Buurtmus krijgt financiering van Innovatiefonds Noord-Holland

Startup Sparrow heeft een converteerbare lening ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland voor het project BuurtMus. Sparrow gaat de financiering gebruiken om een duurzame oplossing te realiseren voor de zogenaamde first mile distributie; pakjes en retouren ophalen.

Sparrow biedt consumenten en klein MKB de mogelijkheid om pakketten eenvoudig met de BuurtMus app aan te melden en in de avond aan huis op te laten halen. De consument hoeft dankzij de oplossing van Sparrow zendingen en retourzendingen niet meer overdag naar pakketpunten te brengen en ontvangt een pushbericht zodra de pakketten bezorgd zijn. Sparrow voert de dienst uit met elektrische vervoermiddelen.

Mark Fontein, directeur van Sparrow: “Na een succesvolle buurt pilot biedt de financiering van hetInnovatiefonds Noord-Holland ons de mogelijkheid om de potentie van ons first mile model op stadsniveau aan te tonen. Daarna zullen wij met additionele funding de dienst in andere steden gaan aanbieden.”

Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland: “De oplossing van Sparrow maakt de cirkel rond. Zendingen worden nu wel bij de consument geleverd door diverse bedrijven, maar nog niet opgehaald. Daar gaat de oplossing van Sparrow in voorzien. Onze financiering leidt hopelijk tot vervolgfinanciering door derden om de oplossing in zo veel mogelijk gemeenten aan te bieden.”

Bron: InnovatieFonds Noord-Holland

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>