TNO en DPD werken samen aan innovatie in pakketbezorging

TNO en pakketbezorger DPD zijn een partnership aangegaan om technische vernieuwing in de logistieke sector naar een hoger niveau te tillen en te versnellen. De partijen richten zich op innovatie in voertuigen, data-analytics, robotisering en automatisering. 
Met een gezamenlijke innovatieagenda ontwikkelen TNO en DPD projecten waarbinnen geëxperimenteerd kan worden. De  eerste projecten zijn SOLiD, over zelforganisatie in de pakketindustrie, en het project ‘Haalbaarheid Zero Emissie Stadslogistiek Rotterdam’. In het SOLiD project werken DPD, TKI-Dinalog, TNO, PrimeVision, meerdere gemeenten en vier universiteiten gezamenlijk aan onderzoek en experimenten om het pakketbezorgingssysteem verder zelf-organiserend te laten verlopen.

Paul van den Avoort, Director Mobility, Logistics & Smart Cities van TNO zegt op TNO.nl: “Dit partnership verkort de time to market van innovaties. We kunnen versneld innovaties in de praktijk toetsen en vervolgens in één moeite door ontwikkelen en implementeren door een kundige marktleider als DPD. Al doende leren we en sturen we bij. Het is vooral van belang om te beginnen, zodat de markt op een verantwoordelijke manier de wensen van de consument kan blijven vervullen. Met de gezamenlijke innovatieagenda en de samenwerking kunnen we bestaande kennis eenvoudiger inzetten en de huidige uitdagingen op het gebied van mobiliteit en verstedelijking het hoofd bieden.”

Bron: TNO

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>