Onderzoek: nieuwe generatie WMS-software dient zich aan

Er is een verandering gaande op de markt van warehouse management systemen (WMS). Naast de traditionele pakketten met uitgebreide functies, ontstaan er nieuwe pakketten die gebruik maken van moderne technologieën als cloud en mobiele apps. Tot dusverre kon de nieuwe generatie zich niet meten met de gevestigde orde en beperkten de nieuwkomers zich tot eenvoudige magazijnen. Die tijd lijkt voorbij.

Dat constateert WMS-onderzoeker Jeroen van den Berg van adviesbureau Storelink tijdens de jaarlijkse doorlichting van WMS-pakketten voor het 'Warehouse Logistics' zoekportaal. Storelink is verantwoordelijk voor de onafhankelijke screening van WMS-pakketten in de Benelux voor het online portaal. 'Warehouse Logistics' bestaat sinds 2000 en is een initiatief van het Duitse Fraunhofer instituut. Dit jaar zijn 90 Europese WMS-pakketten doorgelicht.

“Een duidelijke exponent van de nieuwe generatie is de firma Optimizers uit Nijkerk, een nieuwkomer in het onderzoek. Hun Warpspeed WMS is niet alleen gebouwd op moderne technologie, ook de opzet van het pakket is verfrissend anders. Zo kun je magazijnprocessen in het WMS definiëren door stroomschema’s te tekenen met bouwblokjes. Dat biedt meer flexibiliteit dan het zetten van vinkjes bij vooraf gedefinieerde processen zoals dat in traditionele pakketten gebeurt.”

Optimizers werkte ruim 4 jaar aan de ontwikkeling van het pakket en heeft het bij acht bedrijven geïmplementeerd. “Inmiddels is het pakket rijp om op te schalen”, zegt directeur Stefan van Diggelen. ”We hebben het pakket bij uiteenlopende bedrijven van productie tot groothandel en logistieke dienstverlening en in diverse markten als elektronica, food en e-commerce uitgerold. Dankzij deze klanten hebben we het WMS volwassen kunnen maken.”

De jaarlijkse update van het WMS-onderzoek is sinds september online beschikbaar. De selectietool geeft een uitgebreide inkijk in de deelnemende pakketten en is gratis toegankelijk via www.warehouse-logistics.com.

 

Over Warehouse Logistics

Warehouse Logistics is een online portal voor bedrijven die op zoek zijn naar een nieuw WMS. Gebruikers kunnen aan de hand van criteria een shortlist selecteren van geschikte WMS-pakketten. Het bijzondere van de database is dat de criteria jaarlijks gevalideerd worden door de adviseurs achter »Warehouse Logistics«. “Dat zijn uitgebreide sessies waarin het pakket grondig wordt doorgelicht, maar dan weten gebruikers tenminste waar ze aan toe zijn”, aldus Jeroen van den Berg die met zijn adviesbureau verantwoordelijk is voor de screening van pakketten in de Benelux. De portal wordt beheerd door het Duitse Fraunhofer instituut en is te vinden op www.warehouse-logistics.com.

Over Storelink

Storelink is een logistiek adviesbureau gevestigd in Buren. Het bureau helpt ondernemingen bij het maken van keuzes in warehousing, WMS, supply chain en e-fulfilment.

Over Optimizers

Optimizers is een softwarebedrijf gespecialiseerd in het optimaliseren van processen in handels- en productielogistiek. De Nijkerkse firma levert wereldwijd logistieke en commerciële apps in de cloud en op locatie bij klanten. Onze apps zijn door lokale ERP leveranciers gecertificeerd en gekoppeld, waardoor onze klanten optimaal kunnen werken met onze apps.

 

Contact:

Storelink

Jeroen van den Berg

Telefoon: +31 (0)344-607334

Email: j.vandenberg@storelink.nl

 

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>