In de KvK Innovatie Top 100 staan negen bedrijven uit de logistieke sector

In de KvK Innovatie Top 100 staan negen bedrijven uit de logistieke sector. De logistieke bedrijven die een notering hebben in de zeventiende KvK Innovatie Top 100. Bedrijven die het overzicht halen hebben vaker een onderscheidende propositie en bewijs in de markt. Bedrijven die afvallen, hebben vaak nog onvoldoende bewijs in de markt opgebouwd. Dat zegt niet dat ze geen goed idee hadden.

Brenger

In Nederland rijden vele bestelbusjes. De laadruimte van die bestelbusjes wordt niet volledig onbenut en particulieren kunnen die ruimte niet gebruiken. Zij huren zelf een bestelbus om grote spullen te vervoeren of schakelen een dure koerier in. Dat is duur, inefficiënt en tijdrovend. Brenger slaat de brug tussen deze twee partijen. Zij koppelen transporten aan de routes van de aangesloten koeriers.

CarbonX

De technologie van CarbonX zorgt voor een lagere rolweerstand, betere slijtvastheid en betere grip, wat resulteert in een lagere carbon footprint. Over de levenscyclus van een autoband kan ongeveer 66 ton CO2 kan worden bespaard per ton CarbonX en is een carbon-negatieve oplossing.

Everspring Flora Logistics

Flora Logistics (nu Everspring) is een B2B marketplace voor de sierteelt sector. Via het platform koppelt Everspring het aanbod van kwekers direct aan de webshops van bouwmarkten, tuincentra en meer. Genoemde kanalen kunnen planten verkopen aan de consument, zonder fysieke voorraad. Orders sturen wij namelijk direct door naar de kweker. De kweker verstuurt de producten vervolgens direct naar de consument.

Gribb.tech

Verkeersveiligheid wordt steeds belangrijker. Niet alleen logistieke bedrijven gebruiken de technologie Gribb ook hebben zij verzekeraars als klant die de technologie van gribb gebruiken om hun klanten een op hun risico afgestemde premie te bieden. Met andere woorden: bedrijven die de technologie van gribb gebruiken zijn in staat om via data, technologie én verkeersveiligheidsmarketing een veilig rijden cultuur te creëren die leidt tot minder ongevallen, meer duurzaamheid, een beter imago én lagere kosten.

Homerr

Sinds 2016 investeert Homerr in innovatieve oplossingen om de last mile bezorging efficiënter en duurzamer te maken. Door gebruik te maken van bestaande routes en van de lege ruimtes in bestelbusjes, worden onnodige kilometers zoveel mogelijk beperkt. Maar ook door de uitbreiding van het distributienetwerk met de ServicePunten en de BuurtPunten. Met meer dan 2000 Service- en BuurtPunten is Homerr het grootste onafhankelijke netwerk van ophaal en afgiftepunten van Nederland en België.

IM Efficiency Technologies: Solar on Top

De SolarOnTop zet zonnepanelen en zonne-energie in om de transport sector te verduurzamen. Vooral door de eigen ontwikkeling van het Energie Mangement Systeem kunnen wij de zonne-energie op de juiste manier verdelen en beheren over de truck en trailer. Uniek is de connectie met de trekkende eenheid waar zij ook een patent op naam hebben staan.

Returnless,

Webshops besteden kapitalen aan development om het retourproces goed te regelen voor haar klanten. Echter zijn er 80.000 webwinkels in Nederland. Een handje voor webwinkels kunnen deze budgetten hier aan besteden. Voor alle shops die dat niet kunnen heeft Returnless een oplossing. Via Returnless kunnen shops via een abonnementsvorm onze retouroplossing afnemen en flinke kosten besparen op hun retouren.

Sentors

Sentors levert flexibele en laagdrempelige oplossingen voor de herkenning van shipping containers met camera's, ook wel OCR genoemd (optical character recognition). Zij richten ons op inland terminals, container depots, en andere logistieke dienstverleners waar containers een belangrijk onderdeel van het logistieke proces zijn.

Spareparts.live

Het bestellen van onderdelen leidt vaak tot fouten. Deze oplossing helpt gebruikers bij het vinden én selecteren van de juiste onderdelen, waardoor productretouren tot nul worden gereduceerd. Duurzaam ondernemen in reserveonderdelen wordt hierdoor gewaarborgd.

Het is nog niet bekend op welke positie in de ranglijst zij staan. Dat wordt op 30 november bekend gemaakt.

Fulpra Motors, producent van elektrische vrachtfietsen, heeft de vierde plek behaald in de zestiende editie van de KVK Innovatie Top 100 2021. Fulpra Motors is de hoogst genoteerde innovator op het gebied van mobiliteit, transport en logistiek. De jury zag in 2021 de elektrische vrachtfiets van Fulpra als een belangrijke vernieuwing om het stedelijke last mile vervoer ‘schoner, slimmer en efficiënter’ te maken.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>