Outlook horecalogistiek: scenario’s voor minder verkeer en CO2-uitstoot

Het beleveren van de horeca brengt een steeds groter aantal vervoersbewegingen en CO2-emissies met zich mee. Het is belangrijk dat voeding vers, op tijd en op het juiste moment aangeleverd wordt, dit zijn daarom vaak kleine leveringen. Met als resultaat meer dan duizenden vervoersbewegingen in steden per dag.

Daarnaast is het een snel groeiende sector die na de coronacrisis snel weer de draad zal oppakken. Nieuwe manier van verwerken en afleveren worden vereist. Dit wordt vooral gedreven door het gedrag van mensen en de eisen die zij stellen aan de horeca.

Topsector Logistiek heeft daarom een analyse laten uitvoeren naar de mogelijkheden om zowel CO2-uitstoot als vervoersbewegingen te reduceren. De presentatie vindt plaats tijdens een webinar op 20 juli a.s.s

Het webinar op 20 juli a.s. gaat in op de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de logistiek in relatie tot horeca, de impact die verschillende scenario’s kunnen hebben op de vervoersbewegingen en CO2-emissies. Ook worden de maatregelen die door overheid en bedrijfsleven kunnen nemen, besproken.

Voor inschrijven: klik hier.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>