wijk bij duurstede ook niet binnen gekomen en dat vindt ik heel jammer zeker in deze tijd

en weet je wat ze terug schrijven JA JA LETOP
Naar aanleiding hiervan treft u onderstaand onze reactie aan.

"in principe worden al onze filialen bevoorraad met alle actieartikelen. helaas kan het voorkomen, dat ergens in het gehele bevoorradingstraject van actieartikelen onvoorziene problemen optreden, waardoor (sommige van) onze filialen de artikelen niet (op tijd) geleverd krijgen. de oorzaak van dit ongemak is niet altijd bij het filiaal bekend, waardoor het voor hen moeilijk is om aan te geven of het artikel nog geleverd wordt.
OVER KOMT HET JULLIE DAT OOK ZO VAAK IK HOOR HET WEL
wim
Wij hebben een klacht bij kruidvat geplaatst over een simkaart die we bij kruidvat hebben gekocht maar men reageerd niet, ook niet op een telefonische klacht waarin men mij heeft toegezegd terug te bellen. Weg simkaart of wel 15 euro
Bieke
Heb hier effe wat reacties gelezen over het Kruidvat en spijtig genoeg zijn ze wel waar!!!
En dat het personeel zich ten voeten uit werkt heb ik alle begrip voor maar een vriendelijk gezicht of een beleefd woord is als klant niet teveel gevraagd,maar ja als je de reacties van de mensen die bij het Kruidvat werken leest (wat een taal) ja dan weet je ook al genoeg!!!!
J.D.Unlandt
<strong>Ben een man van 64 jaar oud en kwam regelmatig bij het kruitvat in winkelhart Hatert. Ik ben ben 2 keer afgesnauwd door de filiaalhoudster en de derde keer werd ze ZEER brutaal en onbeschoft, ze schreeuwde betaal je nog. Toen ik vroeg of ze mij niet met U aan moest spreken, snauwde ze niks U, betalen. Later kwam er een mevrouw buiten de winkel naar mij toe en ze zei, deze verkoopster is altijd zo brutaal en mij heeft ze ook zo erg behandeld. Wat ik wil zeggen is dat we ons niet als een stuk oud vuil door die brutale dame laten behandelen. Ga tegenwoordig naar Trekpleister, daar zijn ze wel klantvriendelijk en beleefd. Hoogtijd voor wat bijscholing van manieren of beter nog ontslag voor deze chachrijnige en beledigende blonde medewerkster/filiaalbeheerster van het Kruitvat in Winkelhart Hatert. KRUITVAT DIRECTIE IN RENSWOUDE DOE HIER EENS IETS AAN!!!</strong>
van sleeuwen
Ook ik heb een aantal weken voor kruidvat gewerkt. Zag in een bericht staan:personeel zijn ook maar mensen en geen honden.. maar zo word je wel behandeld in een filliaal.. zo hoef ik me niet te laten behandelen en als je de benen onder je kont vandaan loopt.. nog geen dankjewel te horen krijgt ( want het is stank voor dank en nooit goed of snel genoeg!! ) personeel heeft een hoop te voorduren van het manegment, filliaalmanager en helaas ook de klanten. dat niet verwonderlijk is want we mogen nog niet eens met klanten meelopen of advies geven want daar is geen tijd voor!! dat was voor mij ook echt een van de druppels die de emmer deed overlopen. tuurlijk zijn er mensen bij die regelrecht naar het personeel lopen om iets te vragen wat eigenlijk niet nodig is als je eerst even rondkijkt.. maar invalide of oudere mensen horen toch netjes geholpen te worden!! een winkel hoord voor kinderwagens en scootmobiels goed te berijden zijn maar dit is sommige dagen amper mogelijk omdat de winkel dan bomvol ligt met dozen en rommel!! en niet iedere winkel is perfect maar klantvriendelijkheid-tevredenheid is het belangerijkste wat een winkel nodig heeft want tevreden klanten is tevreden, vriendelijk en vrolijk personeel!! ik heb wel een schriftelijke klacht ingediend bij het hoofdkantoor maar of hier ooit iets mee gedaan zal worden?? probeer een beetje begrip te hebben voor het personeel wat er werkt want ze hebben het echt te voorduren.. gelukkig hoefde ik er niet te blijven werken maar er zijn mensen die alleenstaand zijn en niet weg kunnen!! omdat ze hun vaste inkomen waar ze hun kinderen onderdak en eten mee geven niet zomaar weg kunnen gooien!! wat betreft de acties: dat is inderdaad erg slecht geregeld en ook ik denk dan plaats het niet in het krantje!! helaas doen ze dit toch maar kan er in de winkel vrij weinig aan gedaan worden. het personeel krijgt dan wel echter 10x per dag een boze klant en een hoop rommel over zich heen terwijl zij er niks aan kunnen doen ( wat niet wil zeggen dat ze dan niet rustig en netjes moeten blijven!! ) helaas gaan er nog altijd meer dan genoeg mensen naar het kruidvat en kunnen ze dit soort dingen altijd blijven flikken omdat het toch wel goed loopt!!
Stefan
Over die Kruidvat verzekeringen gesproken, Hier heb ik een overzicht gevonden van de beste autoverzekeringen van 2010:
http://autoverzekeringen.atspace.com
Angie
Ik zelf ben ook medewerkster van Kruidvat (België), ik ga kruidvat zeker niet goed praten! ook bij ons zijn die problemen, staat in folder en je krijgt er amper iets van binnen(zonder de op=op actie) of je krijgt het de week daarna binnen als niemand nog de interesse eraan heeft... er moet idd dringend iets gedaan worden aan die folders, wij personeel klagen voor de klanten op het hoofdkantoor, maar wij alleen kunnen er niet veel aandoen, jammer genoeg. ook qua bezetting van de winkel, het aantal personeel dat er per dag werkt, veeel te weinig. je hebt geen tijd om de klanten de juiste producten aan te raden. ik kreeg zo een antwoord van ons hoofdkantoor, wij zijn een selfservice en ze moeten zelf hun producten maar vinden. en dan krijgen wij personeel op ons dak van het hoofdkantoor dat we klantvriendelijker moeten zijn. wie geen voorbeeld is... ochja, er zal hier bijna niets aan veranderen :-s
H.van Brandenburg
Wat bij eigenlijk alle reacties te lezen is: geen klantvriendelijkheid, service en alleen uit zijn op winst.
Maar mensen, waarom bestaan er zulke zaken als Lidl, Aldi, Kruidvat  enz enz?

Omdat wij niet naar kleine zaken willen gaan waar produkten duurder zijn maar waar de service enz veel beter zijn. Wij willen als klant het onderste uit de kan,en dan mag je gewoon niets meer verwachten. Stoppen met grote winkelketens is echt het beste, en gaan naar de winkels waar de eigenaar zlef achter de kassa werkt. Dan krijg je wat.
willy keuben
wat hebben wij in sHeerenberg dan een superteam bij kruidvat,aardig personeel,altijd bereid om te helpen als je iets niet kunt vinden,en altijd een vriendelijk woord.
JOSEPHINE TUBLE
Will somebody give me an advise as to what branch of Kruidvat can i still purchase "Treinkaartje"or the one day unlimited train ride ticket for the whole of netherlands worth 12.49 Euro. I have visited two branches already but every ticket is sold out. I'm a student in Erasmus University and i really need to purchase some tickets. Thank you so much for the advise 
hallo
wat een gezever allemaal hier zeg!! als jullie zon hekel hebben aan kruidvat omdat er geen service is dan ga je toch naar de etos toe!! wat is het probleem? en dat er chagerijnig gereageerd word is niet zo gek he als er al een vraag word gesteld voordat je binnen bent en nog niet eens de moeite hebt gedaan om het zelf te zoeken. en als je de kleine letters in de folder zou lezen dan staat er gewoon op = op in. en wat is er zo erg aan als de klant niet met U aangesproken word?? voel je je eige meer dan? n het kan inderdaad voorkomen dat er iets niet binnen is gekomen misschien word de verpakking wel vernieuwd en waren de oude verpakkingen niet meer op voorraad dan zal je even geduld moeten hebben. of misschien is er wel iets gebeurd met transport waardoor een product momenteel niet verkocht kan worden. dat zijn allemaal dingen die in alle winkels voor kunnen komen!!!! kruidvat is zeker nummer 1 omdat het zo'n slechte winkel is?
en over dat bellen naar de winkel ga gewoon via internet bestellen als je nog te lam bent om naar de winkel toe te komen en zelf te komen kijken, jullie denken zeker dat wij niks beters te doen hebben als de hele dag aan die telefoon te hangen.
Hoppa
Wat blijft het toch leuk...en niet...om in een winkel te werken.
Ik ben filiaalmanager bij Kruidvat, zo'n 4 jaar inmiddels.
Het werk op zich is leuk, het bedrijf wat minder. Tenminste, het arrogante gedrag van het hoofdkantoor en de afdelingen aldaar. Een service-center hoort service naar de filialen toe te verlenen. Daar zijn zij en dus de klant mee geholpen. Helaas werkt het andersom.

