Los Angeles kiest voor publiek private samenwerking bij elektrisch vrachtvervoer

Volvo Trucks gaat een voor de VS unieke privaat-publieke samenwerking aan, die een volledig groen transporttraject door de stad moet opleveren. Bij meerdere producenten van vrachtwagens rollen dit en de komende jaren eerste elektrische vrachtwagens in de zwaarste klasse van de band. Klaas Broekhuizen bericht erover in het FD.

Californië wil in 2045 CO2-neutraal zijn. Daartoe heeft de staat voor de komende jaren $900 mln vrij gemaakt voor duurzaamheidsprojecten. Voor een proefproject met elektrisch vrachtvervoer door de stad Los Angeles stelde Californië $45 mln beschikbaar. Volvo Trucks USA won in 2018 deze inschrijving en doopte het project Volvo Lights (Low Impact Green Heavy Transport Solutions).

Volgens Volvo werd de opdracht binnengesleept omdat het met al die partners een compleet systeem aanbood: van het opwekken van groene energie tot en met bijvoorbeeld laadpalen en groene vorkheftrucks. Tot de partners behoren onder andere beroepsscholen die meedenken over optimaal onderhoud, lokale overheden die regels aanpassen, elektriciteitsbedrijven, grote transporteurs, een Volvo-dealer en de groene Shell-dochter Greenlots voor de laadpalen.

Deze privaat-publieke samenwerking moet een volledige groen transport voor elkaar krijgen. Teamwork is een vereiste om elektrisch vrachtvervoer van de grond te krijgen, zei Volvo ceo Martin Lundstedt van Volvo Group: 'Partnership is the new leadership'.

Klaas Broekhuizen bericht erover in het FD, lees het hele artikel hier.

 

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>