Delft geeft aftrap voor stadslogistiek

Vorige week is het startsein gegeven voor Stadslogistiek Delft en het nieuwe Stadslogistiek Centrum in Delft. Het belangrijkste doel is bundeling van goederenstromen. Stadslogistiek Delft is een samenwerking van de gemeente Delft en PostNL om de leefbaarheid van de binnenstad te vergroten.

Vervoerders geven de goederen voor adressen in de binnenstad af aan Stadslogistiek Delft aan de rand van de stad bij de A4. Daar worden goederen gebundeld. PostNL bezorgt de goederen vervolgens met kleine elektrische voertuigen in de binnenstad. Deze voertuigen zijn schoner en ook zijn er zo minder verkeersbewegingen.

De gemeente Delft zet de eerste stap en zal waar mogelijk alle zendingen voor de binnenstad via Stadslogistiek Delft laten bezorgen. Stadslogistiek Delft wil ook aanvullende diensten ontwikkelingen die passen bij de wensen van consumenten en ondernemers in de stad, zoals bezorgingen in de avond. Op korte termijn is het ook mogelijk om online bestellingen te laten bundelen bij het Stadslogistiek centrum.

Foto: Susanne Balm

 

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>