Wat veel mensen niet schijnen te begrijpen, of willen begrijpen, is dat Kruidvat op zich een drogist is. Dus daar worden medicijnen en verzorgingsproducten verkocht. Al die andere zooi buiten het basis-assortiment is gewoon dat, zooi....voor er bij. Inderdaad, lokkertjes om je de winkel in te krijgen. Natuurlijk is het dat, niks meer, niks minder. Dat kan toch werkelijk iedereen wel begrijpen lijkt me, er moet geld verdiend worden, jullie moeten naar de winkel toe komen. En laat Kruidvat daar nou net enorm sterk in zijn en zich compleet onderscheiden van andere drogisterijen. En dat het werkt blijkt ook wel natuurlijk, want we zijn niet voor niets de grootste in Nederland, met gemak. Dus al die aktiespullen zijn extraatjes bovenop het assortiment. Dat zijn dus partijen die gekocht worden. Vaak zijn het partijen waar men goedkoop aan gekomen is. Partijen die in volume niet zoveel voorstellen en naar rato verdeeld worden over de filialen. Dus ja, wij krijgen maar 4 van die cameraatjes bijvoorbeeld en niet meer, wees er dus snel bij, op is op. En wil je een fantastische uitleg over die camera en ook eigenlijk dat er voldoende voorraad van is, dan zou ik als ik jou was gewoon naar een winkel gaan die gespecialiseerd is op dit gebied en je dus gedegen kunnen helpen. Maar daar zit hem ook weer de kneep natuurlijk, dat is duurder. Ja dank je de koekoek, natuurlijk moet je daarvoor betalen. Het is weer die typische Hollandse gierenmentaliteit dat iedereen voor een dubbeltje op de eerste rang moet zitten. Persoonlijk haal ik het niet in mijn hoofd om bij een winkel als Kruidvat bv. een tv te kopen, dat doe ik wel bij een ander adres. Die paracetamol van eigen merk haal ik wel bij een Kruidvat, dat is hun vakgebied.....als mensen dat diploma hebben.
Qua service en orde/netheid scoren we heel wat lager. Ook dit is enorm simpel te verklaren. Kruidvat verdient geld door zo min mogelijk personeel in te zetten. De lonen zijn nog altijd de grootste kostenpost voor ieder bedrijf. Dus ja, ook bij Kruidvat willen ze het liefst 16-jarigen met 10 jaar ervaring......net zoals bij AH en eender welk bedrijf zo ongeveer, dat is gewoon een rekensommetje. Bij Kruidvat gaat het echter nog iets verder dan bij de concurrent/conculega........want inderdaad, bij Etos zie je meer mensen rondlopen. Daar mikken ze meer op de service, daar is meer tijd voor.
Bij ons koop je een luchtje....niet alles kun je testen. Inpakken mag je zelf bij de inpaktafel. Wil je meer service dan ga je naar Douglas, daar staan van die opgedirkte dametjes die lekker ruiken, het voor je inpakken met strikje en zo en daar betaal je dan ook de hoofdprijs, simpel. 
Willen wij ons werk af krijgen, dan heb je echt geen tijd om met iedereen mee te wandelen. Komt nog bij dat de gemiddelde klant wel heel erg lui is ook. Bij binnenkomst krijg je al "Ik zoek de tandpasta".......ik wijs gerust waar het staat, maar er is echt nog niet gezocht hoor beste klant.
En het is vaak een rommel bij Kruidvat horen we veel. Nu leggen wij die spullen echt netjes in de schappen hoor. Het zijn de klanten die er werkelijk een beestenzooi van maken........en we hebben de tijd niet om eeuwig alles netjes te houden....de tijd heb ik het al over gehad.
We kunnen ook niet gebeld worden....wederom de tijd. Ik hang anders de hele dag aan de telefoon, daar heb ik geen tijd voor. Zelf bel ik ook niet naar de AH of ze nog melk hebben staan.

Ach ja, ik blijf er lol in hebben hoor. :)
shawn
Hallo allemaal,
Ik werk regelmatig voor kruidvat, en chagarijnige medewerkers heb ik nog nooit gezien het zijn vaak gezellige meiden.
verder is kruidvat een onderdeel van de as watson group
Door een beetje zelf op internet te struinen kom je vanzelf achter andere dingen.
1 ding vind ik wel negatief en dat is dat het niet zo netjes schoon is in de winkels :-)
Wees blij dat er winkels zijn die producten voor nette prijzen in de schappen leggen, want als we 3x meer moeten betalen loopt ook iedereen te jammeren dus wat maakt u zich druk
brownie
Hallo,
ik kocht paar jaartjes terug een leuke pc tijdens de solden bij Kruitvat Brugge.
Toen ik de geopende verpakking zag en de verkoopster vroeg of ie misschien 2deh was,beet ze me bijna de neus af,wat dacht je dan wel mijnheer,enkel nieuw hier!
Paar daagjes later besluit ik het ding op te zetten ,merkte was krasjes op de buitenkant , en zowaar :bonjour Roger &amp; Amelie was het openende beeld.
Binnenin wat persoonlijke dingen van onze Roger en zijn gade.Pc in franse taal geconfigd,dus onbruikbaar voor mij.
Ik belde naar Brugge,kreeg zowaar alweer die blaffende tante aan de lijn die me toesnauwde dat ik er al zo onbetrouwbaar naar vroeg toen ik hem kocht,Ze kon niks met me aanvangen.Tel dicht.
"Brugge die scone "was nooit verder af.
Toen mailde ik na lang zoeken naar een verantwoordelijke die me netjes antwoordde dat ik het ding kon terugbrengen naar Brugge met haar mail erbij.
Toen vertikte ik het,2 x heen en terug 35 km + de parkeerproblemen,ik hoefde niet gestraft te worden dacht ik en ik had geen zin meer in de Brugse Bouvier,dat ging zeker slecht aflopen,ben al zo niet een hondenmens.
Na wat aandringen zou de streekmanager in mijn plaatselijke Kruit (1 km) het zaakje met me regelen op een afgesproken uur.Dat kon plots wel.
Toen ik eraan kwam stond een tienerverkoopstertje me ietwat bleekjes op te wachten,de poen al in haar pollekes.
Mijn goed voorbereide bitse tirade smolt als sneeuw voor de zon maar het eindresultaat was ok.
Ik hoop dat Roger en Amelie er nog veel plezier aan gehad hebben.i
Ik dus nooit meer voor meer dan een tube tandpasta naar Kruit.
 
Groetjes.
 
 
Viooltje
Als je in een dorp woont, waar veel mensen elkaar kennen, dan zijn de Kruidvat medewerkers heel vriendelijk.
De treinkaartjes waren bij ons ook niet gelijk uitverkocht.

Zelf heb ik meerdere malen wat besteld op Kruidvat online, o.a. inktcassettes, en ik heb nog nooit problemen ondervonden.

Ik kom regelmatig in de winkel en word telkens netjes te woord gestaan. Ik wilde laatst Melatonine en Valium kopen. De verkoopster vroeg me of ik 't beide gebruikte, want het was beter beide producten niet tegelijkertijd te gebruiken.

Sommige artikelen krijgen ze maar mondjesmaat binnen, daar kunnen de medewerkers ook niks aan doen.

Maar ik ben vol lof over de Kruidvat en ook in andere plaatsen heb ik nog nooit problemen ondervonden (ik woonde voorheen in een grote stad).
Corrie
Vandaag 30 april 2011 wil ik de aanbieding 3 stuks voor 5,- euro (,2,56 p.st) Shampoo for Men 300 ml Hair en Body kopen bij Kruidvat in Mierlo-Hout (Helmond)
Jammer, er zijn maar 2 stuks aanwezig. Ik krijg ook geen korting na rato maar moet 5,12
betalen voor 2 stuks. (i.p.v. 5,- voor 3 stuks). Volgende keer beter naar Etos.
nel
ALLE reakties gelezen!!! Wat een zootje.
Ikzelf heb al zeker 4 maanden problemen met het kopen van een produkt dat in het standaard assortiment hoort te zitten. Ik loop soms meerdere malen per week het filiaal vam het kruidvat binnen om ALWEER LEGE VAKKEN aan te treffen. Argument van de verkoopsters is steevast misschien komt het morgen en nog erger ik heb geen tijd om alle dozen na binnenkomst uit te pakken.
Ik snap het echt niet meer; als je iets niet kan verkopen hoe kan dan het automatische bestelsysteem nog werken?
Het specifieke produkt dat ik wil kopen wordt niet in een andere winkel verkocht en is alleen via de leverancier on-ine te bestellen. Ik weiger nog langer om als een idioot in elke stad waar ik kom een filiaal van het Kruidvat binnen te vliegen in de hoop dat ze het produkt daar wel hebben.

ONGELOOFLIJK STOMME BEDRIJFSVOERING, zeker als je alle voorgaande reakties hebt gelezen. Klanten wil je binnenhalen en behouden en zeker niet verjagen! Hoeveel klanten moeten er nog wegblijven voor iemand inziet dat er wat moet veranderen=

By the way iemand heeft eens het adres van A.S. Watson in een reaktie vermeld alweer een tijd geleden. ik weet n iet of het nog klopt, maar hier herhaal ik het nog eens

A.S. WATSON, NIJBORG 17 3927 DA RENSWOUDE. TEL: 0318579111

VOORTAAN BESTEL IK RECHTSTGREEKS BIJ DE LEVERANCIER TENZIJ AH OF EEN ANDERE SUPERMARKT BEREID IS DIT PRODUKT TE GAAN VOEREN

KRUIDVAT IK BEN WEGGEJAAGD EN KLAAR MET JULLIE

greetje
nadat ik geen enkele mogelijkheid had om 4 vouchers in te wisselen bij de flutserhtelgroep, ze verscheurd en weg gegeooid.

Nooi meer kruitvat (hoe toepasselijk) en Flutcherhotels meer
h.r.rovers
17-5-2011 krantje binnengekregen. mijn dochter gaat volgende maand op vakantie en wilde haar een camera-tje kado doen. om 9.15 in de winkel. krijg eerst te horen: uitverkocht!
als ik een opmerking maak dat het 9.15 uur is en de winkel nét open is, krijg ik te horen dat ze de aanbieding helemaal niet hebben ontvangen. ga nu een klacht indienen bij een reclamecodecommissie. voor mij is het de derde keer dat ik mijn neus stoot.
Kruid wat?
Op 25 februari dien ik terecht deze onderstaande klacht in bij KRUIDVAT VOORHEUVEL ZEIST.

Rond 1300 uur sta ik een tandpasta af te rekenen. Omdat ik geen portomonnee bij me heb, zoek ik ijverig mijn jaszakken door voor kleingeld. In 1 van mijn jaszakken zit een pakje parocetamol welke ik eerder die dag ook mij haar had afgerekend. Verkoopster vraagt : ook dat pakje paracetamol??!! Verbaasd kijk ik haar aan. Wordt ik nu beschuldigd van winkeldiefstal ofzo?! Hoe bedoel je vraag ik, die paracetamol heb ik vanmorgen al betaald. Heeft u het bonnetje dan nog??! Pardon ?? vraag ik Nee natuurlijk heb ik dat bonnetje niet meer.Geloof je me niet ofzo? Nou zegt ze, dan moet ik er iemand bij gaan halen. Nou weet je wat zeg ik, hou die tandpasta maar lekker!!!!!!! Nog even naar mijn voorhoofd gewezen want welke GEK denkt zo met klanten om te kunnen gaan. Toen ik de winkel uitliep ging de beveiliging niet af WAT IK ALLANG WIST en die meid is gewoon niet helemaal lekker in haar hoofd zo tegen een nota bene trouwe klant te keer te gaan.

