Uitstootvrije leveringen voor Haagse bedrijven, gemeente en Rijksoverheid

Vorige week opende de minister van Binnenlandse Zaken Raymond Knops samen met wethouder Liesbeth van Tongeren en diverse deelnemende partijen feestelijk een nieuwe logistieke hub in Den Haag. Vanuit deze stadshub worden zendingen die de stad in- én uitgaan gecombineerd. Deelnemende organisaties zijn diverse Haagse bedrijven, de gemeente en Rijksoverheid die zo de uitstoot van CO2 en fijn- en stikstof in de binnenstad willen verlagen.

Door inzet van een stadshub kunnen zakelijke goederen gebundeld én 100% uitstootvrij afgeleverd worden bij diverse kantoorpanden in de stad. Daarnaast worden ook afvalstromen op de weg terug efficiënter afgevoerd. Dat betekent minder vervoer en daarmee een schonere, bereikbare en veilige binnenstad.

Om schone bevoorrading in de Haagse binnenstad te kunnen realiseren, startte de Rijksoverheid vorig jaar samen met de gemeente Den Haag een aanbestedingstraject. PostNL, Djinny en Suez schreven gezamenlijk onder de naam SimplyMile in op deze aanbesteding. In januari 2020 is het uitstootvrij leveren en afvoeren vanuit de stadshub gestart voor meerdere ministeries, de gemeente Den Haag en organisaties als Shell, TNO, het CAK, VNO-NCW en MKB-Nederland.
In totaal zo’n 70 locaties met 43.000 werkplekken waarvoor nu volledig uitstootvrije zakelijke distributie plaatsvindt. Hoe meer leveranciers aanleveren bij deze stadshub hoe meer Haagse bedrijven en instellingen goederen gebundeld vanuit de stadshub ontvangen en afval mee terug kunnen geven.

Minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken: “Deze logistieke hub levert een bijdrage aan alle doelen uit het Klimaatakkoord: een betere bereikbaarheid, een verbeterd klimaat, betere luchtkwaliteit en een betere leefomgeving.”

Bekijk de video hier.

 

Bron: PostNL

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>