Channels

Betrek uw personeel erbij vanaf dag één
Het wordt nog weleens vergeten, maar uw personeel moet zich kunnen vinden in de nieuwe situatie om goed te kunnen functioneren. Licht uw personeel in op het moment dat er plannen zijn en vraag om hun mening. Houd ze te allen tijde op de hoogte door bijpraatsessies, luister naar eventuele bezwaren en doe er ook wat mee.

Een gemeenschappelijk thema schept een band. Werk daarom eerst intern aan een gezamenlijke beeldvorming over het resultaat dat de fusie beoogt te bereiken. Formuleer altijd een missie die zowel nuttig als inspirerend is en zorg ervoor dat deze missie en de passie van medewerkers elkaar versterken.

Houd het doel in de gaten
Bedenk voordat u gaat fuseren wat het hoofddoel is en zet de doelstellingen die u wilt behalen op papier. Houd tijdens het proces in de gaten of met de stappen die gedaan worden en de onvoorziene omstandigheden die naar boven komen, het doel nog in zicht blijft en de doelstellingen wel gehaald worden.

Lees ook:

Gefragmenteerde data harde rem op bedrijfsgroei

Zorg voor een goede taakverdeling
Als twee ondernemingen samen gaan zal het even wennen zijn dat u niet meer in uw eentje verantwoordelijk bent en niet meer alle beslissingen neemt. Het kan een onwerkbare situatie worden als er geen duidelijke taakverdeling is en ook het personeel niet weet bij wie ze terechtkunnen met bepaalde zaken. In organisatieverband kun je alleen maar samen winnen, daarop zal steeds de nadruk moeten liggen. Een ethische code opstellen hoe met elkaar om te gaan, kan daar behulpzaam bij zijn.

Blijf bovenop de papieren fusie zitten
De feitelijke, of fysieke fusie van twee bedrijven die samen verder gaan, is heel iets anders dan de papieren fusie. Hoewel het gebruikelijk is om hier externe professionals voor in te schakelen, is het uw verantwoordelijkheid om te controleren of ze hun werk goed doen. Kloppen alle cijfers en staan alle afspraken goed op papier in de aktes?

Zoek adviseurs die bij u passen

ArrayTot slot: gewoon doen!

Lees meer op:
Fuseren, maar dan anders

Vijf aanbevelingen voor meer succes
door: Jan Bultsma
Onderzoeken naar resultaten van fusies schetsen onveranderlijk een somber beeld.

De rubriek ACTUEEL informeert u over recent verschenen artikelen in andere media. Bij elke bijdrage vermelden wij de oorspronkelijke bron. (bron: De Zaak)

Kennisbank onderwerpen:

U heeft een gratis lidmaatschap

Upgrade naar een PRO-abonnement voor € 4 per maand of € 30 per jaar en ontvang:

  • onbeperkt toegang tot alle artikelen.
  • geen commerciële emails en geen reclame op de site.
  • de keuze of u wel of geen nieuwsbrief wilt ontvangen
  • het E-book: Negotiating as emotion management t.w.v. €8.00
UPGRADE NAAR PRO-ABONNEMENT >>

Kennisbank onderwerpen:

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x