Op 24 juni loop ik na tijden weer eens deze winkel binnen.
De desbetreffende medewerkster met het half lange haar rent bijna(wat opvalt) naar de kassa en binnen no time gaat er een belletje door de winkel. Binnen twee minuten staat er een bedrijfsleidster zo intimiderend dicht bij mijn gezicht dat het lijkt of we gaan zoenen. Niet dat ik me geintimideerd voelde, maar ok. Dat ze even de klacht wou bespreken. Nou zeg ik - dit vind ik geen gang van zaken en dat bespreek je me maar met het hoofdkantoor. Deze mevrouw bleef doorgaan en toen ik zei dat het een hele domme manier van handelen was werd ze GEPIKEERD en moest ik maar de winkel verlaten en niet meer terugkomen of ik werd geholpen. HHHAHHAHAHAHAHAHAH Dat zet zich zelf ZO te kijk, dan gaat ze nog eens blaffen bij de ingang tegen mij, HAHAHAH O ja dat doet je imago vast goed. Wat een klantcontact, ik had geen klacht mogen indienen, ONGELOOFLIJK wat een LACHER!!
Kruid - wat?
Op 25 februari dien ik terecht deze onderstaande klacht in bij KRUIDVAT VOORHEUVEL ZEIST.

Rond 1300 uur sta ik een tandpasta af te rekenen. Omdat ik geen portomonnee bij me heb, zoek ik ijverig mijn jaszakken door voor kleingeld. In 1 van mijn jaszakken zit een pakje parocetamol welke ik eerder die dag ook mij haar had afgerekend. Verkoopster vraagt : ook dat pakje paracetamol??!! Verbaasd kijk ik haar aan. Wordt ik nu beschuldigd van winkeldiefstal ofzo?! Hoe bedoel je vraag ik, die paracetamol heb ik vanmorgen al betaald. Heeft u het bonnetje dan nog??! Pardon ?? vraag ik Nee natuurlijk heb ik dat bonnetje niet meer.Geloof je me niet ofzo? Nou zegt ze, dan moet ik er iemand bij gaan halen. Nou weet je wat zeg ik, hou die tandpasta maar lekker!!!!!!! Nog even naar mijn voorhoofd gewezen want welke GEK denkt zo met klanten om te kunnen gaan. Toen ik de winkel uitliep ging de beveiliging niet af WAT IK ALLANG WIST en die meid is gewoon niet helemaal lekker in haar hoofd zo tegen een nota bene trouwe klant te keer te gaan.

Op 24 juni loop ik na tijden weer eens deze winkel binnen.
De desbetreffende medewerkster met het half lange haar rent bijna(wat opvalt) naar de kassa en binnen no time gaat er een belletje door de winkel. Binnen twee minuten staat er een bedrijfsleidster zo intimiderend dicht bij mijn gezicht dat het lijkt of we gaan zoenen. Niet dat ik me geintimideerd voelde, maar ok. Dat ze even de klacht wou bespreken. Nou zeg ik – dit vind ik geen gang van zaken en dat bespreek je me maar met het hoofdkantoor. Deze mevrouw bleef doorgaan en toen ik zei dat het een hele domme manier van handelen was werd ze GEPIKEERD en moest ik maar de winkel verlaten en niet meer terugkomen of ik werd geholpen. HHHAHHAHAHAHAHAHAH Dat zet zich zelf ZO te kijk, dan gaat ze nog eens blaffen bij de ingang tegen mij, HAHAHAH O ja dat doet je imago vast goed. Wat een klantcontact, ik had geen klacht mogen indienen, ONGELOOFLIJK wat een LACHER!!
ikke
Leer eerst eens behoorlijk spellen vooraleer commentaar te geven.
Ieder Kruidvat heeft zo zijn eigen mentaliteit. Van hogerhand af worden de medewerkers behoorlijk 'uitgeknepen' , maar in een aantal filialen blijft de klant koning. Echter wil de koning vaak toch voor minder dan een dubbeltje op de eerste rij zitten. Het gaat erom dat veel medewerkers geen lol in hun werk hebben, maar dat is niet alleen van toepassing op Kruidvat. Veel mensen werken om geld op hun rekening te krijgen en niet omdat het zo leuk is. Ik ben een Kruidvat medewerker en ga er iedere keer weer 100% voor dat de winkel er zo goed mogelijk uitziet en dat er zoveel mogelijk blije klanten vertrekken. Ik blijf vrolijk en vriendelijk en probeer alles positief te benaderen, we leven tenslotte in een economie die nogal krom getrokken is.
Zolang sommige mensen nog Kruitvat spellen en verwachten onopgeleide personeelsleden voor zich te krijgen, zullen er tegenstanders van KruiDvat zijn. In mijn filiaal zijn 9 van de 10 personeelsleden opgeleid tot Gediplomeerd Drogist en kunnen beter advies geven dan een gemiddelde andere drogist.
Uch...
Arend
Zelf ben ik ook werkzaam bij het Kruidvat en het komt me zo bekend voor allemaal. Het jammere hieraan is dat mensen ons, de medewerkers, hierop afrekenen. Nou is dat sowieso een talent wat onder veel mensen heerst, maar denkt u zich ook eens in ons in. Stront heeft vaak nog meer aanzien dan wij. Een simpele goedemorgen is al teveel moeite voor klanten (ook sommige medewerkers, maar wij worden hierop echt wel gewezen). Als je een alternatief biedt worden klanten boos!!! Waarom? Er zijn immers meer drogisterijen in Nederland en dan ga je gewoon ergens anders heen, maar nee, klagen is hip, verder kijken dan je neus lang is niet.

Wij moeten ons het lazerus werken om zaken op orde te krijgen. Wij werken met tijd. Zoveel tijd voor dit, zoveel tijd voor dat en zoveel tijd voor zus. De pauze's schieten er vaak bij in bij de leidinggevende c.q. HoKa (hoofd kassa). Een hele dag (van 7.00 uur tot 18.00 uur) is een uitputtingslag gezien de werkdruk, maar de WELWILLENDHEID bij de medewerkers is er zeker (geldt uiteraard niet voor iedereen, maar er zitten bij elk filiaal wel mensen die zeer zeker welwillend zijn). Het is jammer dat je zo door mensen wordt behandeld, sommige medewerkers manier van handelen is ook tenen krullend, maar er lopen ook nog vriendelijke personeelsleden rond die u graag willen helpen. De tijd hiervoor is er eigenlijk niet of nauwelijks. De eisen waaraan voldaan moet worden zijn niet van deze tijd en de mensen op de werkvloer worden hier dagelijks mee geconfronteerd. Kunnen wij hier iets aan doen??? NEE! Ik ben zelf iemand meer van tijd besteden aan, maar die tijd is er domweg niet. Zolang mensen blijven kopen zal dit zo blijven, buiten het feit dat Kruidvat zich profileert als een super(markt)drogist en niet als een Etos, is een keuze en het werkt!!!

Wij zijn een nummer en u een betalende klant. Dat is het belangrijkste in dit gebeuren en dat is niet alleen Kruidvat mentaliteit. Kruidvat biedt zeer scherpe prijzen en moeten met bepaalde artikelen zeer zeker ook nee verkopen. Dat is niet fijn, maar helaas hebben wij hier geen invloed op. Ook voor sommige mensen op het hoofdkantoor is het zeer lastig m.b.t. bv. de inkoop. Het valt van te voren moeilijk te zeggen, maar eerlijkheidshalve zitten er ook lokkertjes tussen zodat mensen ook andere artikelen kopen. Ook dit gebeurt bij andere bedrijven. Kortom, Kruidvat is een bedrijf wat denkt in de termen van omzet en winst (welk bedrijf niet) dat hierbij de medewerkers en klanten in het geding komen is zeer zeker waar, maar ook dit gebeurt bij andere bedrijven...

Wij werken ons een slag in de rondte en het is niet altijd makkelijk werken bij het Kruidvat. We doen echt wel ons best, maar zijn gebonden aan de regels van het hoofdkantoor. Deze mensen staan niet bij ons op de vloer en dat is wel te merken ook gezien de arrogantie die daar heerst, maar ook bij de managers (geldt niet voor allemaal) die tussen de winkels en hoofdkantoor staan. Ook de medewerkers van filialen onderling kunnen niet op een fatsoenlijke wijze met elkaar omgaan (geldt uiteraard niet voor iedereen). Dat is een nadeel voor de medewerkers en ook zeer zeker consument doordat medewerkers minder gemotiveerd worden hierdoor. Positiviteit en Kruidvat gaan ook niet goed samen.. En wat Hoppa zijn opmerking betreft over de rotzooi bij het Kruidvat: het is echt de consument die er zo'n teringzooi van maakt, de winkel dient elke avond helemaal strak te staan voordat wij naar huis kunnen, maar men is immers niet thuis en hoeven schijnbaar dan niets netjes terug te leggen en als je iemand erop aanspreekt krijg je een grote muil, dreigementen enz. naar je hoofd. Het is af en toe om te huilen...

Het ligt niet alleen aan de medewerkers van Kruidvat er zijn veel, heel veel klanten die ons zeer onbehoorlijk behandelen en dat is echt niet nodig. Zo ook bij de kassa. Geld wordt door klanten neer gepleurd, maar zodra wij het dan ook, als reactie, neer pleuren wordt men boos!!! Dan krijgen wij het verwijt klant is koning, maar de koning vergeet zijn onderdanen koninklijk te behandelen. Ik zeg dit regelmatig in de winkel en mensen binden dan ook gelijk in, maar het is toch te ziek voor woorden dat je dit uberhaupt moet zeggen omdat het fatsoen in Nederland gewoon weg is. Zelfs op je beleefdheid wordt je door mensen aangesproken dat het niet goed is... WHAT THE FUCK! Als ik dan aangeef dat ik ze ook gebiedende wijs enkelvoud wil toespreken is het ook niet goed. Kortom, het is nooit goed. Mensen klagen helaas veel te veel en houden geen rekening met anderen. Ik begroet iedereen bij wie ik afreken als consument met het gevolg dat sommige me zo verbaasd aankijken. Begrijp dat niet en vind het eigenlijk wel meer dan schandalig dat mensen hier echt verbaasd over zijn, als winkelmedewerker snap ik ze echt wel... Dus klagende, zagende, zeikende klanten, wij zijn ook mensen en willen graag ook als zodanig behandeld worden. Behandeld u ons als stront dan wordt u ook door de meeste als zodanig behandeld. Klant is koning, zolang onderdanen koninklijk behandeld worden. Kortom het is een wisselwerking tussen de betalende klant en de welwillendheid van de medewerkers.

Het hoofdkantoor hebben wij geen invloed op, al zouden wij dit graag willen, maar helaas. Het is zoals het is en u blijft uw inkopen bij Kruidvat doen of u gaat naar een andere winkel als het u niet bevalt. Zo simpel is het.

Wat betreft de folder : er wordt ALTIJD gesproken over voorbeeldprijzen, er staat in de folder dat er fouten gemaakt kunnen worden, waar immers mensen werken worden fouten gemaakt, doet iedereen, daar ben je mens voor en van je fouten leer je immers, en Op is op? Wat is hier nou niet duidelijk aan??? En lees, met bepaalde acties, desnoods eerst de voorwaarden op internet. Het staat er echt allemaal op! En hoofdkantoor: wees wat duidelijker met je informatievoorziening voor de consument.

