Podcast: Walther Ploos van Amstel (HvA) over toekomst stadslogistiek

‘1 op de 6 diesel bestelwagens in de stad, kan morgen gewijzigd worden naar lichtere en kleinere elektrische voertuigen’. Walther Ploos van Amstel lector city logistics aan de Hogeschool van Amsterdam licht in een podcast een vernieuwend onderzoek toe ‘hoe’ om te gaan met de explosie van goederen die steden in- en uit moeten. Luister hier.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Dennis Nanne
Beste Walther, interessante ideeën/ontwikkelingen die je benoemd in de Podcast.

Op minuut 7 hebben jullie het kort over de afvaldistributie in de stadslogistiek. Wat mij op valt is dat jullie hier voornamelijk huishoudelijk afval bespreken terwijl de stadslogistiek toch ook voor een groot deel bedrijfsafval behelst voor die kleinere ondernemers die je benoemd met voorraaddistributie.

Zoals je weet is in Haarlem is een schitterend voorbeeld is, waar al meer dan een jaar op basis van een samenwerking, 67% minder vrachtwagens worden ingezet. Dit concept is schaalbaar naar iedere binnenstad en hier zijn ook ontwikkelingen in. Wellicht vind je het interessant genoeg om als voorstander van efficiëntere logistiek een ambassadeursrol op te pakken. Ik heb genoeg cijfertjes voor je ;-)