Channels

Het boek Doen wat werkt van Coert Visser is uitgeroepen tot het beste boek voor de HR-manager. Visser ontving gisteren de GIDS-prijs tijdens de vakbeurs P&O 2006. Het was dubbel feest voor de auteur, want het boek won ook de publieksprijs.De prijs, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, is een initiatief van de Gids voor Personeelsmanagement.

Doctorandussencultuur
Het juryrapport is uiterst lovend over het debuut van Visser. “Het boek is heel leesbaar, vlot geschreven, zeer prikkelend. Het is bruikbaar in de strategische praktijk en heeft een grote mate van praktische relevantie. Het boek beklemtoont het sterke en leert hoe het succes gepakt kan worden. Het is een goed antwoord op de doorgeschoten analytische doctorandussencultuur, waarbij analyse veelal leidt tot paralyse. Het boek is zeker binnen Nederland baanbrekend in zijn focus, ” aldus de juryleden.

Oplossingsgericht werken
Doen wat werkt gaat over oplossingsgericht werken, een nieuwe manier om succesvolle verandering in werksituaties tot stand te brengen. Deze methode richt zich op het onderkennen van problemen, het verhelderen van doelen, het uitvinden van wat werkt om dichter bij die doelen te komen en ten slotte: datgene doen wat werkt. De methode kent drie belangrijke psychologische voordelen: de nadruk op het positieve biedt mensen perspectief, de aandacht voor wat er al is geeft mensen het vertrouwen dat succes bereikbaar is en het zetten van kleine stapjes geeft ze een gevoel van invloed en controle. Daarnaast zijn er belangrijke praktische voordelen. Doelen worden op een betere, snellere en prettigere manier bereikt en het resultaat is doorgaans duurzamer.

Lees ook:

Vier soorten crises en de twee gouden regels voor crisismanagement

Nieuwe site
Oplossingsgerichtmanagement informeert dagelijks over events, cases, tips, artikelen en nieuwtjes op het gebied van de oplossingsgerichte methode. Gebruik de kracht van oplossingen! Probleemdenken dempt energie; doe wat werkt!

Wereldwijd onderzoek van Gallup laat zien dat managers vaak sterk gericht zijn op het analyseren van problemen en het wegnemen van tekortkomingen. Maar het zoeken naar oorzaken van problemen maakt de problemen vaak eerder groter dan kleiner! Beter is het om problemen te onderkennen en vervolgens de directe route naar het gewenste resultaat te nemen. Gebruik maken van wat goed gaat en al bereikt is biedt is dan de sleutel tot succes. ‘Doen wat werkt’ is het centrale motto.

U heeft een gratis lidmaatschap

Upgrade naar een PRO-abonnement voor € 4 per maand of € 30 per jaar en ontvang:

  • onbeperkt toegang tot alle artikelen.
  • geen commerciële emails en geen reclame op de site.
  • de keuze of u wel of geen nieuwsbrief wilt ontvangen
  • het E-book: Negotiating as emotion management t.w.v. €8.00
UPGRADE NAAR PRO-ABONNEMENT >>
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x