Laten wij een beetje vriendelijker zijn voor elkaar, wie weet zijn we in staat om zaken blijvend te kunnen wijzigen. Wij zijn ook niet altijd blij met bepaalde acties omdat wij weten hoe dit uit gaat pakken en helaas gebeurd dit te vaak met alle gevolgen van dien voor de consument, maar ook zeer zeker de medewerkers.
Ange
Wat jammer om zoveel negatieve reactie's te lezen! Ik werk zelf al 17 jaar bij het Kruidvat en 13 jaar als filiaalmanager. Ik vind het een heel leuk bedrijf en zeer fijne collega's zowel in m'n team als van het hoofdkantoor. Het klopt dat branchevreemde artikelen soms snel zijn uitverkocht deze worden ook maar eenmalig geleverd en is echt een bijverkoop. Deze artikelen zijn dus ook zeer scherp geprijsd. Misschien een tip, de folder staat zondag al op internet.
Alies
Het volgende incident wil ik melden:
Ik wilde net bij kruidvat decospray zilver halen. Stond in de folder. Keuze uit goud, zilver, glitter of sneeuw 0,99 ct. Ik kies zilver en betaal 1,79 euro waarop ik tegen de cassiere zeg dat er een actie in de folder staat. Zegt ze: " Dat geldt alleen voor de sneeuwspray ( staat als voorbeeld aangegeven). Hier kan ik natuurlijk niet mee akkoord gaan en er volgt een discussie. Ik geef het artikel terug en krijg mijn geld terug. Uiteindelijk verschuilen ze zich nog achter het feit dat in de folder (kleine letters) staat: Prijswijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. Ik vraag me af wat voor niveau er achter de kassa zit. Als er een voorbeeld combinatie bij bijvoorbeeld C1000 in folder staat geldt het toch ook niet alleen voor die combinatie??? Hoe dom kun je zijn. Heb klacht ingediend en wacht nog op antwoord.
Dees
Ik heb een hekel aan kruidvat, kom er nauwelijks.

Om even terug te komen op "Hoppaa"

Ik wil best zoeken naar een product...maar als ik nieteens normaal bij het juiste schap kan komen en er niet eens fatsoenlijk langs kan lopen omdat daar stapels dozen staan, kun je niet zo gemakkelijk zelf zoeken. Al doe ik dat dus wel. Ik zoek...en zoek....en zoek....en zoek nog meer...uiteindelijk vraag ik een medewerker "Meneer mag ik wat vragen" dan krijg ik een "HUH" van deze jongeman. Dan vraag ik "Waar staat de sterilon?" dan krijg ik een "Wat is dat?!?!" dan leg ik het hem uit, hem toelachen... en dan krijg ik "Weet ik niet moet je ff zoeken ik ken het niet".

Oke denk ik, beduusd maar niet geirriteerd. Weet je dan mischien waar de Otrivin staat? Ik kan niet in de schappen kijken omdat er van alles voorstaat. "Nee ken ik ook niet weet niet wat dat is tssss"

Nou...dat is wel heel fijn!

Niet iedere klant heeft de intentie om troep te maken in de winkel...maar eerlijk is eerlijk... eeen winkel waar alles al schots scheef en her en der ligt als een vuilnisbuilt, karren vol levering midden in de paden staat, en alles in een pad ZO volgebouwd staat dat je nieteens met een kinderwagen door de winkel kan lopen.....dan kun je verwachten dat mensen wat sneller iets niet netjes terug leggen.

Nou ben ik netjes opgevoed, en pak ik niet iets zomaar uit de schappen als ik het niet nodig heb. Kijken doe je tenslotte met je ogen...

Maar ga niet de schuld bij de klanten leggen, Kruidvat is echt een chaotische zooi. (Winkels Den Haag LEYWEG bijvoorbeeld. Daar kun je gewoon nooit normaal lopen.

Ik kom er dus niet meer. Ik betaal liever wat meer in een winkel waar ik wel normaal kan winkelen, normaal begroet wordt, normaal te woord gestaan wordt, en dan ook nog eens kan gaan afrekenen omdat ik iets heb KUNNEN vinden
Mimoun
Op de site van kruidvat stond een 24 inch LCD LED Tv van audiosonic voor de spotprijs van €149. Er waren nog 2 op voorraad. Een niet te missen kans dacht ik en bestelde en betaalde ik meteen. De volgende dag kreeg ik een mail met een barcode dat de TV is verzonden. 5 dagen lang controleer ik de barcode op de site van PostNL (TNT). De status staat nog steeds op "03-11 de zending is aangemeld bij Postnl en wordt volgbaar". Ik belde voor een paar minuten a €0,45 p/minuut met TNT. De medewerker vertelde mij dat de zending wel digitaal is aangemeld door Kruidvat maar nooit fysiek is afgegeven bij TNT. Ik heb gebeld met Kruidvat a 0,10 p/m voor navraag. Na een kort intern overleg kreeg ik te horen dat de TV mogelijk onderweg is kwijtgeraakt en dat ik mijn geld teruggestort krijg. Vreemd dat Kruidvat meteen wist wat er aan de hand was. Ik heb de dame gevraagd een nieuwe bestelling voor me te plaatsen. Maar dat kon helaas niet. Ik moest zelf maar een nieuwe bestelling plaatsen. Het feit dat ik niet meer kon bestellen omdat de TV op uitverkocht stond kon alleen met helaas beantwoord worden. En nu maar kijken hoelang het duurt voor ik mijn geld terugkrijg. Zeer klantonvriendelijk en zeer verrassend is Kruidvat wel. Voor mij en mijn familie en hoop ik velen met mij NOOIT MEER KRUIDVAT.
Elphie
Alies, vaak staat er in de folder een aanbieding als; korting op decospray, hierbij staat dan:
bijvoorbeeld de sneeuwspray voor maar 99 cent. Dit is dus de aanbieding voor de sneeuwspray. Als het voor alle bussen zou gelden stond erbij, keuze uit verschillende soorten. Maar die prijs die erbij gezet is, is dus een voorbeeld (in dit geval alleen de sneeuwspray)
Het is misleidend, maar ik vind het ook wel logisch..
Etos meisje
Ik heb 7 jaar bij Kruidvat gewerkt.Begonnen als vakantie kracht en vertrokken als assistent filiaalmanager.Ik heb er altijd met veel plezier gewerkt.Klanten helpen en met een goed en tevreden gevoel de deur uit laten gaan was echt helemaal mijn ding!Totdat ik een beoordeling kreeg waar ik voor klantvriendelijkheid geen beste beoordeling kreeg,omdat ik......te klantvriendelijk was?:-s.Ik werk nu 3 jaar bij Etos het is de beste beslissing die ik ooit gemaakt heb.Ga allemaal eens kijken bij een Etos,we zijn niet duurder!!!Al denk je dat soms,het is niet zo!En is een product uitverkocht dan krijg je een actiecheque waarmee je op een later tijdstip alsnog de aanbieding kunt halen!
paul van bommel
ik heb 2 foto camera gekocht.van het merk Fujifilm 39ero per stuk .
en mooi geen geheugenkaart er bij.
ik was er om 2 uur .
ik ben gelijk terug gegaan .
ik kon mooi ..... krijgen .
bedank voor jullie goede klant vrienderlijkheid
nooit meer Kruidvat .
afz van bommel.
Jolanda van Dorsten
Heb zelf ruim 20 jaar voor KV gewerkt.Vroeger was KV de familie de Rijke dat waren de beste tijden.Zij waren heel goed bezig.Daarna van AS Watson daarmee is de ellende begonnen wat een rotzooi moest ik verkopen als gediplomeerd drogist.Van de gezelligheid binnen het bedrijf was al snel niks meer over.We werden een nummer.Dat werd me nog eens duidelijk toen mijn kind overleed.Niemand van de nieuwe directie.Wel alle oude collegaas.Heb ontslag genomen en ben er nog gefrustreerd van.Wat een egoisten.Een nummer dat was ik.Geen kaartje,geen bloemetje.Werk nu voor Etos franchise wat een verademing zeg.
Judith
Ik hab kruidvat waterdicht spray gekocht. Schoenen mee ingespoten: helemaal wit uitgeslagen. Na een belachelijk lange tijd eindelijk reactie op m'n klacht, een brief waarin stond dat het m'n eigen schuld was. Had ik de kleine lettertjes maar moeten lezen en niet van dichtbij sprayen en op onzichtbaar plekje testen. Kent iemand een onzichtbaar plekje op schoenen ? Ik niet en ik gebruik normaal altijd spray van een ander merk en daar heb ik nooit problemen mee. Dus reactie teruggeschreven: nooit meer wat van gehoord. Nog een keer gemaild: geen reactie. Wat een ontzettend klantonvriendelijk bedrijf. Slechte producten leveren is 1 ding maar vervolgens schade niet vergoeden is helemaal asociaal. Weet iemand wat ik nog kan doen? Hoe kun je zo'n bedrijf nog aanpakken?
VOOR MIJ NOOIT MEER KRUIDVAT!
Kilay
Koop al jaren 3 laag toiletpapier bij het kruitvat. Wat me verbaast is dat
er regelmatig rollen in de verpakking zitten die 2 laags of nog dunner zijn.
Pure bedriegerij vindt ik! Klagen heeft geen zin, ze snauwen je de winkel uit.
Marcel Wiedenbrugge
Op deze zonnige zondag, was ik verbaasd om deze stortvloed aan negatieve berichten over het Kruidvat te lezen. Gelukkig kom ik er niet vaak, maar het heeft mijn perceptie over het Kruidvat wel negatief beinvloedt. Uit het bovenstaande leidt ik af:

- Blijkbaar is Kruidvat een winkelketen die slecht gemanaged wordt, mogelijk niet zozeer door het personeel, maar door mensen op het hoofdkantoor en het management die uiteindelijk het inkoop- en verkoopbeleid bepalen
- Het feit, dat Kruidvat onderdeel is van Hutchison Whampoa Limited (Hong Kong) zegt niet alles, maar de eigenaar van Hutchinson is Li Ka Shing. Niet de meest zuivere persoon die op deze aardkloot rondloopt. Wel een van de rijksten overigens.
- Dat ze hun klanten slecht kennen blijkt uit het feit dat ze hun acties slecht plannen en dus daar mogelijk ook geen goede software / systemen voor hebben om aantallen en distributie goed te plannen.
- Niet communiceren, geen telefoonnumers vermelden, niet reageren op verzoeken. Het zijn allemaal kenmerken van een slechte bedrijfscultuur. Medewerkers van het Kruidvat verzamelt u en begin gezamenlijk voor uzelf. Dan heb je tenminste nog eer van je werk.

Maar dit alles neemt niet weg, dat je als klant het Kruidvat gewoon links kunt laten liggen en naar een andere winkel gaan. Tegelijkertijd moet deze post en bijgaande reacties een schitterende uitnodiging zijn voor de concurrentie. Als de klant daar wel belangrijk gevonden wordt, dan zal het Kruidvat dat ongetwijfeld in de omzet en winstcijfers gaan merken.

Dus:

- Klanten: ga gewoon ergens anders uw spullen halen als u niet gelukkig bent met het Kruidvat en hun verkoopmethoden.
- Medewerkers: vooral voor zij die niet tevreden zijn, ga snel iets anders doen / zoeken.
- Concurrenten: doe er u voordeel mee. Doe iets voor uw klanten, investeer in goede systemen en voor zover van toepassing investereer in klantvriendelijk personeel.

Nog een prettige dag!
Hoppa
@ Dees...

Ik snap je punt en in de tussentijd is het ook alweer een stuk erger geworden. Ik heb mijn stukje nog eens gelezen en blijf bij mijn standpunt dat het de klant is die eigenlijk de "schuldige" is. Want die klant blijft maar komen, elk jaar verbreekt Kruidvat het omzetrecord, crisis of geen crisis. En elk jaar krijgen we in de winkels steeds minder tijd (personeel dus) om die omzet te behalen....krommer dan krom, daar hoef je geen wiskundig genie voor te zijn. Enige manier om het ongenoegen te uiten is via de portemonnee, niks meer kopen bij zo'n zaak/keten dus. Wat dat betreft doe jij het helemaal goed.

Verder ben ik meer ingegaan op de mensen die bij Kruidvat komen (ook door de reacties alhier) en niet op het bedrijf zelf, op de eerste alinea na zeg maar en daar heb ik me, nu achteraf bezien, toch wat mild gehouden :). Want "bedrijf wat minder" is natuurlijk een understatement, het bedrijf op zich is een drama eerste klas. De directe collega's maken het nog draaglijk, daar doe je het mee, die zitten in hetzelfde schuitje en die knuppels op het hoofdkantoor zijn gewoon dat, knuppels.

Jochies die niet weten wat er verkocht wordt is ook logisch. Dat zijn 16-jarigen die de kar moeten trekken. Watson is Chinees, dus liefst zouden ze nog Chinese kindertjes het werk laten doen, maar dat gebeurt nog net niet. En ja, die jochies horen uitleg te krijgen en wat opgeleid te worden. Maar ja, jammer he, daar is geen tijd voor. Natuurlijk moet er wel wat "bij zitten" bij een nieuwe medewerker, dus helemaal ok is het natuurlijk niet.
Ik stond ook in een wat grotere winkel tijdens die eerste post, nu in eentje met wat minder ruimte.
En we worden inderdaad nu weer helemaal volgeladen met die rommel die we verkopen en inderdaad, Kruidvat is de meest klant-onvriendelijke winkel die je maar kunt verzinnen met alle gestapelde spullen. Maar daar ben je zelf ook nog bij, je kan het nog zo goed en zo kwaad mogelijk begaanbaar houden. Helaas is niet iedereen daar even goed in en het hoofdkantoor helpt niet met hun leveringen.
Dus klant-onvriendelijk en rommelig, wat ook klopt. En toch de grootste retail-keten van Nederland. Het blijft knap en bestaat alleen bij de gratie van de klant. Elke halve winkel heeft een klantenkaart en dan komt Kruidvat er eens een keertje mee. Worden er meteen miljoenen van uitgedeeld. En zo komt het bedrijf alles over jullie te weten, want zo'n klanten-gedrag data-base is goud geld waard en is ook het enige waar het hen om te doen is. Wederom helpt de klant zelf gretig mee om het bedrijf van alle persoonlijke informatie te voorzien.

De klant staat dan ook niet centraal bij het bedrijf. Dat roepen ze wel, maar is zeker niet zo. Al onze werkzaamheden die op het kwartier (woehaha) gepland zijn vallen op door 1 ding. En dat is het ontbreken van het onderdeel "klant". Daar wordt met geen woord over gerept. Ja, komen ze met een soort actie dat de klant centraal staat. Lachwekkend, want de tijd om dat ook echt te laten blijken komt er niet.

Marcel Wiedenbrugge hierboven heeft het helemaal bij het rechte eind. Stukje klopt helemaal op de zinsnede na van "dat ze hun klanten slecht kennen". Die kennen ze namelijk wel. Ze weten namelijk dat die klanten toch wel terug komen, want elk jaar gaat de omzet weer door het dak. Dus doen ze het toch goed? Veel gehoorde opmerking is dat.

Ik ben er zelf inmiddels ook wel klaar mee eigenlijk. De manier hoe ze omgaan met mensen bevalt me nu echt niet meer. Ze willen dat wij als filiaalmanager ook echt manager gaan zijn. Wat op zich een prima gedachte is, alleen moet het nog steeds in diezelfde tijd. Als je ons nu boven de productie-uren zet dan komt er misschien nog wat van terecht, maar ja, dat gaat hem niet worden natuurlijk. Het zijn wel lollige opmerkingen hoor, want als ik met zijn tweetjes in de winkel sta dan staat mijn collega dus achter de kassa en kan ik alleen nog in de spiegel kijken en mezelf even een pep-talk geven en managen. Zo vermaak ik me prima met me, myself and I. Het hele beleid dat je de mensen onder je eigenlijk moet gaan afzeiken staat me ook niet aan.
Tijd voor wat anders dus en weg van dit bedrijf dat met afstand het allerslechtste is waar ik ooit gewerkt heb en zal werken. Aan de andere kant, als je dit aan kan en jaren volhoudt dan kun je overal werken en is de toekomst rooskleurig, want erger gaat het niet worden, hahaha.

Nog een aardig voorbeeld is het vuilnis. Dat werd voorheen 1 x per week opgehaald en nu 1 x per 3 weken, want tja, dat kost geld he. Bij mij thuis wordt het vuil gewoon 1 x per week opgehaald, zoals bij ieder gezin en bij een winkel, waar veel meer vuilnis is, dus niet. En maar muizen vangen in al die winkels, raar he? :)

Helder stukje van Arend ook trouwens.
saar
wat zeuren jullie nouw over kruidvat
die mensen die daar werken kunnen niks aan die producten
veranderen want zij maken die spullen niet
dus moeten jullie hun niet zo gaan afkraken
ze staan er voor jullie hoor

dikke doei
frits
zolang ze goedkoop zijn gaan we er toch heen of niet !! Stelletje hypocryten .zo zijn wij toch als nederlanders . Ook al worden de produkten door kinderarbeid gemaakt we kopen ze toch want zo zijn wij als het maar goedkoop is dan breken we ons de poten om er smorgens om 9.00 uur voor de winkel te staan zielige figuren
Desire
Tjah ach, de KV hier in Purmerend is ook vaak rommelig, maar die meiden daar lopen hun benen uit hun lijf voor een armetierig loon waar de meesten hun bed niet eens voor uit willen komen. En dan maar lopen vitten tegen ze omdat een actie product is uitverkocht. Dat is toch hun schuld niet? En ze zijn altijd aardig, al merk je wel dat ze gehaast zijn, maar met hun schema is dat ook wel te verwachten!
Ja bij sommige filialen is de klantvriendelijkheid soms ook ver te zoeken en dat is jammer, ik snap best dat ze onder enorme druk staan, ik heb soortgelijk werk gedaan, maar zelfs al krijg je 500 keer dezelfde vraag is het je baan om aardig te blijven, hoe moeilijk dat soms ook is. Ik weet dat het niet altijd makkelijk is, maar de klant betaald wel jouw loon, hoe mager die ook is. En doet een klant naar, denk dan bij jezelf: ik behandel anderen zoals ik zelf behandeld wil worden! Het heeft mij geholpen zo te denken, misschien hebben jullie die er moeite mee hebben wat aan?
Loop je binnen, is het een zooitje en staan er maar 2 mensen in de hele winkel, vraag dan niet meteen waar iets staat, maar zoek eerst zelf eens, kan je het dan echt niet vinden dan kan je uiteraard om hulp vragen. Als ik iets echt niet kan vinden zeg ik altijd iets in de trant van: joh, ik ben op zoek naar ( vul product in ) maar ik kan het echt niet vinden.... Misschien kijk ik er over heen of ik ben gewoon scheel, dat kan ook nog. Dat word altijd beantwoord met een lach en dat maakt het voor de medewerker ook weer wat leuker. Er is niks mis met een beetje de draak steken met jezelf om het voor hen wat aangenamer te maken. Ze krijgen al genoeg gevit, geschreeuw en nare taal naar hun hoofd gegooid, dus ik doe daar steevast niet aan mee.
Dat het hoofdkantoor gerund word door een stelletje complete onbenullen die nog nooit van klantvriendelijkheid gehoord hebben.... Zo run je in mijn ogen geen keten, maar ja ik ben de baas niet ( helaas ) dus ik kan er niks aan doen.
Ik zou zeggen als je klachten hebt, ga dan niet achter de jongens en meiden aan die in de winkel werken, maar ga met je klachten naar het hoofd kantoor. Krijg je daar geen gehoor? Dan hebben we de Tros Radar en Ombudsman en weet ik het wat nog niet meer....
Tot die tijd, wees eens aardig voor elkaar mensen, de klanten horen er rekening mee te houden dat ze niet mogen schelden, schreeuwen of bedreigingen mogen uiten tegen de medewerkers en de medewerkers horen er rekening mee te houden dat ze aardig horen te zijn tegenover een klant ook al krijg je dezelfde vraag over een actieproduct of moet je de hele dag nee verkopen. Het is een simpele maar effectieve wisselwerking die rust op wederzijds respect dat tegenwoordig helaas ver te zoeken is....
Lieke
Hoi,
Ik zal het je nog gekker vertellen.
Ik werk bij Kruidvat, jammergenoeg en het is inderdaad bijna onmogelijk om
lekker te werken. In mijn filiaal word ik getreiterd bij de vleet door een kliekje collga's.
En ik werk er maar een paar uur per week.
Die zogenaamde collega's zijn helemaal niet collegiaal.
Je werkt je zelf al jaren te pleuris en
je werkt toch nooit hard genoeg.
Balen, balen.
Ze willen me weg, maar toch ook weer niet.? want ik werk vele uurtjes extra.
Dat proberen ze met 16-jarigen ook te doen; ik heb
dat al vele malen gezien in ons filiaal.
Ze zeggen dan: "die moet eruit , zo snel mogelijk".
En ze gaan, allemaal, 1 voor 1 en dan weer maar nieuwe aan nemen..
En die werken dan ook weer niet goed genoeg.
En ga zo maar door. Ik geef niet zomaar op, maar verliezen ga ik toch. Dat is wel zeker.
Je bent zakelijk gezien niets waard voor ons bedrijf, zei mijn filiaalmanager tegen mij.
Ja, daar word ik vrolijk van, zeg. Het is bijna onmogelijk werken voor ons. En als ze je niet mogen; dan lig je eruit. Ook na jaren werken zonder commentaar van collega's. Het is 1 kliekje en je komt er zomaar niet tussen en ook niet zomaar vanaf....
123456
Allereerst, het klopt inderdaad dat vele acties vaak te weinig word verdeeld (geleverd) en niet bij bestelbaar zijn. En dit zijn inderdaad de "lokkertjes".

De verdeling van de producten worden gebaseerd op eerdere verkoopcijfers van dit filiaal. Bijvoorbeeld actie dove 2 + 2 week 12 256 producten verkocht. Dan word de volgende keer dit + ongeveer 10% geleverd. Etc...

Hoe meer er verkocht word, hoe meer er de volgende keer geleverd word.

Maar ik wil wel zeggen, kruidvat is wel bezig met "Klantvriendelijkheid". Er worden trainingen voor gegeven en ze hebben het "Next Gen" winkel geopend. Hierin zijn de gangpaden al 50cm breder, erg aangenaam voor mensen met een kinderwagen of rolator.

Ook hebben ze een test gedaan met geen manden ed. op de vloer. Echter heeft dit tot resultaat dat er nog minder actie producten in de winkel passen. Vandaar dat ze dit hebben terug gedraaid.

Wat wel jammer is, is dat kruidvat nieuwe logistiek opbouwt en hierin investeert (een tijdje terug op het distributie centrum een rondleiding gehad) alleen tsja, de baby foutjes moeten nog volwassen worden ja.

Persoonlijk als medewerker vind ik dat 90% van de klanten ons gewoon netjes behandeld als een actie op is. En ja, dat er iemand wel eens geïrriteerd is dat iets op is snap ik best. Maar om dan een shampoo fles tegen mijn hoofd te gooien (waarna ik wel weer lekker rook) is dan ook wel weer heel ver, omdat ze achter aan in de rij moest sluiten.

Tot slot, kijk eens in januari tussen de op = op artikelen. Dit zijn allemaal actie artikelen die niet verkocht zijn. Of door slechte interesse of door slecht bijvullen.
alysa
Vandaag 3 dec, 2012 heb ik voor de kinderen Sinterklaas inkopen gedaan en natuurlijk wil je deze ingepakt hebben met Sinterlkaas inpak papier. Wordt niet voor je ingepakt ok dat is niet erg.... dan maar zelf inpakken. Maaaar er is geen Sinterklaas inpak papier aanwezig dus vraaag ik of ze Sinterklaas inpak papier hebben zodat ik alles zelf kan inpakken hun antwoord is: NEE SINTERKLAAS INPAK PAPIER IS NOG NIET GELEVERD mevrouw hmmmm sorry KRUITVAT maar wanneer wordt het dan wel geleverd? NA 5 DECEMBER???? Te gek voor woorden dus loop ik met al mijn aankopen naar andere kruitvat ongeveer op 100 meter loopafstand, ja daar hadden ze wel Sinterklaas inpak papier!!!!!! Toen ik hun het verhaal vertelde over t nog niet geleverde Sinterklaas inpak papier bij t andere kruitvat moesten ze heel erg lachen. Hoe kan dit nou kruitvat???
Ingrid
Onvriendelijk personeel

Wat ik uit bovenstaande begrijp is dat de medewerkers van de Kruidvat het niet makkelijk hebben. Veel "nee" moeten verkopen aan de geïrriteerde klanten is ook niet bepaald een droombaan.
Maar het is me meerdere keren overkomen dat winkelpersoneel mij onbeschoft behandelt.

Als voorbeeld: Ik stel de vraag aan een verkoopster of de kassa open is (zonder dat ik daarmee bedoel dat die kassa acuut open moet, maar dat ik duidelijkheid wil betreft waar ik mijn spullen kan afrekenen) en ik wordt afgebekt, terwijl ze met een andere verkoopster aan het kwebbelen is over geen werkgerelateerde zaken, dan wordt ik daar behoorlijk pissig van.
En het blijft niet bij dit ene incident. Als ik bij een ander bezoek belachelijk wordt gemaakt door een kassière omdat ik niet snel genoeg reageer op haar vraag (op dat moment ben ik op zoek naar een nieuw plastic tasje om zelf de net gekochte spullen in te doen) "die klant wil pinnen, ik heb al 3x gezegd dat u aan de kant moet gaan!" In plaats dat ze me helpt inpakken en mij een extra tasje geeft zodat ik plaats kan maken voor de volgende klant.
Dit zijn slechts 2 voorbeelden, maar ik heb er meer.

Op beide situaties heb ik niet gereageerd. Ik laat het over me heen komen.
Ik heb zelf vanaf mijn 15e tot mijn 24e in de winkel gewerkt als bijbaan naast mijn studie. Ik weet hoe het is om in een winkel te werken en ik weet hoe onredelijk klanten kunnen zijn.

Echter ben ik nu geen onredelijke klant, maar wordt wel als zodanig behandelt.
Dat stoort me enorm. Het is ook niet zo dat dit bij iedere Kruidvat gebeurd! Echter bij 1 Kruidvatwinkel gebeurd mij dit keer op keer.

Ik heb gekeken op de site van Kruidvat Nederland, maar ik kan op geen enkele manier deze klacht daar neer leggen. Eigenlijk wil ik dit ook niet, omdat ik op die manier de medewerkers in gevaar breng (dat is het laatste wat ik wil).

Eigenlijk wil ik dat medewerkers dit lezen en bedenken dat de frustratie bij de geïrriteerde klanten niet botgevierd worden op de klanten die hen niet in de weg staan en alleen hun producten willen afrekenen. Tenslotte creëer je ook tevreden klanten door simpelweg vriendelijk te zijn en te blijven. Kruidvatklanten komen vaker terug bij hetzelfde filiaal en als die klanten vriendelijk binnen komen vanwege de vriendelijkheid van het vorige bezoek, dan scheelt dat al weer een irritatie!
Nadine
Ook ik heb door de jaren heen alleen slechte ervaringen met Kruidvat en het personeel. Afhankelijk van het stadsdeel of de buurt worden niet-blanke klanten slecht behandeld en overal in de jungle die bij Kruidvat winkel heet, gevolgd. Als je je mond open durft te doen om iets te vragen, word je afgebekt en geen adequate hulp geboden bij het vinden van artikelen. Als klant moet je het ook niet wagen het personeel te storen bij hun onderonsjes, want dan breekt de hel los. Ik heb nu ook schoon genoeg van mensen die er zelf voor kiezen om in een winkel te gaan werken, maar totaal geen people skills of vakkennis hebben. Ik ga niet meebetalen aan het salaris van dergelijke types. Ik begrijp 200% waarom Etos de prijs voor beste drogisterijketen heeft gewonnen en daar zie ik tenminste dat mijn geld goed besteed is!
Chris
Ook ik herken dit heel goed. Ze hebben telkens een leuke aanbieding (Parfum), ga alle filialen langs in de stad na het uitkomen van de folder en je raad het al, alles uitverkocht. Het bord buiten blijft echter de gehele week staan. Je word belazerd op een slinkse manier. De bedoeling is dan dat de klant alsnog iets anders koopt maar dat vertik ik. Helaas voor hun, voor mij geen kruidvat meer....
Woemi
Werk zelf bij het Kruidvat en vind het werk ontzettend leuk. Voor mij en de meeste van mijn collega's staat klantvriendelijkheid bovenaan. Helaas is mij gister tijdens een werkoverleg weer eens pijnlijk duidelijk geworden dat Kruidvat wel roept dat het wil dat wij klantvriendelijk zijn, maar in de praktijk liever heeft dat we onze kop dichthouden en doorwerken ipv even netjes met iemand meelopen. dit heeft me al vaak genoeg in de problemen gebracht. Omdat er voor iedere activiteit in de winkel is uitgerekend hoe lang je er over mag doen, gaat het dus van je beschikbare tijd af als je telkens netjes met klanten meeloopt en uitleg geeft. Als je dan om vijf uur bent afgewerkt maar je werk is nog niet klaar, word je gillend toegebeten dat je echt niet hoeft te denken dat je naar huis mag voor het klaar is. Als je dan om kwart voor zes eindelijk vertrekt, weet je gewoon dat je de laatste drie kwartier niet krijgt uitbetaald.
In mijn filiaal zijn de meeste werknemers 35+ en zie dan nog maar eens een ander baantje te vinden. Maar gelukkig vinden we allemaal het klantencontact erg leuk en daar doen we het voor!
Bas Beun
Ik heb een aantal weken geleden 6 posters besteld. Nadat deze waren binnengekomen heb ik de koker ook daadwerkelijk zien liggen, maar had op die dag niet genoeg geld bij me om ze mee te nemen. Enfin, de volgende dag wilde ik de posters afhalen, maar de koker was verdwenen...

Dit is mijn ervaring tot nu toe...

Hallo, mijn naam is Bastiaan Beun. Ik heb een aantal weken met de fotoservice gemaild over verdwenen foto's van mij. Nu hebben zij aangegeven mijn klacht door te geven aan het hoofdkantoor. Ik heb een aantal dagen gewacht op een reactie van het kantoor, maar heb tot op heden niets gehoord. Nu vraag ik mij toch echt af of mijn klacht daadwerkelijk is doorgespeeld naar het hoofdkantoor. Het gaat over een email wisseling met correspondentienummer: X Met vriendelijke groet,

Word vervolgd
Nel
Betreft grabbeltonactie kruidvat. Mijn moeder 84 jaar komt bijna 2x per week bij kruidvat in
Almere Muziekwijk met haar rollator is dit net te doen. Na diverse keren te hebben mogen
grabbelen, had zij een bonnetje dat zij een syos shampoo had gewonnen.Leuk natuurlijk blij,
ging zij naar het filiaal waar zij altijd komt, vroeg aan een medewerkster waar de gewonnen
shampoo stond, kreeg als antwoord die is hier op en krijgen wij niet meer dan moet u naar
een groot filiaal in her centrum van Almere-Stad. Mijn moeder kan niet met de bus dus is
verplicht met een taxi een gewonnen flesje shampoo op te halen bij een filiaal waar zij nooit
komt, schandalig. Zoveel prijs zit er niet met grabbelennen als iemand dan een prijs je wint,
is het er niet.
Roos
Na vele reacties gelezen te hebben zou ik zeggen ga gewoon lekker naar de Etos waar je met gemak met je kinderwagen door de winkelpaden kunt lopen. Waar het personeel gewoon geduldig en beleeft blijft ook al sta je ze half af te bekken. En waar je niet zelf je cadeaus in hoeft te pakken, maar dit gewoon keurig en super mooi voor je gedaan word!
G, van den Burg
Ik heb geen zin meer in Kruidvat , word altijd opvallend in de gaten gehouden
Ik ben niet blind hoor , zeer irritant .
Het doek was toen echt gevallen
Wat denken ze wel ???Heleen
ik lees hier alleen maar negatieve dingen over het kruidvat maar ik heb zelden meegemaakt dat er artikelen niet waren, vaak als ze er niet zijn veteld het personeel mij dat de volgende lading op donderdag weer komt en dan zit het er ook bij
ik heb een paar weken een fotomok besteld was er keurig op tijd ik bestelde er altijd foto's en vergrotingen tegenwoordig doe ik het via internet maar ik heb nooit gen problemen gehad personeel is altijd beleefd en behulpzaam tuurlijk zijn er wel eens dingen uitverkocht maar dat heb je in elke winkel dus aan al het personeel in de meern jullie zijn top en nog altijd mijn favoriete winkel
Marjolijn
Ik kom de laatste jaren zomin mogelijk bij het Kruidvat want mijn ervaring in het Westland is bar slecht als je wat aan het personeel vraagt krijg je nauwelijks antwoord. Nu ben ik er dinsdag toch geweest omdat het artikel wat ik nodig had niet voorradig was bij mijn vaste drogist, maar wat heb ik daar spijt van want door de vele troep daar in die winkel kon ik niets vinden dus ik op zoek naar een medewerkster maar toen ik die aansprak keek ze mij alleen maar aan en liep weg dus een andere opgezocht die wees wel aan waar het artikel moest liggen maar met tegenzin was mijn indruk. Ik was daarna naar de kassa gegaan en onderweg daarheen zij ik tegen mijn vriendin "wat een onvriendelijk personeel hier zeg" maar dat was opgevangen door de medewerkster die er onmiddellijk haar collega bij haalde en tegen ons te keer ging, ik bleef eerst rustig en probeerde te vragen waarom men daar zo klantonvriendelijk waren maar toen brak de hel los en werd mij verteld dat ik nu nog mocht afrekenen maar daarna was ik niet meer welkom in de winkel waarop ik reageerde dat ik contact met het hoofdkantoor op zou nemen want ik had niets fout gedaan en laat me zo niet behandelen,toen ging men dreigen dat ze de politie gingen bellen en één ging dat zogenaamd doen (maar ik zag dat ze niemand belde) nu had ik niets te verbergen en zij dat ik dan wel even zou wachten tot de politie er zou zijn, maar toen werd er één helemaal link op mij en ze trok het mandje uit mijn handen en sommeerde mij om onmiddellijk de winkel te verlaten en ik heb een winkelverbod voor onbepaalde tijd gekregen. Nu zit ik daar totaal niet mee maar ik voelde mij tegenover de lange rij klanten wel voor gek gezet want in een dorp gaan de roddels zo rond en daar ben ik heel boos over. Nu probeer ik al twee dagen het Hooftkantoor te bereiken maar het lukt me helaas niet want de telefoon gaat wel over maar er wordt niet opgenomen en via het contactformulier op de site lukt het ook al niet want die word maar steeds niet verzonden. Ik weet het nu ook niet meer maar ga nog wel even zoeken, maar mij zien zo NOOIT MEER in een Kruidvat winkel.
Peter van der veen
Om te werken bij kruidvat is geweldig!!!

Ik snap dat het vervelend is als je bij een winkel
Komt en het artikel is niet aanwezig (uitverkocht)
Of eventueel helemaal niet geleverd .
Dit komt bij veel winkels voor en en ook ( helaas )
Bij kruidvat.
Ik werk al 10 jaar voor kruidvat en kan echt zeggen
Dat ze goed voor het personeel zijn en trots ben om
Er te werken.
Het neemt niet weg dat het erg vervelend is voor klanten
Die met lege handen naar huis gaan maar u kunt van mij
Aannemen dat kruidvat dat net zo erg vind en probeert
Zoveel mogelijk van een aktie artikel in te kopen.
( ook hier heeft de leverancier een grote rol)

De winkels staan vaak bom vol en, en de wandelpaden
Zijn dan ook vaak slecht te belopen.
Dit zou fijn zijn als hier eens echt naar gekeken zou gaan
Worden en eventuele maatregelen worden genomen.
Moet er toch echt bij zeggen dat je in elke winkel wel je
Plus en minpunten hebt, en dit geldt ook voor kruidvat.
De minpunten die kruidvat heeft vallen in het niets bij de
Pluspunten!!!

Trots op kruidvat ...
vera vanhaverbeke
Hoe zit het met de medicatie die je bij kruidvat kunt kopen ? Is deze te vertrouwen ?

Mvg,
Ron
Mensen, mensen, mensen .... heb respect en accepteer elkaar .... ik kom geregeld bij het Kruidvat en behandel en ga op een normale manier met ze om, zoals ik zelf ook behandelt wil worden.
Het winkelpersoneel is ook aan handen en voeten gebonden, omdat alles van boven (directie) gedirigeerd wordt.

Net zoals bij de NS, Aldi .... waar het personeel veel gezeik van de ontevreden klanten over zich heen krijgen, moet je ook hier bij de directie zijn en niet bij de mensen op de werkvloer.

Sommigen zijn scholieren of doen werkervaring op via een reintegratieproject .... kom op zeg!!
Maak deze mensen niet gek met wangedrag of spuug ze uw frustratie`s niet over hen heen.

Als ik ga winkelen bij hen haal ik op wat ik nodig heb en niks anders.
Vantevoren kijk ik in de reclameblaadjes of desnoods via internet wat er is en of ik inderdaad goedkoper uit ben.

Uw/jij beslist zelf of je daar iets wil kopen of niet .... maar ga iemand anders die daar in de winkel staat niet mee onderuit halen.

Ja.... soms is het niet leuk .... SO WHAT!!! Sommige mensen zijn ook niet leuk om mee om te gaan ..... dan ga je toch niet met hen om.

Geen centje pijn, zou ik zeggen.

En inderdaad, de winkels zijn soms overvol .... maar kan het winkelpersoneel daar wat aan doen??
Of als het moeilijk is om doorheen te komen, wacht je gewoon een dag of 2 en dan is het leger.

Heb respect voor degene die altijd de klappen opvangen voor hen die bepalen wat er gebeurd ( die de regels maken)
Maak eens een praatje met hen en observeer hoe ze reageren, dan weet je genoeg ....

Iemand neerhalen is zo gebeurd, maar geef eens een complimentje of zeg eens iets positiefs tegen het winkelpersoneel.
Moet je zien dat die zelfde persoon zijn/haar ogen oplichten als jij weer een keer de winkel binnen komt.
kruitvat klant
Geregeld kom ik bij het kruitvat in Didam, daar word ik wel vriendelijk behandeld door het personeel geen klachten. mag ook gezegd worden.
Mysteryshopper
Ik ben nu ruim 8 jaar mysteryshopper en doe ook geregeld Trekpleister en Kruidvat. Ik moet zeggen: over het algemeen gaat het gewoon heel goed. De winkels zijn idd vol, maar wij moeten bijv ook actieartikelen controleren op beschikbaarheid en maar zelden is er een product niet te krijgen. En wij checken op een willekeurig moment, ieder tijdstip of dag van de week!

Het enige dat mij geregeld zorgen baart: de medicatie met bijwerkingen of die niet in combinatie met andere medicatie gebruikt mogen worden. Vaak worden die meegegeven zonder controle, terwijl er 2 controlemomenten zijn ingesteld.
Voorschrift is: bij info over medicatie moet je een (assistent)drogist roepen. Dit gebeurt soms niet en soms stellen ook deze, getrainde, mensen niet de juiste vragen en geven dus iets mee dat helemaal niet mag. Dit kan levensbedreigend zijn!
In mijn optiek moet je dit soort medicijnen dus niet bij de drogist laten, maar alleen bij de apotheek. Als ze voor eenvoudige vragen al niet bereikbaar zijn, hoe moet het dan gaan als er iets serieus misgaat omdat ze het verkeerde medicijn meegeven?
wil
Vandaag 30 juni in de folder playmobiel doosjes met poppetjes voor 2,99. Keuze uit diverse doosjes.
Moest bij de kassa 6 euro betalen, want die prijs was maar voor een specifiek doosje.
Pure misleiding. Klagen kan ik nergens, kan ook nergens een manager aanspreken.
Mijn klantenkaart heb ik verscheurd. Ga nooit meer naar kruidvat.
Wil
FemkeKV
Hoi,

Ik lees hier vooral veel over het onvriendelijke personeel, wat iets is wat wel degelijk bij het personeel neergelegd kan worden, in tegenstelling tot zoveel andere klachten. Ja, veel producten worden niet of maar heel weinig geleverd en zijn snel uitverkocht. Wij als personeel vinden het vervelend u dat te moeten meedelen, mede doordat we uw reactie kennen of kunnen raden. Wij begrijpen echt dat u teleurgesteld bent en het product liever mee had genomen, en dat hadden wij ook liever gewild. Wij zouden er ten slotte een tevreden klant bij hebben. Daarbij geef ik toe dat wij dit vlot proberen af te handelen, zodat we zo snel mogelijk u of de klant na u kunnen helpen met het afrekenen van zijn/haar aankopen. Op die manier zorgen we ervoor dat het niet te druk wordt in de winkel. Bij deze vlotheid zal inderdaad een stuk vriendelijkheid verloren gaan en bij deze spijt mij dat.

Ik las hernaast ook iets over verkeerd geprijsde artikelen. Wanneer u dit opmerkt en er in ons filiaal mee terug komt, zorgen wij ervoor dat u het artikel meekrijgt voor het prijsje wat wij erop hebben gezet. Dit geldt niet voor prijsjes die duidelijk al 4x zijn verplaatst en die niet meer plakken, aangezien deze vaak van andere producten af komen. Overigens spijt het ons dat wij verkeerd geprijsde artikelen vaak niet opmerken. Hoe dan ook, bij ons krijgt u het product mee voor de prijs die wij erop hebben gezet, aangezien het onze fout is dat het verkeerd geprijsd was.

Ook het terugbrengen van artikelen (met bon) is geen probleem. Bij duurdere aankopen en/of geneesmiddelen moeten wij hiervoor wel uw naam en handtekening hebben, maar u krijgt dan gewoon uw geld terug. En ja, hier moet u regelmatig even voor wachten aangezien veel kassapersoneel daar een collega voor bij moet halen en die is er niet in 4 seconden.

Dan even over de onvriendelijke kassa-afhandeling (dus hoe wij de klant bejegenen wanneer u uw artikelen afrekent). Wij doen dit inderdaad vlot en hebben daardoor mogelijk niet de tijd voor u die u in andere winkel(keten) gewend bent. Dit vlotte past bij het bedrijf en is onder andere nodig om drukte te voorkomen. Hoe sneller we u helpen, hoe sneller de volgende klant weer geholpen is! Wel zijn er regels en richtlijnen waar wij ons aan moeten houden en die volgen wij ook. Wij begroeten u, vragen u naar de extravoordeelkaart en bieden deze (gratis) aan wanneer u deze nog niet heeft, vragen of u nog extra informatie had gewild bij de geneesmiddelen en wijzen u op de bijsluiter, benoemen het bedrag dat uw aankopen totaal kosten en vragen of het zo met u meegaat. Wanneer u veel aankopen heeft bieden wij hierbij een betaalde tas aan voor 10 of 20 cent. In ons filiaal doen wij uw aankopen voor u in de tas. Ook vraag ik regelmatig of ik de aankopen vast in kan pakken voor de klant wanneer ik zie dat deze er zelf een bij zich heeft.

Ook helpen wij klanten zoveel mogelijk in het Engels, wanneer zij deze taal beter beheersen dan het Nederlands.

Wanneer aan ons gevraagd wordt waar een bepaald artikel staat, dan wijzen wij inderdaad vaak een gangpad aan en een kant waar het staat, wanneer mogelijk met een richting waar u het ongeveer kunt vinden (een voorbeeld: de voetverzorging staat in het laatste gangpad aan uw linkerkant, naast de pleisters). Ik probeer echter altijd te checken of de klant het een minuut later gevonden heeft, dit is echter helaas vaak niet mogelijk. Wanneer u terugkomt of wanneer ik meen te zien dat u op de juiste plaats gezocht heeft maar het niet heeft kunnen vinden, loop ik met u mee en wijs ik het artikel, merk of de productgroep voor u aan.
Wanneer u daarbij al bij de kassa staat en vraagt waar een artikel staat, kijk ik of ik iets extra's voor u kan doen. Dit heeft te maken met drukte, maar ook met de klant zelf. Iemand die moeilijk loopt of een kinderwagen bij zich heeft, heeft in dit geval eerder geluk dan een klant die dit niet heeft. Klanten met een kinderwagen die precies weten wat en van welk merk ze iets niet hebben kunnen vinden, hoeven vaak slechts een minuut te wachten en krijgen het product vervolgens van mij in hun handen geduwd. Zij hoeven niet helemaal mee terug te lopen: ik haal het product voor hen op.
Nee, dit werkt inderdaad niet zo bij geneesmiddelen: deze mag ik niet voor u pakken in verband met de risico's voor uw gezondheid wanneer ik het verkeerde middel pak en u het 'zomaar' inneemt. Overigens mag de (assistent-)drogist dit wel voor u pakken. Hij/zij kan u tevens advies geven over de geneesmiddelen. Er is bij ons altijd een (assistent-)drogist aanwezig!!!

Bij overige artikelen mag ik uiteraard wel advies geven, maar dit kan ik inderdaad niet altijd. Als weekeindhulp heb ik een bijbaantje bij het kruidvat en hoewel ik veel leer van collega's en ervaringen, weet ik niet alles en kan ik u niet overal adviseren. Net zo goed als dat ik niet van alle artikelen de prijzen en bijbehorende acties ken.

Heus, ik geef toe dat wij weinig tijd hebben voor u als klant, maar ik merk in het filiaal waar ik werk dat wij in die 3 seconden die wij voor u krijgen/hebben, ons uiterste best doen u zo goed mogelijk te helpen.
En ja, veel producten zijn snel uitverkocht, onze gangpaden zijn smal etc.
En ja, onze gangpaden zijn vaak een zooitje. Maar bedenk bij dit laatste alstublieft wel wie deze rotzooi maakt. Eerlijk is eerlijk, gooit u het shirt dat u niet blijkt te passen in een kledingwinkel ook op de grond met de verpakking 3 meter verderop? Of doet u dat alleen bij ons zo? Want na 4 van dergelijke klanten is ons kleine filiaal weer een rotzooi. Uiteraard ruimen wij dit graag voor u op, maar dit kunnen we niet de gehele dag blijven doen. U wilt immers ook dat de schappen gevuld blijven, we u van advies kunnen voorzien en de weg kunnen wijzen, we de kassa draaiende kunnen houden zodat u kunt afrekenen etc. Dan is het voor ons erg lastig om daarnaast ook nog uw rommel op te ruimen. Als u nu gewoon alles netjes terug in het vak legt waar u het vandaan heeft? Dat zou ons veel moeite schelen en u krijgt er een nettere winkel voor terug. Wanneer u het juiste schap niet meer kunt vinden, kunt u het altijd nog aan het (kassa)personeel geven; dan zoeken wij het juiste schap in uw plaats.

Nogmaals, ik weet dat we weinig tijd voor u als klant hebben. Wilt u service en personeel dat wat tijd voor u heeft? Ga dan naar een Etos, D&amp;A etc. Daar krijgt u direct ook een nettere winkel en meer ruimte, waardoor uw kinderwagen wel de gehele winkel door kan.
Maar geloof ons; wij doen echt ons best klantvriendelijk én behulpzaam te zijn in die paar seconden die wij krijgen om u te helpen.

En nee, ik vind niet dat ik een vervelende baan heb met een te hoge werkdruk en alleen maar boze klanten. En ik denk ook niet dat u allen de shirts zomaar op de grond gooit. Ik ga met plezier naar mijn werk toe, met leuke collega's en veel afwisselende bezigheden. Ik sta aan de kassa, vul de schappen aan, help u in de winkel. We zijn allemaal 'manusjes-van-alles' bij Kruidvat. En hoewel het flink aanpoten is en er veel gedaan moet worden in minder dan geen tijd, ga ik tevreden naar huis na een dag werken. Ik word niet chagrijnig van klanten die hun shirts wel op de grond gooien en het mij op laten ruimen. Natuurlijk vind ik dit niet leuk, maar ik slik het weg en probeer in mijn hoofd vooral de klanten mee te nemen die ik goed heb kunnen helpen, of die mij vertelden tevreden te zijn over mijn werkzaamheden. Vandaag had ik nog een klant die het een 'service' vond dat ik de artikelen in de weekeindtas deed die zij kochten. Ik heb de tas netjes in orde gemaakt; kaartjes eraf geknipt, de schouderband vastgemaakt, de ritsen dicht gedaan en de artikelen in de tas geplaatst. Ik kreeg er een compliment over en die houd ik vast. Wanneer ik weer de rotzooi zie in (bij ons) de middelste gang en deze op ga ruimen, raak ik lichtelijk ontmoedigt aangezien er vaak geen beginnen aan is. Maar wanneer een klant mij aanspreekt voor advies of een 'wegwijzer', antwoord ik gewoon zoals ik altijd doe. Snel, duidelijk en vriendelijk (hoop ik... ik doe er in elk geval mijn best voor).

Al met al: ik en vele collega's met mij doe echt mijn best om u zo goed en vriendelijk mogelijk te helpen. Ik reageer niet zomaar chagrijnig en klaag niet over mijn bijbaantje, aangezien ik het een leuke baan vind. En hoewel andere winkels inderdaad klantvriendelijker zijn en wij hierin onszelf kunnen verbeteren, doen wij hier wel ons best voor. Echter, onze scherpe acties zouden er niet zijn wanneer wij veel meer tijd voor u als klant zouden hebben. Elk bedrijf moet ergens op bezuinigen, en bij Kruidvat is dat op tijd voor de klant, iets wat klantvriendelijkheid verborgen houdt. Maar we doen ons best en voor onze prijzen denk ik dat u niet veel meer kunt verwachten dan we in het filiaal waar ik werk bieden. En ik denk dat het zo ook gaat in vele andere filialen...

Groetjes,

Femke
Anne
Ik was laatst naar de kruidvat touwslagersbaan wijchen geweest.
Baas is zo gemeen daar.
Baas bedondert stagiaires voor klanten.
Heel aardige stagiaires werken daar.
ik vroeg aan de stagiaire waarom werk je nog hier?
Niet leuk voor de tieners die wat werkervaringen willen.
Ghazali
Ik vindt Kruidvat winkel personeel van Alkmaar te Koedijk erg-erg onvriendelijk tegen de klanten....afsnauwen tegen de klanten kunnen zij...het is erg hoor.
Melanie
Ik heb er een paar jaar gewerkt. Ik weet wat je bedoelt.
Kruidvat vind ik zowiezo een vreemd systeem hebben. Tien bordjes voor de zelfde schapmeter met ACTIE vind ik overdreven en kost alleen maar meer werk. De meeste filiale zijn ook ontzettend krap.
De producten en de acties is het enige wat me aanspreekt. Personeel moet van alles van het hoofdkantoor terwijl ze het er zelf niet mee eens zijn.
Dna
Kruidvat Leiden, 2 winkels hebben niet de aanbiedingen in de winkel. Wel in de folder. GEWOON LELIJK NEPPE IS DAT
Folkert de Lepper
Mei, Kruitvat schreeuwerige reclame Listerine 1+1 gratis, 1 voor €1,88-2 voor €,3,75 50% korting aan kassa, zou alleen gelden voor de afbeelding daar van uit de krant. Heb de reclame code commissie benaderd dat ik dit misleidend het kruitvat reageerde dat zij deze ongegrond vinden met hun verhaal er bij, in middels bericht ontvangen van uitspraak van reclame code commissie artikel 8.2 dat het misleidend is daar door het oneerlijk is in de zin van artikel 7 en beveelt adverteerder aan om niet meer op dergelijke wijze reclame te maken.
Cor
Ieder bedrijf heeft natuurlijk zijn eigen bedrijfspolitiek. Kun je je hier niet in vinden dan ga je toch ergens anders je spullen kopen. Ikzelf doe niet graag boodschappen bij het kruidvat. Dit ligt helemaal niet aan het personeel, want dat is best vriendelijk. Alleen vind ik de winkel uitermate klant onvriendelijk ingericht met alle diplay's. Ze staan altijd in de weg en verpesten zo het winkelplezier.
Ineke vos
Ik denk er absoluut niet zo over. Kruidvat is een prettige winkel , ik kom er vaak en graag. Dat gedoe over een aanbiedingkje, als het er niet is pech gehad.